Παράσταση Διαμαρτυρίας των Συνταξιούχων Αλεξανδρούπολης

Παράσταση διαμαρτυρίας μπροστά στα γραφεία του ΕΟΠΥΥ στην Αλεξανδρούπολη πραγματοποίησαν συνταξιούχοι του ΙΚΑ –  ΟΑΕΕ και Δημοσίου, στα πλαίσια του 10ήμερου δράσεων πανελλαδικά για τα προβλήματα στην υγεία.

Οι συνταξιούχοι μοίρασαν στους περαστικούς την ανακοίνωσή, την οποία αργότερα παρέδωσαν και στη Διοίκηση του ΕΟΠΥΥ

Χορηγούμενη

Το κείμενο της ανακοίνωσης:

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,

Η κυβέρνηση ακονίζει τα μαχαίρια της για να συνεχίσει την σφαγή των δικαιωμάτων και κατακτήσεων των συνταξιούχων, εργαζομένων και του λαού.

Μας πετσόκοψε μαζί με τους προηγούμενους τις συντάξεις και ετοιμάζεται για την νέα καρατόμηση, με τον επανυπολογισμό και την περικοπή της «προσωπικής διαφοράς» σε κύριες και επικουρικές συντάξεις, την πλήρη κατάργηση του ΕΚΑΣ, κάθε είδους κοινωνικού επιδόματος και μέριμνας, την φοροληστεία.

Στο προσχέδιο του προϋπολογισμού για το 2018 θα δώσει νέο χτύπημα στο δικαίωμα του λαού στην υγεία – περίθαλψη. Προβλέπονται μειωμένα κονδύλια για την υγεία, τον ΕΟΠΥΥ, τα δημόσια Νοσοκομεία και ιδρύματα, περιορισμός στην ιατρική και φαρμακευτική αγωγή.

Μετά το κλείσιμο Νοσοκομείων, την μείωση ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, την συρρίκνωση μονάδων υγείας, την κατάργηση των εξετεταστηρίων ΙΚΑ-ΕΟΠΥΥ, έχουμε και πάλι μείωση του αριθμού των επισκέψεων σε ιατρούς του ΕΟΠΥΥ σε μηνιάτικη βάση, την αύξηση δηλαδή των ασθενών που θα πληρώνουν από την τσέπη τους 10ευρα και 20ευρα. Την παροχή υγειονομικών υπηρεσιών σε ανασφάλιστους από τα ταμεία του ΕΟΠΥΥ, δηλαδή από τις τσέπες των ασφαλισμένων, αντί τις δαπάνες αυτές να αναλαμβάνει ο κρατικός προϋπολογισμός. Και αυτή η κυβέρνηση κάνει «κοινωνική πολιτική» με ξένα κόλλυβα.

Η ενεργός γήρανση των σημερινών εργαζομένων θα συνοδευτεί από την ενεργό εξόντωση των σημερινών συνταξιούχων. Είμαστε κόστος για το μεγάλο κεφάλαιο και προσπαθούν να ξεφορτωθούν με κάθε τρόπο όσο γίνεται μεγαλύτερο μέρος του. Η ιδιωτικοποίηση – εμπορευματοποίηση του δημόσιου συστήματος υγείας, το φόρτωμα των βαρών της περίθαλψης στις πλάτες των ασφαλισμένων, εργαζομένων και συνταξιούχων προχωρά με γρήγορα βήματα. Μας οδηγούν ολοταχώς στο «όποιος έχει να πληρώσει θα επιβιώσει». Μετά την οικονομική προωθούν την φυσική εξόντωσή μας. Καταγγέλουμε αυτή την πολιτική και παλεύουμε χωρίς σταματημό για την απόκρουση και την ανατροπή της.

Το 3ο δεκαήμερο του Νοέμβρη οργανώνουμε σε όλη τη χώρα διαδηλώσεις και διεκδικούμε:

  • Δημόσια δωρεάν, καθολικό σύστημα υγείας – περίθαλψης, κατάργηση κάθε ιδιωτικοποίηση.
  • Άμεση χρηματοδότηση του δημόσιου συστήματος υγείας από τον κρατικό προϋπολογισμό για κάλυψη όλων των αναγκών των δημόσιων δομών. Κατάργηση των εισφορών για την υγεία. Την δωρεάν παροχή όλων των ιατρικών και εξεταστικών επισκέψεων, της φαρμακευτικής και νοσοκομειακής αγωγής.
  • Την επαναλειτουργία των νοσοκομείων που έκλεισαν, των μονάδων που καταργήθηκαν.
  • Την άμεση πρόσληψη του αναγκαίου ιατρικού παραιατρικού και βοηθητικού προσωπικού. Την χρηματοδότηση για την προμήθεια των απαραίτητων αναλώσιμων, φαρμάκων κ.α.

ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΧΑΡΙΖΟΥΜΕ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΜΑΣ –

ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΧΑΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ

ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΜΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ –

ΤΑ ΠΛΗΡΩΣΑΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑΙΟΥΜΑΣΤΕ ΤΑ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ