fbpx
20.9 C
Alexandroupoli
Τρίτη, 16 Ιουλίου, 2024

Παράταση της σύμβασης του προγράμματος εργασίας των πρώην εργαζομένων της εταιρείας “Θράκη ΑΕ” ζητά ο Α. Δημοσχάκης

- Χορηγούμενη-

Σε κοινοβουλευτική παρέμβαση προέβη ο Βουλευτής Έβρου κι Επίτιμος Αρχηγός της Αστυνομίας, Αν.Δημοσχάκης, διαβιβάζοντας προς το Υπ.Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων την επιστολή του Σωματείου Εργατοτεχνιτών & Υπαλλήλων της εταιρείας ‘ΘΡΑΚΗ Α.Ε’.

Το θιγόμενο ζήτημα αφορά την αναγκαιότητα να δοθεί χρονική παράταση ισχύος του ειδικού προγράμματος εργασίας, στο οποίο απασχολούνται πενήντα (50) εργαζόμενοι σε φορείς Υποδοχής του Προγράμματος, η προθεσμία του οποίου ολοκληρώθηκε την 1/1/2022.
Υπογραμμίζεται ότι πρόκειται για ένα πρόγραμμα του Υπ. Εργασίας-Κοινωνικών Υποθέσεων, το οποίο υλοποιείται στην περιοχή του Έβρου και της Θράκης από το 2009, η παύση του οποίου θα επιφέρει δυσμενείς οικονομικές, κοινωνικές αλλά και εθνικές συνέπειες, σε μία περιοχή που φθίνει δημογραφικά & επιτάσσει την συγκράτηση του πληθυσμού.

Για τον λόγο αυτό, με σχετική ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αλεξ/πολης, έχει ζητηθεί από 08/03/2021, να δοθεί τριετής χρονική παράταση του ειδικού προγράμματος εργασίας προκειμένου οι δικαιούχοι αυτού, να συνεχίσουν να εργάζονται προσφέροντας πολύτιμες υπηρεσίες σε Φορείς της ΠΑΜ-Θ!

Ακολουθεί αναλυτικά η Κοινοβουλευτική Αναφορά :

ΠΡΟΣ : Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων
Ο Βουλευτής Έβρου, Αν.Δημοσχάκης, καταθέτει στο Προεδρείο της Βουλής Κοινοβουλευτική Αναφορά, διαβιβάζοντας προς το Υπ. Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, για ενημέρωση και λοιπές τυχόν ενέργειες, την επιστολή του Σωματείου Εργατοτεχνιτών και Υπαλλήλων “ΘΡΑΚΗ Α.Ε.”!!

Στο επίκεντρο αυτής, βρίσκεται το αίτημα των πενήντα (50) εργαζομένων του Ειδικού Προγράμματος “Επανειδίκευσης, κατάρτισης και απόκτησης επαγγελματικής εμπειρίας για πρώην εργαζομένους της εταιρείας «ΘΡΑΚΗ ΑΕ», οι οποίοι απασχολούνται σε φορείς υποδοχής της περιοχής, να δοθεί χρονική παράταση ισχύος της σύμβασης του προγράμματος εργασίας, η οποία έληξε την 1/1/2022!!

Όπως υπογραμμίζεται πρόκειται για ένα πρόγραμμα το οποίο υλοποιείται από το 2009 με τον υπ’ αριθμ. Ν.3762/2009 και με την υπ’ αριθμ. 20/08-03-2021 ομόφωνη Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αλεξ/πολης (επισυνάπτεται) εγκρίθηκε η υποβολή προς τον κύριο του έργου, ήτοι το Υπ. Εργασίας-Κοινωνικών Υποθέσεων, πρόταση εξέτασης ώστε να δοθεί χρονική παράταση του ειδικού προγράμματος για τρία (3) χρόνια, ήτοι έως τις 31/12/2024.
Λαμβάνοντας υπόψη ότι πρόκειται για ένα πρόγραμμα που φέρει σημαντικό κοινωνικό και οικονομικό πρόσημο για την εθνικά ευαίσθητη περιοχή του Ν.Έβρου και της Θράκης, ζητείται η προσεκτική εξέταση του εν λόγω αιτήματος των δικαιούχων του ειδικού Προγράμματος.

Η επιστολή του Σωματείου:

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΤΟΤΕΧΝΙΤΩΝ & ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΘΡΑΚΗ Α Ε

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ ΠΡΟΣ                                                                        

ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΕΒΡΟΥ

ΔΗΜΟΣΧΑΚΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟ      

ΔΕΡΜΕΝΤΖΟΠΟΥΛΟ ΧΡΗΣΤΟ                                                                               ,           ΚΕΛΕΤΣΗ ΣΤΑΥΡΟ 

ΓΚΑΡΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ

              Κυρία και κύριοι Βουλευτές,

Με λύπη και ιδιαίτερη ανησυχία, σας  ενημερώνουμε ότι από την 1η Ιανουαρίου  2022, οι 50 εργαζόμενοι του προγράμματος «επανειδίκευσης, κατάρτισης και απόκτησης επαγγελματικής εμπειρίας για πρώην εργαζομένους της εταιρίας «ΘΡΑΚΗ ΑΕ», μένουμε χωρίς εργασία, καθώς η σύμβαση του προγράμματος έληξε στις 31.12.2021 και δεν έχει προβλεφθεί από το Υπουργείο Εργασίας η παράταση της ισχύος της.

Σημειώνεται ότι το πρόγραμμα υλοποιείται από το 2009 στη Θράκη, μια περιοχή που πλήττεται από ανεργία, αποβιομηχάνιση, έντονο πρόβλημα δημογραφικού και μετανάστευσης του εργατικού δυναμικού. Παράλληλα, γνωρίζετε πως στην ακριτική περιοχή του Έβρου, όπου συνειδητά κατοικούμε, η  εύρεση εργασίας είναι πολύ δύσκολη, πόσο μάλιστα για εργαζόμενους με μεγάλη εμπειρία που βρίσκονται κοντά στη συνταξιοδότηση.

              Παράλληλα, οι Υπηρεσίες στις οποίες είχαμε ενταχθεί αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα έλλειψης προσωπικού κι εξειδικευμένου εργατικού δυναμικού. Η απασχόλησή μας στους φορείς υποδοχής του προγράμματος (Περιφέρεια Έβρου, Δήμος Αλεξανδρούπολης, ΔΕΥΑ Επιμελητήριο Έβρου, Δημοσυνετεριστική) είναι σημαντική και αναγκαία, καθώς καλύπτει πολύ σημαντικά κενά και ανάγκες. Η απουσία μας, δυστυχώς, θα δημιουργήσει δυσλειτουργία και σε κάποιες περιπτώσεις αδυναμία στην καθημερινή  λειτουργία των φορέων. .

              Επικαλούμενοι την ευαισθησία και το ενδιαφέρον σας για την περιοχή του Έβρου, αλλά και για την ποιότητα ζωής κι εργασίας των κατοίκων, για όλους τους λόγους που προαναφέραμε, σας καλούμε να προχωρήσετε άμεσα στις απαραίτητες ενέργειες, ώστε να παραταθεί η ισχύς του προγράμματος εργασίας μας.

   Με εκτίμηση,

 Οι πενήντα (50)  εργαζόμενοι                                                                                       

                                            Πρόεδρος                                             Γ Γραμματέας        

.                               Τσοκαναρίδης Κων/νος                          Μαλακόζης  Κων/νος                                                                                                                                                       

- Χορηγούμενη-

Ακολουθήστε μας και στο Instagram

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ evros24.gr

Διαβασε και αυτο