fbpx
30.9 C
Alexandroupoli
Πέμπτη, 13 Ιουνίου, 2024

Πανεπιστημονική Γεωτεχνικlvν – Συνεργαζόμενοι: Κάλεσμα στήριξης στις εκλογές του ΓΕΩΤΕΕ

- Χορηγούμενη-

Καλούμε τους γεωτεχνικούς, μπροστά στις εκλογές του ΓΕΩΤΕΕ, να ενισχύσουν το ψηφοδέλτιό της «Πανεπιστημονικής Γεωτεχνικών – Συνεργαζόμενοι», να καταδικάσουν την αντιλαϊκή πολιτική, να αλλάξουν τους συσχετισμούς υπέρ της οργάνωσης, της ανασύνταξης.

Οι διοικήσεις του ΓΕΩΤΕΕ διαχρονικά βρίσκονται στο πλευρό των κυβερνήσεων και πρωτοστατούν στην προώθηση, στους γεωτεχνικούς κλάδους, της πολιτικής που συνθλίβει τη ζωή μας. Είναι συνυπεύθυνες για την κατάσταση που βιώνουμε (ανεργία μέχρι 35%, ετεροαπασχόληση, χαμηλοί μισθοί & μπλοκάκια, ωράρια λάστιχο, φοροληστεία 60% για τους αυτοαπασχολούμενους, κατασχέσεις & πλειστηριασμοί, Ασφάλιση, Υγεία & Παιδεία ακριβοπληρωμένα εμπορεύματα).

– Το απερχόμενο προεδρείο του ΓΕΩΤΕΕ μοιράστηκαν οι δυνάμεις που πρόσκεινται πολιτικά σε ΝΔ,ΠΑΣΟΚ-ΔΗΣΥ, ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίες μαζί πανηγύρισαν για τις “κερδοφόρες αποδόσεις” του επαγγελματικού ασφαλιστικού ταμείου που έχουν συστήσει, υλοποιώντας την ιδιωτικοποίηση του ασφαλιστικού συστήματος.

– Υποστήριξαν τα μεγάλα μελετητικά γραφεία.

– Στήριξαν την κατάργηση της υποχρεωτικής παρουσίας γεωτεχνικού στα καταστήματα πώλησης γεωργικών φαρμάκων.

– Μεθόδευσαν, με την κυβέρνηση, την κατάργηση της Συνέλευσης των Αντιπροσώπων.

– Αρνήθηκαν την απαλλαγή των άνεργων συναδέλφων από την καταβολή συνδρομών.

– Χαράτσωσαν με κάθε ευκαιρία (βεβαιώσεις, άδεια άσκησης επαγγέλματος, κ.λπ.).

– Επιδίωξαν τη μετατροπή του Επιμελητηρίου σε μηχανισμό πιστοποίησης, την ενσωμάτωση των γεωτεχνικών στην Κοινή Αγροτική Πολιτική, στην πολιτική κυβερνήσεων-ΕΕ που προωθεί τη συγκέντρωση γης, παραγωγής & εμπορίας, με ιδιωτικοποίηση των γεωτεχνικών υπηρεσιών, παραδίδοντας δάση, ακτές, θάλασσες, περιβάλλον και ορυκτό πλούτο της χώρας στα μονοπώλια.

Η κατάσταση αυτή δεν πρέπει να οδηγεί σε λευκό ή αποχή, σε αυταπάτες περί “αναβάθμισης” του ΓΕΩΤΕΕ, γιατί σημαίνει νέα χαράτσια για την πλειοψηφία των γεωτεχνικών, κυνήγι σεμιναρίων, πιστοποιήσεων με πληρωμή.

Η “Πανεπιστημονική”

Πάει κόντρα στις αυταπάτες περί “μικρότερου κακού” και “άλλου μείγματος διαχείρισης”.

– Αποκαλύπτει την αιτία των προβλημάτων, που είναι τα μονοπώλια, οι κυβερνήσεις τους, οι διεθνείς σύμμαχοί τους για τα οποια η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ εμπλέκει όλο και βαθύτερα την Ελλάδα στα πολεμικά σχέδια του ΝΑΤΟ, στο όνομα της γεωστρατηγικής αναβάθμισης, συνδυασμένα με την αντιλαϊκή επίθεση στο σύνολο της ζωής μας.

Η ενίσχυση της “Πανεπιστημονικής” είναι ενίσχυση του αγώνα για:

Μόνιμη, σταθερή δουλειά με δικαιώματα.

– Αποκλειστικά δημόσια, δωρεάν Υγεία. Αύξηση του αφορολόγητου για όλους. Κατάργηση της φοροληστείας για τους αυτοαπασχολούμενους. Καμία κατάσχεση πρώτης κατοικίας, επαγγελματικού εξοπλισμού, μισθών, συντάξεων.

– Αποκλειστικά δημόσια, δωρεάν ενιαία Ανώτατη Εκπαίδευση. Κατοχύρωση του επαγγέλματος αποκλειστικά από το πτυχίο. Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν επιμόρφωση από τα πανεπιστήμια. Κατάργηση κάθε χαρατσιού, όπως της “άσκησης επαγγέλματος”, απαλλαγή των ανέργων από τις συνδρομές του ΓΕΩΤΕΕ.

– Αγροτική, κτηνοτροφική παραγωγή, μεταποίηση, αλιεία, ορυκτό – ενεργειακό πλούτο, δάση στην υπηρεσία των λαϊκών αναγκών με προστασία του περιβάλλοντος.

Η διέξοδος βρίσκεται στον κοινό αγώνα μισθωτών, αυτοαπασχολούμενων, μικρομεσαίων αγροτοκτηνοτρόφων, που μπορεί να εμποδίζει την εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής και ταυτόχρονα να δημιουργεί προϋποθέσεις για πραγματική ανατροπή της κατάστασης.

Για να υπηρετεί η ανάπτυξη το λαό, πρέπει να αλλάξει το κίνητρο της παραγωγής. Να μπει στο επίκεντρο η σχεδιασμένη αξιοποίηση της επιστήμης.

Μόνο έτσι οι γεωτεχνικοί θα εργάζονται με αξιοπρέπεια, θα ζουν με δικαιώματα, θα προωθούν την ανάπτυξη της γνώσης και της τεχνολογίας, θέτοντας την επιστήμη στην υπηρεσία του λαού, των αναγκών του και της εξουσίας του.

Σας καλούμε σε ενίσχυση του ψηφοδελτίου μας στις αρχαιρεσίες που θα γίνουν την Κυριακή 22 Απρίλη.

ΓΕΩΠΟΝΟΙ

1.  ΓΙΑΝΟΥΔΗΣ             ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

2.  ΔΕΒΕΤΖΗ                  ΝΙΝΑ             

3. ΚΑΡΑΜΙΧΑΗΛ         ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

4. ΚΑΣΠΑΡΙΔΗΣ           ΔΗΜΑΚΟΣ  

5. ΠΑΝΤΑΖΗΣ               ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

6. ΤΡΕΛΛΗΣ                  ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ

7. ΤΣΑΛΚΙΔΗΣ              ΑΓΓΕΛΟΣ

8. ΦΙΛΙΠΠΙΔΟΥ             ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ

9. ΦΙΛΙΠΠΙΔΟΥ             ΝΟΝΑ

ΔΑΣΟΛΟΛΟΓΟΙ

1.  ΚΟΥΤΣΟΥΠΙΑΣ       ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ

2. ΤΗΓΑΝΟΥΡΙΑΣ         ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ

ΚΤΗΝΙΑΤΡΟΙ

1. ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ              ΜΑΡΙΑ

2. ΚΑΣΤΗ                        ΕΡΥΦΙΛΗ

3. ΜΠΑΛΤΟΠΟΥΛΟΣ    ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

- Χορηγούμενη-

Ακολουθήστε μας και στο Instagram

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ evros24.gr

Διαβασε και αυτο