Παρασκευή, 1 Αυγούστου, 2025
32.9 C
Alexandroupoli
ΑρχικήΕιδήσειςΑυτοδιοικησηΠαύλος Α. Μιχαηλίδης: Να επανεξεταστεί άμεσα η πρόταση της Μεραρχίας για μεταφορά...

Παύλος Α. Μιχαηλίδης: Να επανεξεταστεί άμεσα η πρόταση της Μεραρχίας για μεταφορά της θέσης του «Πεδίου Βολής» στην Αλεξανδρούπολη

Με αφορμή το γεγονός ότι προ ημερών ανέλαβε τα καθήκοντα του ο νέος Διοικητής της ΧΙΙ Μηχανοκίνητης Μεραρχίας Πεζικού Αλεξανδρούπολης Υποστράτηγος Πυροβολικού Σταύρος Παπασταθόπουλος, είναι πλέον καιρός ως δημοτικό συμβούλιο να επανεξετάσουμε την διαχρονική πρόταση του Στρατού για την μεταφορά του πεδίου βολής «ΑΕΤΟΣ».

Επί πλέον το πολεοδομικό συγκρότημα επεκτείνεται συνεχώς και φυσικά οι εύλογες ανάγκες για ασκήσεις από πλευράς της ΧΙΙ Μηχανοκίνητης Μεραρχίας Πεζικού, γίνονται λίγα μόλις μέτρα από κατοικημένες περιοχές καθώς και από το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης.

Για την ιστορία η απομάκρυνση και η αλλαγή θέσης του συγκεκριμένου πεδίου βολής, έχει απασχολήσει το δημοτικό συμβούλιο για πρώτη φορά το 1985 μετά από σχετικό αίτημα από πλευράς του στρατού.

Το θέμα αυτό ξαναήρθε στο δημοτικό συμβούλιο τον Σεπτέμβριο του 2008, όταν ο τότε υποδιοικητής της 12ης μηχανοκίνητης μεραρχίας πεζικού Γιώργος Μπατούκας παρουσίασε επίσημα την θέση του στρατού λέγοντας πως το πεδίο βολής στην τοποθεσία του «αετού» δεν επαρκεί για να καλύψει τις ανάγκες των στρατιωτικών ασκήσεων ζητώντας την κατάργησή του. Ως προτεινόμενη θέση ανέφερε την τοποθεσία «Μαυρόπετρα» στην περιοχή του Άβαντα που είναι 23χιλ. στρέμματα και ενδείκνυται για τις αυξημένες απαιτήσεις του στρατού.

Τον Δεκέμβριο του 2008 η υπόθεση αυτή έρχεται στο τότε νομαρχιακό συμβούλιο Έβρου το οποίο απέρριψε την πρόταση διαφωνώντας για την θέση, χωρίς όμως να υπάρχει και αντιπρόταση.

Την ίδια στάση κράτησε τον Φεβρουάριο του 2009 το δημοτικό συμβούλιο της Αλεξανδρούπολης.

Συμπερασματικά από το ιστορικό της υπόθεσης αυτής, είναι δεδομένη η πρόθεση αλλά και η ανάγκη του Στρατού για την μετεγκατάσταση του συγκεκριμένου πεδίου βολής. Το ίδιο ακριβώς επιβάλει και η ισχύουσα οδηγία της Ε.Ε. για αναγκαία μεταφορά όλων των πεδίων βολής μακριά από κατοικημένες περιοχές, ενώ αξία έχουν και οι έντονες διαμαρτυρίες των κατοίκων αλλά και πολλών ενημερωτικών μέσων και δημοσιογράφων.

Με σεβασμό σε αποφάσεις προηγούμενων νομαρχιακών και δημοτικών συμβουλίων, είναι πλέον επιβεβλημένη η αναζήτηση του κατάλληλου χώρου που θα καλύπτει αφενός τις στρατιωτικές ανάγκες, αλλά και αφετέρου δεν θα δημιουργεί περιβαλλοντικά προβλήματα καθώς και αντιδράσεις από κατοίκους άλλων περιοχών.

Οι πρωτοβουλίες αυτή την φορά ανήκουν στον δήμαρχο της Αλεξανδρούπολης, ο οποίος θα πρέπει άμεσα να συγκαλέσει συνάντηση με τα αρμόδια στρατιωτικά στελέχη της 12ης Μεραρχίας με σκοπό την εξεύρεση της βέλτιστης λύσης.  

Η περιοχή δε του σημερινού πεδίου βολής λόγω θέσης, προσβασιμότητας αλλά και γειτνίασης με την Εγνατία οδό και το πολεοδομικό συγκρότημα της Αλεξανδρούπολης, μπορεί να αποτελέσει το σημείο σχεδιασμού ενός μελλοντικού σύγχρονου αθλητικού κέντρου όχι μόνο για την πόλη αλλά και για την ευρύτερη περιοχή της Θράκης.

Παύλος Α. Μιχαηλίδης

Επικεφαλής της δημοτικής παράταξης

“ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ-

-Ο ΔΗΜΟΣ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΜΕ”

Ακολουθήστε το evros24.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τον Έβρο, την Θράκη και την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο evros24

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ evros24.gr

Δημοφιλέστερα

Παραμένει ο Βαγγέλης Ρούφος Διοικητής του νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης

Σύμφωνα με πληροφορίες έτοιμο είναι το ΦΕΚ με τις αποφάσεις του υπουργού Υγείας Άδωνη...

Τουριστική καθίζηση στη Σαμοθράκη – Με μόλις 30 επιβάτες έφτασε το πλοίο από Αλεξανδρούπολη

Απόγνωση προκαλούν τα στοιχεία της επιβατικής κίνησης στη Σαμοθράκη εν μέσω της τουριστικής σεζόν....

Αλεξανδρούπολης FC: Συλλυπητήρια Ανακοίνωση για το θάνατο του Αντώνη Κεραμάρη

Η οικογένεια της Αλεξανδρούπολης FC αποχαιρετά με βαθιά θλίψη τον Αντώνη Κεραμάρη, μια εμβληματική...

Yποψήφιος Πρόεδρος της ΔΕΕΠ Έβρου o Ιωάννης Τάκας

Με αίσθημα ευθύνης και εκτίμησης στα μέλη και τους φίλους της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ στον...

Παρόμοια