fbpx
24.9 C
Alexandroupoli
Τετάρτη, 26 Ιουνίου, 2024

Π.Ε. Έβρου: Διενέργεια εξετάσεων για την απόκτηση άδειας άσκησης επαγγέλματος φαρμακοποιού

Σύμφωνα με την από 7-4-2021 σχετική Ανακοίνωση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης, και το υπ΄ αριθμ. πρωτ. ΔΔΥΚΜ/ΜΕΘ/οικ.204189(6354)/7-4-2021 έγγραφό της, οι εξετάσεις των φαρμακοποιών για την άδεια άσκησης επαγγέλματος φαρμακοποιού, περιόδου ΜΑΪΟΥ 2021, θα διεξαχθούν διαδικτυακά ως εξής:

ΔΕΥΤΕΡΑ 10-5-2021 Ελληνική Φαρμακοποιία – Φαρμακοτεχνία, Έλεγχος Φαρμάκων

ΤΡΙΤΗ 11-5-2021 Εκτέλεση συνταγών – Παρασκευή Φαρμακοτεχνικών ή χημικών Σκευασμάτων – Αναγνώριση πλειόνων φαρμάκων.

ΤΕΤΑΡΤΗ 12-5-2021 Φαρμακευτική Εμπορευματολογία – Στοιχεία Ιστορίας – Νομοθεσία

ΠΕΜΠΤΗ 13-5-2021 Φαρμακολογία

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 14-5-2021 Τοξικολογία

Οι εξετάσεις για την απόκτηση άδειας ασκήσεως επαγγέλματος Φαρμακοποιού θα πραγματοποιηθούν εξ αποστάσεως χρησιμοποιώντας για τις online γραπτές εξετάσεις την πλατφόρμα διαχείρισης μαθημάτων elearning.auth.gr, που παρέχεται από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) και για τις προφορικές εξετάσεις το λογισμικό τηλεδιασκέψεων Zoom.

Για τη συμμετοχή στην εξέταση είναι απαραίτητη η πρόσβαση στην πλατφόρμα elearning. Αναλυτικές οδηγίες για σύνδεση στην πλατφόρμα θα δοθούν έγκαιρα στους υποψήφιους.

Οι online γραπτές εξετάσεις θα περιλαμβάνουν ερωτήσεις διαφόρων ειδών. Ενδεικτικά μπορεί να είναι: Πολλαπλής επιλογής (με μία ή περισσότερες σωστές απαντήσεις), Αντιστοιχίσεις, Ερωτήσεις με μετακίνηση και εναπόθεση κειμένου σε κείμενο ή εικόνα, Ερωτήσεις τύπου Σωστό/Λάθος κτλ. Σε ορισμένες από τις ερωτήσεις μπορεί να υπάρχει και αρνητική βαθμολογία.

Οι ερωτήσεις θα εμφανίζονται σε διαδοχικές σελίδες, δίχως να παρέχεται δυνατότητα επιστροφής ή διόρθωσης προηγούμενων απαντήσεων. Ο διαθέσιμος χρόνος για απάντηση κάθε ερώτησης θα είναι περιορισμένος και θα αντιστοιχεί σε περίπου 1 λεπτό.

Κατά την εξέταση θα λάβουν χώρα έλεγχος ταυτοπροσωπίας και απομακρυσμένη επιτήρηση. Για τους λόγους αυτούς θα είναι αναγκαία η παράλληλη σύνδεση μέσω της πλατφόρμας Zoom, με υποχρεωτική χρήση κάμερας και μικροφώνου.

Η προφορική εξέταση θα πραγματοποιείται είτε ατομικά είτε σε μικρές ομάδες, με χρήση του λογισμικού τηλεδιασκέψεων Zoom.

Για τη συμμετοχή στην εξέταση προτείνεται χρήση ευρυζωνικής σύνδεσης με επαρκή σταθερότητα, συνεπώς θα ήταν προτιμότερη η χρήση υπολογιστή με ενσύρματη σύνδεση. Η σύνδεση θα πρέπει να πραγματοποιείται από χώρο φωτεινό, που θα παρέχει και την αναγκαία για τη συγκέντρωση των συμμετεχόντων ησυχία.

Η συμμετοχή στις εξετάσεις πραγματοποιείται με τους ίδιους όρους και προϋποθέσεις, που έθεσε η Σύγκλητος του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης στη Συνεδρίαση υπ’ αριθ. 3024/26-5-2020. Πιο συγκεκριμένα, οι συμμετέχοντες στην εξέταση καλούνται:

1) Να λάβουν γνώση για τον απαιτούμενο εξοπλισμό και ενέργειες για τη συμμετοχή και την ταυτοποίησή τους, όπως:

  • σύνδεση στο Διαδίκτυο
  • υπολογιστικό σύστημα
  • μέσα για συμμετοχή σε τηλεδιάσκεψη (π.χ. κάμερα, μικρόφωνο, smartphone)
  • έγκαιρη ενεργοποίηση ιδρυματικών λογαριασμών για συμμετοχή στις πλατφόρμες τηλεδιάσκεψης Skype for Business, GoogleMeet, Zoom.
  • εγγραφή στο elearning.auth.gr

2) Να καταθέσουν υπεύθυνη δήλωση πριν από τη συμμετοχή τους στην εξέταση ότι:

Έλαβαν γνώση για τις τεχνικές εξ αποστάσεως εξέτασης, τον απαιτούμενο εξοπλισμό και τις απαιτούμενες ενέργειες για τη συμμετοχή και την ταυτοποίηση τους στις εξ αποστάσεως εξετάσεις και προτίθενται να συμμετέχουν:

  • με τον απαιτούμενο εξοπλισμό κατά τη διάρκεια εξέτασής τους
  • δεχόμενοι πως τα γραπτά που παραδίδουν αποτελούν προϊόν του δικού τους, αποκλειστικά, πνευματικού μόχθου
  • αποδεχόμενοι την πολιτική για την προστασία προσωπικών δεδομένων (https://www.auth.gr/sites/default/files/politiki_exetaseon.pdf).

Η ώρα των εξετάσεων θα οριστεί από τους εξετάζοντες σε mail που θα λάβουν οι υποψήφιοι.

Όλα τα δικαιολογητικά και η επιπλέον Υπεύθυνη Δήλωση πρέπει να κατατεθούν στις κατά τόπους Διευθύνσεις Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας του τόπου μόνιμης κατοικίας του υποψηφίου μέχρι 5 Μαΐου 2021, και να διαβιβαστούν τα απαραίτητα στην Υπηρεσία της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης.

Το παράβολο 11,74 ευρώ για όσους είναι από άλλη Περιφερειακή Ενότητα, το προμηθεύονται από το Ταμείο Παρακαταθηκών & Δανείων της Θεσσαλονίκης, Ερμού & Καρόλου Ντήλ γωνία και το καταθέτουν μαζί με τα δικαιολογητικά τους (λόγω της πανδημίας, μπορεί να σταλεί ή να κατατεθεί αργότερα). Επισημαίνεται ότι δικαίωμα συμμετοχής έχουν όσοι έχουν ήδη πτυχίο ή Βεβαίωση περάτωσης σπουδών την ημέρα που θα καταθέσουν την αίτηση και τόπος μόνιμης κατοικίας είναι στις Μακεδονία-Θράκη-Θεσσαλία, περιοχές για τις οποίες έχει οριστεί η Εξεταστική Επιτροπή.

Επιπλέον, οι ενδιαφερόμενοι (ακόμη και όσοι είχαν δηλώσει για την περίοδο ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2020 ή έχουν να εξεταστούν σε ένα μόνο μάθημα) πρέπει να στείλουν ΑΥΣΤΗΡΑ μέχρι την Δευτέρα 26 Απριλίου 2021 (για να γίνει η εγγραφή στο elearning έγκαιρα) το ονοματεπώνυμό τους, το email (το οποίο θα πρέπει να είναι ενεργό και να παραμείνει ενεργό ως το τέλος του έτους) και τηλέφωνο επικοινωνίας και στα δύο ακόλουθα email: [email protected]  και [email protected]. Οι απόφοιτοι του ΑΠΘ καλό θα ήταν να γράφουν και τον λογαριασμό που διέθεταν ως φοιτητές, ακόμη και αν δεν ισχύει πια. Στη συνέχεια θα λάβουν επιπλέον οδηγίες στο email από το ΑΠΘ, εκτός από τις ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης που θα πρέπει παρακολουθούν στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

- Χορηγούμενη-

Ακολουθήστε μας και στο Instagram

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ evros24.gr

Διαβασε και αυτο

Μήνυμα του μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής για την ημέρα κατά των...

Ἡ 26η Ἰουνίου χαρακτηρίζεται ὡς Διεθνὴς Ἡμέρα κατὰ τῆς Χρήσης καὶ τῆς Παράνομης Διακίνησης Ναρκωτικῶν καὶ ἀποτελεῖ ἡμέρα προβληματισμοῦ καὶ εὐθύνης.           Προβληματιζόμαστε ἁπαξάπαντες  πάνω στο...