Τρίτη, 6 Ιανουαρίου, 2026
16.9 C
Alexandroupoli
ΑρχικήΕιδήσειςΓυναίκα - ΠαιδίΠοια είναι η διάρκεια ζωής των καλλυντικών;

Ποια είναι η διάρκεια ζωής των καλλυντικών;

Όλα τα καλλυντικά πρέπει να φέρουν την ημερομηνία ελάχιστης περιόδου διατηρησιμότητας, εκτός από αυτά, που η περίοδος διατηρησιμότητας είναι μεγαλύτερη των 30 μηνών.
Τα καλλυντικά, που έχουν περίοδο διατηρησιμότητας μεγαλύτερη των 30 μηνών φέρουν ένδειξη, για το χρονικό διάστημα, που αυτά τα καλλυντικά μπορούν να διατηρηθούν ασφαλή, μετά το άνοιγμα της συσκευασίας τους.

Οι καταναλωτές πρέπει να είναι ενημερωμένοι ότι οι ημερομηνίες λήξης είναι, απλά, “ενδεικτικές” και ότι ένα προϊόν μπορεί να καταστεί ανασφαλές, πολύ πριν την ημερομηνία λήξης του, αν το προϊόν δεν έχει διατηρηθεί σωστά. Τα καλλυντικά, που δεν έχουν διατηρηθεί, σωστά -για παράδειγμα, εκτέθηκαν σε υψηλές θερμοκρασίες, ή στον ήλιο, ή ανοίχθηκαν και εξετάστηκαν από τους καταναλωτές, πριν την τελική πώληση, μπορεί να γίνουν ακατάλληλα, για χρήση, πριν την αναγραφόμενη ημερομηνία λήξης.

Από την άλλη, προϊόντα, που διατηρούνται, σε ιδανικές συνθήκες, μπορεί να παραμείνουν κατάλληλα, για χρήση, ακόμα και μετά την ημερομηνία λήξης. Όμως, ποτέ μα ποτέ, δε χρησιμοποιούμε ληγμένα καλλυντικά.

Η διάρκεια ζωής των καλλυντικών, για την περιοχή των ματιών, είναι μικρότερη, από αυτή άλλων καλλυντικών. Ορισμένοι ειδικοί συστήνουν την αντικατάσταση της μάσκαρα, κάθε 3 μήνες. Αν η μάσκαρα ξεραθεί, καλύτερα να την πετάξουμε.

Ανάμεσα στα καλλυντικά, που, πιθανόν, έχουν μια ιδιαίτερα μικρή διάρκεια ζωής, είναι σίγουρα όλα τα «φυσικά προϊόντα», που περιέχουν φυτικές ουσίες. Οι καταναλωτές και οι κατασκευαστές καλλυντικών πρέπει, απαραίτητα, να λαμβάνουν υπόψη τους τον αυξημένο κίνδυνο ανάπτυξης βακτηρίων, σε προϊόντα, που περιέχουν «φυσικά» συντηρητικά, ή σε αυτά, που δεν περιέχουν καθόλου συντηρητικά.

Ακολουθήστε το evros24.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τον Έβρο, την Θράκη και την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο evros24

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ evros24.gr

Δημοφιλέστερα

Πώς πίνουμε τον Μεγάλο Αγιασμό και πώς τον φυλάμε στο σπίτι μας;

Γύρω από το θέμα του Μ. Αγιασμού ε­πικρατεί πολλή σύγχυση στο λαό μας. Οι...

Το πρόγραμμα εορτασμού Πρωτοχρονιάς και Θεοφανείων στην Αλεξανδρούπολη

Ανακοινώθηκε το επίσημο πρόγραμμα εορτασμού της Πρωτοχρονιάς και των Θεοφανείων στην Αλεξανδρούπολη, όπως αυτό...

Προσλήψεις στο ΕΚΑΒ ΑΜΘ: 13 νέες θέσεις στον Έβρο – 8 στο Διδυμότειχο, 5 στην Αλεξανδρούπολη

Στην προκήρυξη συνολικά 55 νέων θέσεων για το Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας (ΕΚΑΒ) στην...

Δύο σεισμοί στην περιοχή της Αλεξανδρούπολης – 2,6 και 2,3 Ρίχτερ σήμερα 6 Ιανουαρίου 2026

Δύο σεισμικές δονήσεις καταγράφηκαν σήμερα, 6 Ιανουαρίου 2026, στην περιοχή της Αλεξανδρούπολης. Η πρώτη σημειώθηκε...

Παρόμοια