fbpx
5.9 C
Alexandroupoli
Σάββατο, 28 Ιανουαρίου, 2023

Περιοδείες της Τ.Ε. Έβρου του ΚΚΕ σε Λιμεναρχείο – Πυροσβεστική – Αστυνομική Διεύθυνση Αλεξανδρούπολης

- Χορηγούμενη-

Συνεχίστηκαν οι περιοδείες της Τ.Ε. Έβρου σε εργασιακούς χώρους και υπηρεσίες του Νομού. Την Πέμπτη 1/9/22 αντιπροσωπεία του ΚΚΕ αποτελούμενο από τους συντρόφους Τριαντάφυλλο Φωτιάδη αντιπλοίαρχο εν αποστρατεία του πολεμικού ναυτικού και στέλεχος του Κόμματος, τους σ. Γιώργο Πυργελή και Σάκη Βαρδαλή, μέλη του ΓΠ της ΑΜΘ και τους Βάνα Δινδίνη και Αργύρη Κυλίμο, μέλη της Τ.Ε. Έβρου.

Η αντιπροσωπεία του Κόμματος επισκέφτηκε το Λιμεναρχείο και συναντήθηκε με τον Λιμενάρχη κ. Ψύρρα Ευστράτιο, την Πυροσβεστική Υπηρεσία και συζήτησε με τους πυροσβέστες. Στο Αστυνομικό Μέγαρο Αλεξανδρούπολης πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Τσιάρα και με τον  κ. Τουφάκη, πρόεδρο του ΔΣ της Ένωσης Αστυνομικών Αλεξανδρούπολης και την ταμία κ. Δανιήλ.

Το κλιμάκιο ενημερώθηκε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν Λιμενικοί – Πυροσβέστες – Αστυνομικοί συζήτησε μαζί τους για τις πρωτοβουλίες που πήρε το κόμμα για την ανάδειξή τους μέσα στη βουλή με τη μορφή ερωτήσεων, όπως την ένταξή τους στα ΒΑΕ, για τις προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε πυροσβεστική και Λιμενικό, τη μονιμοποίηση όλων των Πυροσβεστών Πενταετούς Υποχρέωσης, κ.λπ. και υποσχέθηκε να συνεχίσει αυτή τη προσπάθεια.

Ανέδειξε τις θέσεις του Κόμματος για τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο που διεξάγεται στο έδαφος της Ουκρανίας και τις επιπτώσεις στα λαϊκά στρώματα, την ανάγκη απεμπλοκής της χώρας μας από τους ΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς, τις λυκοσυμμαχίες και τους πολέμους των ιμπεριαλιστών.

Περιοδεία έγινε και στο Κέντρο Υγείας Αλεξανδρούπολης, στον ΕΦΚΑ και την ΤΟπικη Μονάδα Υγείας(ΤΟ.Μ.Υ).

Στο Κέντρο Υγείας αναδείχθηκαν οι σοβαρότατες ελλείψεις σε ιατρικό, παραϊατρικό, βοηθητικό προσωπικό.(καθαρίστριες), ελλείψεις που το ΚΚΕ έχει φέρει στη Βουλή με σχετικές ερωτήσεις του. Ενδεικτικά λείπουν κρίσιμες ειδικότητες, όπως παιδίατρος (δεν υπάρχει σε καμιά δημόσια δομή εκτός από το Νοσοκομείο), επίσης δεν υπάρχει ΩΡΛ. Οφθαλμίατρος Δερματολόγος, Ψυχίατρος (επίσης μόνο στο Νοσοκομείο) με τεράστια αναμονή για τους ασθενείς. Υπάρχουν υπερσύγχρονα ακτινοδιαγνωστικά μηχανήματα αλλά όχι τεχνολόγος για να τα χειριστεί. (λόγω συνταξιοδότησης). Αυτή την στιγμή το ακτινολογικό λειτουργεί με «δανεική» τεχνολόγο που έχει έρθει από το νοσοκομείο. Δεν υπάρχει οργανόγραμμα για  το ποιες ειδικότητες θα έπρεπε να έχουν  τα Κ.Υ λαμβάνοντας υπόψη τις ανάγκες της κάθε περιοχής (πληθυσμός, ηλικίες των ασθενών και άλλες ιδιαιτερότητες). Ουσιαστικά λείπει η προληπτική κατεύθυνση της ΠΦΥ αφού πλέον ούτε τα προβλεπόμενα από το Υ.Υ εμβόλια δεν μπορούν να πραγματοποιηθούν αφού δεν υπάρχει παιδίατρος και άγνωστο αν θα προσληφθεί. Σε αυτή την κατεύθυνση κινείται και η περικοπή αιματολογικών εξετάσεων  που αφορούν την πρόληψη ( ορμόνες ,προγεννητικός έλεγχος).

Φοβερά οξυμένο παραμένει το κτιριακό πρόβλημα αφού το Κέντρο Υγείας  συστεγάζεται με τον ΕΦΚΑ όπου έχουν συγκεντρωθεί οι υπάλληλοι όλων των ασφαλιστικών ταμείων που δεν χωράνε.

Αίτημα των εργαζομένων η κατασκευή νέου σύγχρονου κτηρίου για το Κέντρο Υγείας ή η άμεση μετεγκατάστασή  σε άλλο κατάλληλο χώρο.

Στην ΤΟ.Μ.Υ η έλλειψη προσωπικού είναι ακόμη πιο τραγική αφού και η παιδίατρος  παραιτήθηκε, περιμένοντας δύο χρόνια την τελική κατάταξη των προσλήψεων. Έτσι η μονάδα δεν μπορεί να εμβολιάζει παιδιά ούτε και να δίνει πιστοποιητικό υγείας στους μαθητές που θα το χρειαστούν με την έναρξη της σχολικής χρονιάς.

Είναι ξεκάθαρο στους εργαζόμενους ότι η χρόνια έλλειψη προσωπικού και η εφαρμοζόμενες πολιτικές οδηγούν στη  ιδιωτικοποίηση της υγείας.

- Χορηγούμενη-

Ακολουθήστε μας και στο Instagram

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ evros24.gr

Διαβασε και αυτο

Δύο συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Ορεστιάδας

Προσκαλούνται τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Ορεστιάδας σε Ειδική Συνεδρίαση σύμφωνα με το άρθρο 67 του Ν.3852/2010, όπως αυτό αντικαταστάθηκε από το άρθρο 74...