Παρασκευή, 31 Οκτωβρίου, 2025
17.9 C
Alexandroupoli
ΑρχικήΕιδήσειςΠολιτικηΠαναγιωτόπουλος: "Η ενίσχυση της αμυντικής οργάνωσης στην περιοχή του Έβρου αποτελεί διαρκή...

Παναγιωτόπουλος: “Η ενίσχυση της αμυντικής οργάνωσης στην περιοχή του Έβρου αποτελεί διαρκή επιδίωξη του ΓΕΣ”

«Οι Ένοπλες Δυνάμεις (ΕΔ) σύμφωνα με την Εθνική Στρατιωτική Στρατηγική (ΕΘΣΣ), προβαίνουν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες ασφάλειας και επιτήρησης του χερσαίου, θαλάσσιου και εναερίου χώρου της χώρας, συμβάλλοντας στην αντιμετώπιση κάθε μορφής απειλής κατά των εθνικών συμφερόντων» επεσήμανε υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος μιλώντας στη Βουλή και αναφερόμενος στο μεταναστευτικό.

«Στο ανωτέρω πλαίσιο της αποστολής τους, οι Ένοπλες Δυνάμεις συνδράμουν στο έργο των Σωμάτων Ασφαλείας (ΣΑ) στην αστυνόμευση των συνόρων με την παρακολούθηση, καταγραφή και ενημέρωση επί συμβάντων, που χρήζουν αντιμετώπισης από τα Σώματα Ασφαλείας, αξιοποιώντας όλα τα διαθέσιμα μέσα. Ανεξάρτητα όμως από τα παραπάνω στο πλαίσιο της επιχειρησιακής σχεδίασης του Στρατού Ξηράς, αλλά και της αποτροπής εισόδου Παράνομα Εισερχομένων Προσώπων (ΠΕΠ), έχει κατασκευαστεί μέχρι σήμερα μεγάλος αριθμός αποτρεπτικών εμποδίων, των οποίων η κατασκευή συνεχίζεται, ανάλογα με τις διατιθέμενες πιστώσεις, καθόσον η ενίσχυση της αμυντικής οργάνωσης στην περιοχή του Έβρου αποτελεί διαρκή επιδίωξη του ΓΕΣ» επεσήμανε απαντώντας σε ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή (20/6/2022) ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος, με θέμα «Ηλεκτροφόρο φράχτη ύψωσε η Πολωνία στα σύνορά της με την Λευκορωσία: Η Ελλάδα θα την μιμηθεί στον Έβρο;».

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας επίσης διευκρίνισε ότι ο προγραμματισμός κατασκευής, η κατασκευή και η επέκταση του φράχτη στην περιοχή του ποταμού Έβρου για την είσοδο Παράνομα Εισερχόμενων Προσώπων (ΠΕΠ) αποτελεί έργο του συνερωτώμενου υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Ακολουθήστε το evros24.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τον Έβρο, την Θράκη και την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο evros24

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ evros24.gr

Δημοφιλέστερα

Κομοτηνή: Συνελήφθη ημεδαπός με Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης για απάτη

Στην Κομοτηνή, τις πρώτες πρωινές ώρες της 28ης Οκτωβρίου 2025, αστυνομικοί της Ομάδας Δημόσιας...

Έφυγε από τη ζωή ο πρώην βουλευτής Έβρου της Ν.Δ. και ιατρός Γιάννης Καβαρατζής

Σε ηλικία 85 ετών έφυγε από τη ζωή ο Γιάννης Καβαρατζής, γιατρός και πρώην...

Αιφνιδιαστικό κλείσιμο ΕΛΤΑ σε Σουφλί, Τυχερό και Μεταξάδες – Ολόκληρος ο Δήμος Σουφλίου χωρίς ταχυδρομείο

Αιφνιδιασμό και έντονες αντιδράσεις προκαλεί η ξαφνική απόφαση της διοίκησης των Ελληνικών Ταχυδρομείων (ΕΛΤΑ)...

Νέα ακτοπλοϊκή γραμμή Αλεξανδρούπολη – Σιγρί Λέσβου – Μεστά Χίου – Πειραιάς: Υπεγράφη η προκήρυξη του διαγωνισμού

Υπεγράφη σήμερα από τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, σε συνεργασία με τον Αναπληρωτή...

Παρόμοια