Τρίτη, 24 Φεβρουαρίου, 2026
12.9 C
Alexandroupoli
ΑρχικήΕιδήσειςΠολιτικη«Πιέσεις» για αύξηση στρατιωτικής θητείας

«Πιέσεις» για αύξηση στρατιωτικής θητείας

Μήνυμα στην Τουρκία ότι η Ελλάδα δεν πρόκειται να δεχθεί παραβατικές συμπεριφορές που αμφισβητούν την εθνική κυριαρχία μας έστειλε ο Yπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος .

Μιλώντας στη βουλή, στη συζήτηση επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης, ο κ. Παναγιωτόπουλος τόνισε ότι οι ενέργειες και οι συμπεριφορές της Τουρκίας παρακολουθούνται στενά και προβληματίζουν όχι μόνον την Ελλάδα, όπως είπε, αλλά και τις συμμαχικές χώρες. «Δεν προκαλούμε αλλά δεν μας αρέσει να μας προκαλούν», είπε, σημειώνοντας παράλληλα ότι η δημιουργία και η κλιμάκωση των εντάσεων δεν είναι προς το συμφέρον και των δύο χωρών.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας επεσήμανε ότι επιδίωξη είναι η δημιουργία ενός διαύλου επικοινωνίας με τη γειτονική χώρα και ότι «το ίδιο επιδιώκουμε να κάνει και η Τουρκία αν και μέχρι τώρα δεν έχει τέτοια σημάδια».

Ο κ. Παναγιωτόπουλος έκανε ιδιαίτερη αναφορά στις Ένοπλες Δυνάμεις, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Το ξίφος της Ελλάδας είναι οι ένοπλες δυνάμεις της. Είναι η κόψη του σπαθιού η τρομερή. Και αν σε καιρό ειρήνης το ξίφος είναι στο θηκάρι, σε ταραγμένους καιρούς, όταν το χέρι έρχεται στη λαβή, τότε το ξίφος πρέπει να είναι ακονισμένο, κοφτερό και αστραφτερό. Εύχομαι πραγματικά το χέρι να παραμείνει στη λαβή και το ξίφος στο θηκάρι.

Δεν είμαστε πολεμοχαρείς, δεν πρέπει όμως να είμαστε και αμέριμνοι. Γι αυτό και μεριμνώ ομού με την υπόλοιπη πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του Υπουργείου, ώστε το ξίφος της Ελλάδας, αυτό το ξίφος, να βρίσκεται στην κατάσταση που το περιέγραψα προηγουμένως. Αυτή είναι η δουλειά μας, αυτό είναι το καθήκον μας, να καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια, με κάθε ικμάδα των δυνάμεών μας, με κάθε κόστος, να κρατήσουμε την κόψη του σπαθιού. τρομερή».

Σύμφωνα με τον ΑΝΤ1, συζητώντας με τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, μετά το τέλος της ομιλίας του, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας επεσήμανε ότι υπάρχει πίεση από τους Αρχηγούς και των τριών Γενικών Επιτελείων για αύξηση του χρόνου της στρατιωτικής θητείας.

Ακολουθήστε το evros24.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τον Έβρο, την Θράκη και την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο evros24

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ evros24.gr

Δημοφιλέστερα

Ασημένιο μετάλλιο για τον Γρηγόρη Γκατσιούδη στο Χειμερινό Κύπελλο Ρίψεων με ατομικό ρεκόρ

Εντυπωσιακό ήταν το ντεμπούτο του 18χρονου Γρηγόρη Κ. Γκατσιούδη από το Διδυμότειχο στην κατηγορία...

Κλειστός ο δρόμος προς το Χιονοδρομικό Κέντρο Φαλακρού λόγω χιονόπτωσης και παγετού

Σε απαγόρευση της κυκλοφορίας όλων των οχημάτων προχώρησαν οι αρμόδιες αρχές, εξαιτίας των έντονων...

Οι Φέρες σε ρυθμό καρναβαλιού – Παρέλαση, φασολάδα και συναυλία με τον Γιώργο Λιβάνη

Σε αποκριάτικους ρυθμούς κινούνται οι Φέρες, με τις εκδηλώσεις του καρναβαλιού να κορυφώνονται την...

Φέρες: Πλήθος κόσμου στην καρναβαλική παρέλαση – Το έθιμο της καμήλας και η συναυλία του Γιώργου Λιβάνη ξεσήκωσαν την πόλη

Με μεγάλη συμμετοχή και έντονο παλμό πραγματοποιήθηκε η καρναβαλική παρέλαση στις Φέρες, με πλήθος...

Παρόμοια