Ο Χρήστος Μέτιος αφού κατόρθωσε με έναν περίεργο τρόπο να κάνει “ήρωα” τον πρώην Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού Μιχάλη Αμοιρίδη σε σημείο να ευχαριστούν αυτόν οι επαγγελματίες τουρισμού και όχι τον νυν κ. Αντωνιάδη, τώρα κατορθώνει να κάνει και “ήρωα” στη Δράμα τον Αντιπεριφερειάρχη Αργύρη Πατακάκη.

Οι αποτυχίες του Χρήστου Μέτιου σε μια σειρά προβλημάτων στη Δράμα, και ειδικά το κλείσιμο του Χιονοδρομικού Κέντρου Φαλακρού, ουσιαστικά “καίνε” και όσους τον ακολουθούν.

Σε ανακοίνωσή του ο κ. Πατακάκης αναφέρει:

Χορηγούμενη

Υπόλογος απέναντι στους Δραμινούς ο Περιφερειάρχης ΑΜ-Θ

Με αφορμή το τελευταίο δελτίο τύπου που δημοσίευσε ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ κ. Μέτιος, έχω να δηλώσω σε ότι αφορά στο Χιονοδρομικό Κέντρο Φαλακρού:

Κ. Περιφερειάρχα σας είχαμε τονίσει από τον Απρίλιο κιόλας του 2017, την αναγκαιότητα να γίνουν οι απαραίτητες γραφειοκρατικές διαδικασίες, για να μην υπάρξει καμία διακοπή λειτουργίας και ελλιπή χρηματοδότηση στο Κέντρο, αλλά φαίνεται πως μάλλον δεν ήταν επαρκές το χρονικό διάστημα για να δράσετε.

Το Χιονοδρομικό Κέντρο Φαλακρού, το οποίο δεν έχετε επισκεφθεί πότε ως Περιφερειάρχης ΑΜΘ, σας είναι παντελώς ξένο, για να δηλώνετε πως δεν υπήρχε χιόνι το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε, όταν την Κυριακή 11 Φεβρουαρίου υπήρχαν πάνω από 70 εκατοστά χιονιού (παραθέτω σχετική φωτογραφία). Με αυτή σας τη δήλωση, αποδεικνύετε για άλλη μία φορά ότι για να καλύψετε την αναποτελεσματικότητά σας, χρησιμοποιείται φθηνές δικαιολογίες αναφερόμενος στα καιρικά φαινόμενα.

Επιτέλους πέφτουν οι μάσκες, με την οριστική, όπως λέτε, αφαίρεση των αρμοδιοτήτων μου, όπως και ότι προσωρινά, μέχρι την ολοκλήρωση αυτής της χειμερινής περιόδου, μου αφήνετε στην αρμοδιότητα μου το Χ.Κ. Φαλακρού. Με αυτό τον τρόπο αποδεικνύεται σε όλους, πως η διαμαρτυρία μου για την προάσπιση των συμφερόντων του τόπου μου, ήταν η πραγματική αιτία που σας οδήγησε να μου αφαιρέσετε τις αρμοδιότητες μου και όχι, όπως είχατε επικαλεστεί, η εκκρεμής δικαστική απόφαση που υπάρχει εις βάρος μου, η οποία θα εξεταστεί στο Εφετείο και το τεκμήριο της αθωότητας δεν μπορεί να μου το στερήσει κανείς και ειδικά εσείς, που δείχνετε την προσωπική σας εμπάθεια στο πρόσωπο μου.

Τέλος, θα ήθελα να σας ενημερώσω πως εκπροσωπώ και εκφράζω την Περιφέρεια ΑΜΘ στην Π.Ε. Δράμας, όπως και το σύνολο των πολιτών του Νομού Δράμας, δικαίωμα και προνόμιο που έχω κατευθείαν από τον Δραμινό λαό. Δεν πρέπει να ξεχνάτε ότι στο ψηφοδέλτιο των εκλογών του 2014 αναγραφόταν: «Περιφερειάρχης ΠΑΥΛΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ – Αντιπεριφερειάρχης ΠΑΤΑΚΑΚΗΣ ΑΝΑΡΓΥΡΟΣ» και το ψηφοδέλτιο αυτό συγκέντρωσε 26.196 ψήφους.

Δεν ψηφιστήκατε από τους πολίτες της Δράμας, κύριε Μέτιο.

Δεν λάβατε λαϊκή εντολή να διοικήσετε τον τόπο μας και καλό είναι να το θυμόσαστε αυτό.

Με εκτίμηση
Ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας
Ανάργυρος Πατακάκης

Πηγή: dramapress.gr

Ξενοδόχοι Δράμας: Πτώση 40% στις διανυκτερεύσεις εξαιτίας της περιορισμένης λειτουργίας του Χιονοδρομικού Κέντρου Φαλακρού

Πτώση 40%, σε σχέση με πέρυσι, κατεγράφη τη φετινή χειμερινή σεζόν στις διανυκτερεύσεις στα καταλύματα του Νομού Δράμας, εξαιτίας της περιορισμένης λειτουργίας του χιονοδρομικού κέντρου του Φαλακρού, σύμφωνα με όσα δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της τοπικής Ένωσης Ξενοδόχων, Άγγελος Καλλίας.

Όπως επεσήμανε, η καλύτερη τουριστική περίοδος για την περιοχή παραδοσιακά ξεκινά στις 15 Δεκεμβρίου και εκτείνεται ως τα τέλη Μαρτίου. Μέχρι σήμερα φέτος ωστόσο, «τα στοιχεία έδειξαν αξιοσημείωτη πτώση, συγκριτικά με το αντίστοιχο διάστημα πέρσι, εξαιτίας λανθασμένων χειρισμών, που καταδίκασαν τουριστικά τον τόπο» πρόσθεσε. «Την ίδια ώρα», υπογράμμισε, «παρατηρείται μεγάλη μείωση της τουριστικής κίνησης για το τριήμερο της Αποκριάς, καθώς προς το παρόν το χιονοδρομικό κέντρο παραμένει κλειστό».

«Το Φαλακρό φέτος λειτούργησε αποσπασματικά. Ακόμη και στις γιορτές ήταν ανοιχτό μόνο τριήμερα. Εμείς, ως ξενοδόχοι, δεν είχαμε σαφές πλάνο για να προωθήσουμε το προϊόν και να δημιουργήσουμε τουριστικά πακέτα» επεσήμανε. «Αντιθέτως, πέρυσι, λειτούργησε άψογα και έδωσε προστιθέμενη αξία στο τουριστικό προϊόν της περιοχής, την οποία φέτος αφήσαμε να χαθεί ανεκμετάλλευτη» πρόσθεσε ο κ. Καλλίας.

Το χιονοδρομικό κέντρο του Φαλακρού φέτος λειτούργησε από τις 23 Δεκεμβρίου μέχρι τις 6 Φεβρουαρίου. Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας, Αργύρης Πατακάκης, ήδη από τον περασμένο Απρίλιο ζητήθηκε από την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης (ΑΜ-Θ) να χρηματοδοτήσει τη λειτουργία του.

«Τελικά, καταφέραμε να ανοίξουμε το χιονοδρομικό για ένα μήνα με τα χρήματα που είχαμε συγκεντρώσει από τα περσινά έσοδα (περί τα 66.000 ευρώ)» ανέφερε ο κ. Πατακάκης. «Η σύμβαση ωστόσο έληξε και τώρα βρίσκεται σε εξέλιξη εκ νέου διαγωνισμός για ανάδοχο, με πόρους που διέθεσε η Περιφέρεια και αφορούν το ποσό των 74.000 ευρώ» όπως ανέφερε ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας, προσθέτοντας ότι «η επαναλειτουργία του χιονοδρομικού κέντρου είναι θέμα ημερών».

Ωστόσο, ο κ. Πατακάκης έριξε ευθύνες στην Περιφέρεια λέγοντας ότι «φαίνεται να μην αντιλαμβάνεται τη σημασία του μοναδικού χιονοδρομικού κέντρου για την οικονομική ανάπτυξη του τόπου».