14.9 C
Alexandroupoli
Πέμπτη, 6 Οκτωβρίου, 2022

Περιοδεία κλιμακίου του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Γιάννη Δελή στις δομές υγείας της Αν. Μακεδονίας και Θράκης (βίντεο)

- Χορηγούμενη-

Με επίσκεψη στο Κέντρο Υγείας Παρανεστίου ξεκίνησε η περιοδεία κλιμακίου των Οργανώσεων Αν. Μακεδονίας – Θράκης του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Γιάννη Δελή, βουλευτή του Κόμματος, σε Δράμα και Έβρο, στο πλαίσιο της πολιτικής δραστηριότητας για τη διάδοση του Καλέσματος της ΚΕ για αγωνιστική συμπόρευση με το ΚΚΕ αλλά και με αφορμή την απόφαση της 4ης ΥΠΕ για την αναστολή λειτουργίας των Περιφερειακών Ιατρείων στην Περιφέρεια Αν. Μακεδονίας – Θράκης.

Το κλιμάκιο του Κόμματος, στο οποίο συμμετείχαν μεταξύ άλλων και η Μαρία Μάλλη, γραμματέας της ΤΕ Δράμας του ΚΚΕ και ο Γιάννης Στεφανίδης, περιφερειακός σύμβουλος ΑΜΘ με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», υποδέχθηκε στο Κέντρο Υγείας Παρανεστίου ο δήμαρχος Τάσος Καγιάογλου, ο οποίος ενημέρωσε για τα ιδιαίτερα ζητήματα που αντιμετωπίζει η περιοχή, όπως οι ελλείψεις προσωπικού, οι ελλιπείς συγκοινωνίες του χωριού με τη Δράμα κ.ά.

Στο Κέντρο Υγείας το κλιμάκιο του ΚΚΕ συναντήθηκε με τον διευθυντή και τους εργαζόμενους, από τους οποίους το κλιμάκιο ενημερώθηκε για τις σοβαρές αρνητικές επιπτώσεις που έχει για τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής η απόφαση για αναστολή της λειτουργίας καθώς και για τις ελλείψεις προσωπικού που αφορούν κρίσιμες ειδικότητες σαν του καρδιολόγου, αλλά και οδηγών ασθενοφόρων.

Την αλληλεγγύη και τη στήριξη του ΚΚΕ στα αιτήματα των κατοίκων και του δήμου εξέφρασε από την πλευρά του ο Γ. Δελής, σημειώνοντας τις ευθύνες της κυβέρνησης για την ασκούμενη αντιλαϊκή πολιτική (δείτε πάνω βίντεο).

Η περιοδεία συνεχίστηκε στον Έβρο, στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, το Σουφλί και την Ορεστιάδα.

Ειδικότερα, στο Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, το κλιμάκιο στο οποίο συμμετείχαν ο γραμματέας της ΕΠ ΑΜΘ του ΚΚΕ, Διονύσης Κλάδης και ο Σάββας Δευτεραίος, μέλος της ΤΕ Εβρου, συναντήθηκε με την διοίκηση του και εκπροσώπους του Σωματείου εργαζομένων του Νοσοκομείου. Όπως μεταφέρθηκε από τις συζητήσεις, το Νοσοκομείο βρίσκεται ξανά στα όριά του αναφορικά με τις δυνατότητες νοσηλείας ασθενών με covid, ενώ οι περίπου 70 εργαζόμενοι που βρίσκονται σε αναστολή εργασίας, έρχονται να προστεθούν στις τεράστιες ελλείψεις μόνιμου προσωπικού, που φτάνουν τις 380 κενές οργανικές θέσεις από τις 1.100. Αποτέλεσμα των παραπάνω, είναι η εκτίμηση που εκφράστηκε, πως σε περίπτωση που συνεχιστεί η αύξηση των κρουσμάτων το Νοσοκομείο θα χρειαστεί να αναστείλει την λειτουργία και άλλων τμημάτων, ενώ ήδη έχουν περιοριστεί δραστικά τα προγραμματισμένα χειρουργεία.

Στις συναντήσεις με τους δημάρχους Σουφλίου και Ορεστιάδας, Παναγιώτη Καλακίκο και Βασίλη Μαυρίδη, που πραγματοποιήθηκαν σε ζεστό κλίμα, στο κλιμάκιο συμμετείχε επίσης και ο Γραμματέας της ΤΕ Εβρου, Σιδέρης Μιχαηλίδης.

Κύριο ζήτημα που απασχόλησε τις συζητήσεις ήταν οι επικίνδυνες συνέπειες της αναστολής λειτουργίας των περιφερειακών ιατρείων. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα του δήμου Σουφλίου όπου όπως τονίστηκε στην πράξη η απόφαση αυτή έχει εφαρμοστεί εδώ και χρόνια για τα 6 περιφερειακά ιατρεία που υπολειτουργούσαν από την υποστελέχωση. Οι κάτοικοι, ιδιαίτερα των χωριών του ορεινού όγκου ήδη καλούνται να διανύσουν μέχρι και 80 χλμ για να επισκεφτούν έναν γιατρό, ενώ ήδη τις προηγούμενες ημέρες σημειώθηκε περιστατικό όπου δεν μπορούσαν να παραλάβουν ούτε καν πιστοποιητικό θανάτου.

Τέλος, πραγματοποιήθηκε συνάντηση με αντιπροσωπεία του ΔΣ της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Εβρου, η οποία οργανώνει την Κυριακή 14 Νοέμβρη στις 110 π.μ. συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Νέα Βύσσα, ενάντια στην απόφαση που κλείνει όλα τα περιφερειακά ιατρεία. Ο Γιάννης Δελής χαρακτήρισε απαράδεκτη την απόφαση που όπως τόνισε υπακούει στη συνολικότερη πολιτική περικοπών και υποβάθμισης της δημόσιας Υγείας. Σημείωσε επίσης πως το ΚΚΕ θα στηρίξει τον αγώνα για την άμεση ανάκληση της απόφασης τόσο σε επίπεδο κινήματος, όσο και τις παρεμβάσεις του στη Βουλή και τη τοπική διοίκηση.

Περιοδεία της ΚΟΒ Ανατολικής Ροδόπης στην Φιλλύρα
Στο πλαίσιο του πολιτικού ανοίγματος με αφορμή την αναστολή των περιφερειακών ιατρείων των Οργανώσεων Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης του ΚΚΕ, η ΚΟΒ Ανατολικής Ροδόπης περιόδευσε την Τρίτη το πρωί στην λαϊκή αγορά και στην κεντρική αγορά της Φιλλύρας.

Ακολούθησε συνάντηση του γραμματέα της ΤΕ Ροδόπης, Βαγγέλη Ευαγγελόπουλου με τον δήμαρχο Αρριανών, Αμέτ Ριτβάν, όπου μεταξύ άλλων συζητήθηκε η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί μετά την απόφαση της 4ης ΥΠΕ για κλείσιμο των περιφερειακών ιατρείων, οι δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο δήμος με τις μεγάλες ελλείψεις σε τεχνικό προσωπικό, την κρατική υποχρηματοδότηση, όπως και την τεράστια αύξηση των ανταποδοτικών που επιβάλλει η λειτουργία της ΔΙΑΜΑΘ.

Όσον αφορά την απόφαση της 4ης ΥΠΕ για την αναστολή λειτουργίας των ιατρείων, στο συγκεκριμένο δήμο έχει ανασταλεί η λειτουργία των περιφερειακών ιατρείων Φιλλύρας, Αρριανών, Κέχρου και Οργάνης. Μάλιστα, τα συγκεκριμένα ιατρεία εξυπηρετούσαν και πολλά ακόμη χωριά του δήμου μέσα από τις επισκέψεις ιατρών των περιφερειακών ιατρείων 1 με 2 φορές την εβδομάδα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ημιορεινός δήμος Αρριανών, έχει έκταση περίπου 770 τετραγωνικά χιλιόμετρα και πάνω από 16.000 κατοίκους σε συνολικά πάνω από 50 χωριά. Διαχρονικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι της περιοχής είναι η έλλειψη κέντρου υγείας, ενώ μετά και το κλείσιμο των περιφερειακών ιατρείων οι κάτοικοι των ορεινών χωριών θα αναγκάζονται να μετακινούνται μέχρι και 65 χιλιόμετρα για μια συνταγογράφηση στην Κομοτηνή. Επίσης, ο κ. Ριτβάν μετέφερε πως η έλλειψη υγειονομικού προσωπικού που πραγματοποιεί τους κατ’ οίκον εμβολιασμούς έχει ως αποτέλεσμα να εμβολιαστούν μόλις 300 κάτοικοι της περιοχής στα σπίτια τους μέχρι στιγμής.

- Χορηγούμενη-

Ακολουθήστε μας και στο Instagram

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ evros24.gr

Διαβασε και αυτο