fbpx
20.9 C
Alexandroupoli
Δευτέρα, 29 Μαΐου, 2023

Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποίησε στη ΔΕΥΑ Ορεστιάδας η “Λαϊκή Συσπείρωση”

- Χορηγούμενη-

Σε εγρήγορση παραμένουν οι εργαζόμενοι των ΔΕΥΑ της χώρας, μετά την προσωρινή υπαναχώρηση της ηγεσίας του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, που αποφάσισε να αναβάλει την ψήφιση του νομοσχεδίου με το οποίο μετατρέπεται η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας και διευρύνεται και στους τομείς των Αποβλήτων και των Υδάτων. Το θέμα έχει προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις, καθώς τόσο οι εργαζόμενοι των ΔΕΥΑ και οι δήμοι, στους οποίους ανήκουν οι Δημοτικές Επιχειρήσεις Ύδρευσης-Αποχέτευσης, όσο και πολιτικά κόμματα και φορείς επισημαίνουν ότι το νομοσχέδιο αυτό αποτελεί τον “Δούρειο Ίππο” για την ιδιωτικοποίηση του νερού.

Χθες (14/03) σε Ορεστιάδα και Αλεξανδρούπολη πραγματοποιήθηκαν παραστάσεις διαμαρτυρίας-στην Αλεξανδρούπολη, μάλιστα, έγινε και πορεία-με κοινή απαίτηση αυτών που συμμετείχαν και δήλωσαν τη στήριξή τους στις κινητοποιήσεις, να σταματήσει κάθε ιδιωτικοποίηση και εμπορευματοποίηση δημόσιων υπηρεσιών και αγαθών.

Στην Ορεστιάδα, την παράσταση διαμαρτυρίας μπροστά από τη ΔΕΥΑ, οργάνωσε η “Λαϊκή Συσπείρωση”, αντιπροσωπεία της οποίας είχε και συνάντηση με τους εργαζόμενους της Επιχείρησης, προκειμένου να ενημερωθεί για τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με τον χρόνο κατάθεσης και πιθανής αλλαγής σημείων του νομοσχεδίου αλλά και για τα επίμαχα άρθρα του, που βρίσκουν αντίθετους τους εργαζόμενους.

“Το νομοσχέδιο αυτό, ουσιαστικά, αφαιρεί αρμοδιότητες από τα Διοικητικά Συμβούλια των ΔΕΥΑ, συγχωνεύει τις ΔΕΥΑ σε επίπεδο νομού ή Περιφέρειας και σε αυτό, πανελλαδικά οι ΔΕΥΑ, είμαστε αντίθετοι και ζητούμε την απόσυρσή του”, ανέφερε κατά τη συνάντηση με τον επικεφαλής της “Λαϊκής Συσπείρωσης”, Κώστα Ζαλουφλή, ο εκπρόσωπος των εργαζομένων της ΔΕΥΑ Ορεστιάδας, Οδυσσέας Τσιφουντίδης.

Πρόσθεσε δε ότι οι εργαζόμενοι των Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης-Αποχέτευσης, συντονισμένα με την Ομοσπονδία τους, “συνεχίζουν να βρίσκονται σε εγρήγορση, αναμένοντας, μετά τη συνάντηση του αρμόδιου υπουργού, Κώστα Σκρέκα, με τον πρόεδρο και τον αντιπρόεδρο της Ένωσης των ΔΕΥΑ της χώρας, να προχωρήσει η κυβέρνηση σε τροποποίηση ή απόσυρση άρθρων του νομοσχεδίου”.

“Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε ένα ακόμα “έγκλημα” στο πλαίσιο της απελευθέρωσης των αγαθών που δικαιούμαστε ως πολίτες αυτής της χώρας”, δήλωσε από την πλευρά του ο Κώστας Ζαλουφλής, υπογραμμίζοντας ότι “όλοι πρέπει να αντιληφθούν τις επιπτώσεις που θα είχε η μεταβίβαση της διαχείρισης των υδάτων αλλά και των απορριμμάτων σε μία διευρυμένη Ρυθμιστική Αρχή, η οποία βάσει και των κατευθύνσεων της Ε. Ε. προωθεί και το νερό σε εμπόρευμα”.

Ο ίδιος κάλεσε τους πολίτες να συμμετάσχουν και να εκφράσουν την αντίθεσή τους και στο ζήτημα του επίμαχου νομοσχεδίου για το νερό, στην απεργία και τις απεργιακές κινητοποιήσεις που θα γίνουν σε όλη τη χώρα την Πέμπτη 16 Μαρτίου.

ΕΡΤ Ορεστιάδας
Ρεπορτάζ-Σύνταξη: Χρυσούλα Σαμουρίδου

- Χορηγούμενη-

Ακολουθήστε μας και στο Instagram

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ evros24.gr

Διαβασε και αυτο

Εθελοντικός καθαρισμός της παραλίας Απαλού

Χθες Κυριακή, 28/5/2023, πραγματοποιήθηκε η εθελοντική Δράση Καθαρισμού της παραλίας Απαλού, που διοργάνωσε το τμήμα Επικοινωνίας & Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης του ΔΕΣΦΑ, σε συνεργασία...