«Παγώνει» η μετακίνηση της γιατρού από την Αιματολογική Κλινική του ΠΓΝΑ (βίντεο)

Στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Θράκη Νετ φιλοξενήθηκε χθες βράδυ ο Ηλίας Θεοδωρίδης Υποδιοικητής 4ης ΥΠΕ και μίλησε με τον δημοσιογράφο Σάκη Σταυρίδη για το θέμα που προέκυψε με τη μετακίνηση μιας επιμελήτριας ειδικής αιματολόγου από την κλινική, προς το Θεαγένειο Θεσσαλονίκης δημιουργώντας προβλήματα στη λειτουργίας της και ενέχοντας ακόμα και τον κίνδυνο διακοπής της λειτουργίας της.

Το ζήτημα είχε αναδείξει με επιστολή του προς τα ΜΜΕ ο καθηγητής Αιματολογίας του Δ.Π.Θ. Ιωάννης Κοτσιανίδης και Δ/ντης της Αιματολογικής κλινικής του Π.Γ.Ν.Α.

Ο Ηλίας Θεοδωρίδης, υπεύθυνος για την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, είπε πως γνωρίζει το θέμα και πως ήδη έχει ληφθεί η απόφαση από την ΥΠΕ να «παγώσει» η μετακίνηση της γιατρού,  παρ’ όλο που αντιμετωπίζει οικογενειακό πρόβλημα έως ότου έρθει νέο προσωπικό στην Αιματολογική Κλινική της Αλεξανδρούπολης.

Χορηγούμενη

Μάλιστα αναγνώρισε πως μια κλινική που δουλεύει μόνο με δύο αιματολόγους και το διευθυντή της, αν φύγει ένα άτομο αποδυναμώνεται σοβαρά η λειτουργία της.

Σε ερώτηση του Σάκη Σταυρίδη για τη στελέχωση με ιατρικό προσωπικό των δημόσιων νοσοκομείων, ανέφερε ότι ήδη έχουν γίνει 9.000 προσλήψεις όλων των ειδικοτήτων. Αν και οι ελλείψεις είναι μεγάλες γίνεται σοβαρή προσπάθεια για να επιλυθούν.

Στο νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης θα έρθει προσωπικό που θα διευκολύνει τη λειτουργία του και θα βοηθήσει την εργασία του υπάρχοντος προσωπικού που βρίσκεται στα όρια της αντοχής του.

 

Δείτε τι είπε ο Ηλίας Θεοδωρίδης: