Κυριακή, 12 Οκτωβρίου, 2025
15.9 C
Alexandroupoli
ΑρχικήΕιδήσειςΕλλαδαΠαρουσιάστηκε στην Αδριανούπολη το βιβλίο «Οίκαδε» του Θεόδωρου Ορδούμποζάνη

Παρουσιάστηκε στην Αδριανούπολη το βιβλίο «Οίκαδε» του Θεόδωρου Ορδούμποζάνη

Στην Αδριανούπολη της Τουρκίας ταξίδεψε το απόγευμα του Σαββάτου 7 Δεκεμβρίου 2024 το ιστορικό μυθιστόρημα μου «Οίκαδε», του Θεόδωρου Ορδούμποζάνη, μεταφρασμένο στην Τουρκική γλώσσα από την καθηγήτρια των Ελληνικών του Πανεπιστημίου της Αδριανουπόλεως Κας Sena Sandalci με τον τίτλο «EVRE DONUS».

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε σε αίθουσα εκδηλώσεων του Μουσείου “Osman inci Muzesi” στο Κάραγατς , με την παρουσία της εκπροσώπου του Ελληνικού Προξενείου Αδριανουπόλεως, του εκδότου της Τουρκικής έκδοσης, εκπαιδευτικών, πολλών φοιτητών του Πανεπιστημίου Αδριανουπόλεως, κατοίκων της περιοχής αλλά περί τους 30 συμπολίτες μας, οι οποίοι ταξίδεψαν ειδικά για να παραστούν στην εκδήλωση αυτή.

Στο πάνελ των παρουσιαστών ήταν η Καθηγήτρια της Ελληνικής γλώσσας του Πανεπιστημίου της Αδριανούπολης Κα Sena Sandalci , ο συμπολίτης μας εκδότης, δημοσιογράφος και συγγραφέας Γιάννης Λασκαράκης και ο υποφαινόμενος συγγραφέας.

Στην αρχή τα εκδήλωσης προβλήθηκε μικρό βίντεο με εικόνες που παρουσίαζαν τους τόπους που αναφέρονται στο βιβλίο, με θρακιώτη μουσική.

Στην εκδήλωση επικράτησε μεγάλη συγκίνηση, καθώς ανάμεσα στους ακροατές παραυρίσκοντο απόγονοι προσφύγων και από τις δύο πλευρές που ποταμού Έβρου , Τούρκων που προήρχοντο από την Θράκη και Ελλήνων που από το Κάραγατς.

Μετά την εκδήλωση ακολούθησε δεξίωση στο κυλικείο του υπέροχο αυτού Μουσείο, στο οποίο λειτουργούσανε ήδη δύο εκθέσεις ζωγραφικής.

Ακολουθήστε το evros24.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τον Έβρο, την Θράκη και την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο evros24

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ evros24.gr

Δημοφιλέστερα

Αλεξανδρούπολη: Έλεγχοι από την ΕΛΑΣ και τη Δημοτική Αστυνομία σε ιδιοκτήτες ζώων συντροφιάς

Συνεχίζονται στον Δήμο Αλεξανδρούπολης οι έλεγχοι από την ΕΛΑΣ και τη Δημοτική Αστυνομία, με...

Διδυμότειχο: “Διχάζει” διατηρητέο κτίριο – Επιτροπή θα αποφασίσει για την κατεδάφιση ή μη του κτίσματος

Για την τύχη του χαρακτηρισμένου ως διατηρητέου και «έργου τέχνης» κτιρίου που βρίσκεται επί...

Διδυμότειχο: Σύλληψη τριών ημεδαπών που προσπάθησαν να ληστέψουν με την απειλή αιχμηρού αντικειμένου έναν άνδρα

Συνελήφθησαν την 11-10-2025 το μεσημέρι στο Διδυμότειχο Έβρου από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης και...

Συνελήφθησαν 3 διακινητές σε Έβρο και Ροδόπη, με συνολικά 33 μη νόμιμους μετανάστες

Συνελήφθησαν χθες (11-10-2025) σε περιοχές της Ροδόπης και του Έβρου, από αστυνομικούς των Διευθύνσεων...

Παρόμοια

Τα 14 έργα που τρέχουν οι «Σιδηρόδρομοι Ελλάδας»

Σε «βατήρα» ριζικής αναβάθμισης του ελληνικού σιδηρόδρομου και συνακόλουθα απογείωσης των εμπορευματικών μεταφορών φιλοδοξεί...