Σάββατο, 2 Αυγούστου, 2025
30.9 C
Alexandroupoli
ΑρχικήΕιδήσειςΠεριφερεια ΑΜ-θΠεριφερειακή Σύνθεση: Η Περιφέρεια πρέπει να στηρίξει επιτέλους τον Πρωτογενή Τομέα!

Περιφερειακή Σύνθεση: Η Περιφέρεια πρέπει να στηρίξει επιτέλους τον Πρωτογενή Τομέα!

Διαβάσαμε Δελτίο Τύπου της Περιφέρειας από το οποίο πληροφορηθήκαμε ότι ο Περιφερειάρχης κ. Χρήστος Μέτιος συμμετείχε σε «σύσκεψη (που) έλαβε χώρα στο πλαίσιο της κινητοποίησης που διοργάνωσαν οι αγροτικοί σύλλογοι στην Κομοτηνή και της συγκέντρωσης που πραγματοποίησαν έξω από το κτίριο της Περιφέρειας». Αναλογιστήκαμε ότι αν η κινητοποίηση είχε πραγματοποιηθεί κάπου αλλού ο Περιφερειάρχης δεν θα έμπαινε στην βάσανο της συμμετοχής στη συνάντηση αυτής!

Διαπιστώσαμε βέβαια ότι κακώς το Δελτίο Τύπου αναφέρεται σε συνάντηση με τους αγροτικούς συλλόγους (βλ. ανωτέρω) καθώς στην πραγματικότητα αυτοί οι οποίοι διοργάνωσαν την κινητοποίηση και με τους οποίους συναντήθηκε και συσκέφθηκε ο Περιφερειάρχης δεν είναι οι αγροτικοί σύλλογοι αλλά οι κτηνοτροφικοί σύλλογοι της Περιφέρειας.

Αναρωτιόμαστε αν έγινε καταληπτή η διαφορά!

Με δέος επίσης διαπιστώνουμε από το Δελτίο Τύπου ότι ο κ. Μέτιος και τα άλλα στελέχη της διοίκησής του που παρακάθισαν στην σύσκεψη μάλλον δεν κατενόησαν τα θέματα που τους έθεσαν οι κτηνοτρόφοι και για αυτό «ο κ. Μέτιος προέτρεψε τους κτηνοτρόφους να συγκεκριμενοποιήσουν και να καταγράψουν τα αιτήματά τους προκειμένου ο ίδιος να τα μεταφέρει στην ηγεσία του Υπουργείου». Είναι προφανές ότι δυστυχώς ο ίδιος και οι συνεργάτες του δεν τα κατανόησαν ώστε να είναι σε θέση να τα καταγράψουν!

Μπροστά σε αυτήν την τραγική κατάσταση και επειδή η κατάσταση είναι σοβαρότερη από ότι μπορεί να αντιληφθεί ο κ. Μέτιος και η διοίκησή του τον καλούμε να συγκαλέσει, άμεσα, το Περιφερειακό Συμβούλιο με θέματα τα ζητήματα που έθεσαν οι κτηνοτρόφοι και έμφαση στην κατανομή των κοινοτικών ενισχύσεων όπως αυτές επηρεάζονται από την κατανομή των βοσκοτόπων (αυτό που θέτουν οι κτηνοτρόφοι) καθώς και το θέμα που αφορά την απώλεια εκατομμυρίων ευρώ από τους νέους γεωργούς της Περιφέρειάς μας λόγω της παρατεταμένης αδράνειας του Περιφερειάρχη παρά την ενημέρωση που του παρείχαμε δημόσια.

Εξυπακούεται πως είναι αναγκαία η συμμετοχή των ενδιαφερομένων φορέων στην συνεδρίαση.

Περιφερειακή Σύνθεση

Ακολουθήστε το evros24.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τον Έβρο, την Θράκη και την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο evros24

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ evros24.gr

Δημοφιλέστερα

Συνελήφθησαν εννέα άτομα σε περιοχές της Αν. Μακεδονίας και Θράκης για κατοχή ναρκωτικών

Στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων για την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών, συνελήφθησαν κατά το...

Yποψήφιος Πρόεδρος της ΔΕΕΠ Έβρου o Ιωάννης Τάκας

Με αίσθημα ευθύνης και εκτίμησης στα μέλη και τους φίλους της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ στον...

Τραγωδία στη Ροδόπη: Κατέληξε η 12χρονη που παρασύρθηκε με φουσκωτή λέμβο στον Ίμερο

Τραγωδίοα στον Ίμερο Ροδόπης όπου ένα κοριτσάκι μόλις 12 ετών έχασε τη ζωή του...

Θεσμική αναγνώριση των Αλεβιτών της Θράκης – Η υπουργός Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη στις εορταστικές εκδηλώσεις (βίντεο)

Αλεβίτες – Μπεκτατσήδες, μια θρησκευτική κοινότητα, η οποία εδώ και αρκετά χρόνια διεκδικεί την...

Παρόμοια