fbpx
21.1 C
Alexandroupoli
Τρίτη, 11 Αυγούστου, 2020

Πιο κοντά από κάθε άλλη φορά, η ένταξη του Νομού Καβάλας στην εναέρια αντιχαλαζική προστασία

- Χορηγούμενη-

Συνάντηση με την ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, είχε την Τετάρτη 24 Ιουλίου 2019, ο βουλευτής Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας, Μακάριος Λαζαρίδης. Στις συζητήσεις που έκανε με τον υπουργό, Μάκη Βορίδη και με τον υφυπουργό, Κώστα Σκρέκα, αναφέρθηκε σε όλα τα ζητήματα που απασχολούν, εδώ και χρόνια, τους αγρότες του Νομού Καβάλας και παραμένουν άλυτα.

Στο πλαίσιο των προεκλογικών του δεσμεύσεων, αναφέρει το δελτίο Τύπου, ο Μ. Λαζαρίδης έβαλε συγκριμένες προτεραιότητες στην ηγεσία του Υπουργείου. Σε αυτές περιλαμβάνονται, πρωτίστως, η από αέρος χαλαζική προστασία, η αντιμετώπιση των πλημμυρικών φαινομένων στα τενάγη Φιλίππων, η ενίσχυση της άρδευσης από τα νερά του ποταμού Στρυμόνα στα χωριά του πρώην Δήμου Ορφανού, η επίλυση των προβλημάτων στα φράγματα Μαρμαρά και Ελευθερών.

Επιπλέον, συζήτησε με τα κυβερνητικά στελέχη τα σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κτηνοτρόφοι και οι ψαράδες της περιοχής, κάνοντας ειδική αναφορά στις λιμνοθάλασσες της Κεραμωτής. Παράλληλα, αναφέρθηκε στην ανάγκη να χορηγηθούν άμεσα στους παραγωγούς λευκού σπαραγγιού, σταφυλιού και αμυγδάλων, οι ενισχύσεις ήσσονος σημασίας (de minimis).

- Χορηγούμενη-

Ειδικότερα για την αντιχαλαζική προστασία, υπήρξε επικοινωνία με τη σημερινή διοίκηση του ΕΛ.Γ.Α., όσο και με την εταιρία που έχει σύμβαση ο Οργανισμός, για τη μίσθωση ενός συστήματος προστασίας με εναέρια μέσα. Οι Μ. Βορίδης και Κ. Σκρέκας εμφανίστηκαν θετικοί στην επέκταση της από αέρος χαλαζικής προστασίας, καθώς και για τα άλλα θέματα που έβαλε ο βουλευτής Καβάλας, σε συνεννόηση και με τα συναρμόδια Υπουργεία. Να σημειωθεί ότι, την Παρασκευή 26 Ιουλίου 2019 θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη στο Υπουργείο, για το ζήτημα της εναέριας χαλαζικής προστασίας στην Π.Ε. Καβάλας.

Μετά τη συνάντηση, ο Μ. Λαζαρίδης έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Είχα την ευκαιρία να συζητήσω με τους κυρίους Βορίδη και Σκρέκα, όλα τα θέματα που αφορούν την αγροτική παραγωγή του Νομού μας και τα οποία χρονίζουν. Φεύγω από το Υπουργείο ικανοποιημένος, καθώς είδα μία ηγεσία ενημερωμένη και αποφασισμένη να επιλύσει τα περισσότερα προβλήματα των αγροτών της πατρίδας μας.

Άλλωστε, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατ’ επανάληψη έχει τονίσει ότι, ο πρωτογενής τομέας αποτελεί βασικό πυλώνα ανάπτυξης για την Ελλάδα. Είμαι πεπεισμένος ότι, για πρώτη φορά, βρισκόμαστε τόσο κοντά στο να αποκτήσει ο Νομός Καβάλας χαλαζική προστασία με εναέρια μέσα. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι, η σύμβαση του ΕΛ.Γ.Α. με την εταιρία, με αριθμό 11/2014 (άρθρο 3), δίνει αυτή τη δυνατότητα, την οποία οι βουλευτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., για πάνω από τέσσερα χρόνια, προφανώς αγνοούσαν.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη σύμβαση, ο ΕΛ.Γ.Α. διατηρεί το δικαίωμα, χωρίς πρόσθετη οικονομική επιβάρυνση, να προσθέτει επιπλέον περιοχές με τροποποίηση, ή μη των περιοχών. Θέλω να ευχαριστήσω τους κυρίους Βορίδη και Σκρέκα για το ενδιαφέρον τους, για τα προβλήματα των αγροτών του Νομού μας. Γνωρίζω ότι, μαζί και με την υφυπουργό κυρία Αραμπατζή, θα σταθούν στο πλευρό μας, για να επιλύσουμε τα περισσότερα προβλήματα».

 

- Χορηγούμενη-
Πήγη:k-tipos.gr

 

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ evros24.gr

 

Διαβασε και αυτο

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ

- Χορηγούμενη -