Παρασκευή, 8 Αυγούστου, 2025
31.9 C
Alexandroupoli
ΑρχικήΕιδήσειςΑθλητικαΠαγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων: Τα φαβορί, τα ερωτήματα και η μάχη για την...

Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων: Τα φαβορί, τα ερωτήματα και η μάχη για την κορυφή

Ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορία του παγκόσμιου ποδοσφαίρου άνοιξε χθες στις Ηνωμένες Πολιτείες. Το πρώτο Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων με 32 ομάδες έκανε σέντρα το Σάββατο, φιλοδοξώντας να… ενώσει την αίγλη του Champions League με την παγκόσμια εμβέλεια του Μουντιάλ.

25 χρόνια μετά την πρώτης της απόπειρα η FIFA ανέβασε ψηλά τον πήχη φέτος, με στόχο μια διοργάνωση υψηλών προδιαγραφών και παγκόσμιου ενδιαφέροντος. Παρά τις αρχικές αντιδράσεις και αμφιβολίες, η διοργάνωση είναι πλέον γεγονός, με 12 ευρωπαϊκές και 20 ομάδες από τον υπόλοιπο κόσμο να διεκδικούν το νέο πολυπόθητο τρόπαιο.

Οι σύλλογοι αντιμετωπίζουν με σοβαρότητα το τουρνουά, όπως φανερώνουν και οι 60 μεταγραφικές κινήσεις που έγιναν σε ειδική μεταγραφική περίοδο. Χαρακτηριστικά παραδείγματα αποτελούν η Ρεάλ Μαδρίτης, που απέκτησε τον Τρεντ Αλεξάντερ-Άρνολντ έναντι 10 εκατ. ευρώ, και η Ίντερ, με συμβόλαιο που περιελάμβανε ειδικούς όρους για τον Πέταρ Σούτσιτς.

Το ranking της τετραετίας έφερε εκπλήξεις, αφήνοντας εκτός τη Λίβερπουλ, την Μπαρτσελόνα και την Άρσεναλ, ενισχύοντας τις πιθανότητες ομάδων από Λατινική Αμερική όπως η Φλαμένγκο, η Παλμέιρας και η Φλουμινένσε. Αν και η Ρεάλ και η Παρί ξεκινούν ως φαβορί, η εποχή της διεξαγωγής και η κόπωση των ευρωπαϊκών ομάδων δίνουν ελπίδες σε πιο… ξεκούραστα ρόστερ από Νότια Αμερική.

Τα πρώτα συμπεράσματα για την αξία του νέου φορμάτ θα αρχίσουν να βγαίνουν άμεσα, με τους φιλάθλους να περιμένουν να δουν αν αυτό το νέο τουρνουά μπορεί να κερδίσει μια θέση στο παγκόσμιο καλεντάρι του ποδοσφαίρου. Από εκεί και πέρα, με βάση την εικόνα των ομίλων και τις αποδόσεις, οι επιλογές για μακροχρόνια στοιχήματα στο νέο Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Η Παλμέιρας δείχνει πιο ομάδα από την αποδυναμωμένη Πόρτο στον 1ο όμιλο και αξίζει για κατάκτηση του γκρουπ στο 2.75. Η Μποταφόγκο έχει ενισχυθεί και μπορεί να φτάσει τουλάχιστον τους 4 βαθμούς, επιλογή με over 3,5 βαθμούς στο 2.30. Από τον 3ο όμιλο, η Μπόκα Τζούνιορς μπορεί να κάνει τη ζημιά, με πρόκριση στο 3.40, ενώ στον 5ο όμιλο η Μοντερέι αξίζει με over 2,5 βαθμούς στο 1.75.

Για όσους κυνηγούν εκπλήξεις, η πρόκριση της Αλ Χιλάλ από τον 8ο όμιλο στο 2.51 από την Elabet έχει βάση, ενώ η Φλουμινένσε (3.75 για πρόκριση στα προημιτελικά) δείχνει να ανεβαίνει και έχει «λατινικό» timing τέτοια εποχή.

Ακολουθήστε το evros24.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τον Έβρο, την Θράκη και την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο evros24

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ evros24.gr

Δημοφιλέστερα

Συλληπτήριο μήνυμα της Διοίκησης του Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης για το θάνατο της νοσηλεύτριας Μαρίας Καρακοπούλου

Η οικογένεια του ΠΓΝ Αλεξανδρούπολης θρηνεί την απώλεια ενός αγαπημένου προσώπου, μιας νέας γυναίκας,...

Αλεξανδρούπολη: Δόθηκε στην κυκλοφορία το νέο ασφαλτοστρωμένο τμήμα της οδού Αγίου Δημητρίου

Δόθηκε στην κυκλοφορία το νέο ασφαλτοστρωμένο τμήμα της οδού Αγίου Δημητρίου, ένας από τους...

Δεσμεύτηκαν οι λογαριασμοί του πρώην αστυνομικού και γνωστoύ TikToker με τα 153 γραμμάρια κοκαΐνης

Στο στόχαστρο της Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες έχει βρεθεί πρώην...

Πήρε πάνω του την ευθύνη για την κοκαΐνη ο φίλος του αστυνομικού – Tik Toker

Οι συνομιλίες που περιλαμβάνονται στη δικογραφία των «Αδιάφθορων» είναι το κλειδί για την ποινική...

Παρόμοια