Πανήγυρις Ιερού Ναού Αγίου Νεκταρίου Αλεξανδρουπόλεως

Το Σάββατο 9 Νοεμβρίου η Εκκλησία μας εόρτασε την ιερά μνήμη του μεγάλου θρακιώτη Αγίου του 20ου αιώνα, του εν αγίοις πατρός ημών Νεκταρίου, επισκόπου Πενταπόλεως του εν Αιγίνη, ο οποίος κατάγονταν από τη Σηλύβρια της Ανατολικής Θράκης και κοιμήθηκε οσιακά πριν από 99 έτη στην Αθήνα.

Στην πόλη μας πανηγύρισε ο μεγαλόπρεπος φερώνυμος Ιερός Ναός, στον οποίο εδώ και λίγα χρόνια φυλάσσεται τεμάχιο εκ των ιερών λειψάνων του Αγίου.

Το απόγευμα της Παρασκευής 8 Νοεμβρίου σε έναν κατάμεστο από κόσμο Ιερό Ναό τελέσθηκε ο Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός με αρτοκλασία χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου μας κ. Ανθίμου. Ο Μητροπολίτης μας στο τέλος του Εσπερινού κήρυξε επικαίρως για τον μεγάλο θρακιώτη Άγιο. Τον Εσπερινό παρακολούθησε και ο Δήμαρχος της πόλεως κ. Γιάννης Ζαμπούκης.

Στο τέλος του Εσπερινού ο Μητροπολίτης μας χειροθέτησε τέσσερις εκ των ανδρών που υπηρετούν στο ιερό βήμα του Ιερού Ναού, ενώ μοίρασε τον άρτο σε ολόκληρο το εκκλησιάσμα.

Το πρωί του Σαββάτου τελέσθηκε η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία από τους ιερείς της Μητροπόλεώς μας παρουσία πλήθους κόσμου.