Σάββατο, 16 Αυγούστου, 2025
28.9 C
Alexandroupoli
ΑρχικήΕιδήσειςvideoΟρεστιάδα: Μπήκαν με τα τρακτέρ στην πόλη και έστειλαν τα μηνύματά τους...

Ορεστιάδα: Μπήκαν με τα τρακτέρ στην πόλη και έστειλαν τα μηνύματά τους οι αγρότες (βίντεο)

Σαράντα τρακτέρ και 45 περίπου λεπτά ήταν αρκετά για να σηκώσουν στο “πόδι” την αγορά της Ορεστιάδας, που υποδέχτηκε θερμά τους αγρότες, κτηνοτρόφους και μελισσοκόμους στη μηχανοκίνητη πορεία που έκαναν αργά το απόγευμα της Παρασκευής (24/01) .

Γύρω στις 7:20 μ.μ. “μπήκαν” στην πόλη από τη βόρεια είσοδό της και “παρέλασαν” στις οδούς Κωνσταντινουπόλεως και Βασιλέως Κωνσταντίνου, ανέβηκαν μέχρι τον κυκλικό κόμβο της Ζαρίφη και επέστρεψαν από το άλλο ρεύμα της οδού (Β. Κων/νου) στην πλατεία, όπου απηύθυναν τα μηνύματά τους στον συγκεντρωμένο κόσμο.

Οι ίδιοι δηλώνουν ότι πέτυχαν τον μοναδικό στόχο που είχαν με την κινητοποίησή τους, να βρεθούν θορυβωδώς και θεαματικά στην “καρδιά” της αγοράς της Ορεστιάδας και να μεταφέρουν την αγωνία τους για το μέλλον του αγροτικού κόσμου της περιοχής, επιδιώκοντας να λάβουν τη στήριξη του εμπορικού και επαγγελματικού κόσμου αλλά και όλης της τοπικής κοινωνίας στον αγώνα που έχουν ξεκινήσει.

Λίγο μετά τις 8 το βράδυ αποχώρησαν από την πόλη και επέστρεψαν συντεταγμένα στο μπλόκο των Καστανεών, όπου και παραμένουν διεκδικώντας λύσεις και μέτρα που θα τους επιτρέψουν να μείνουν ενεργοί στον πρωτογενή τομέα.


Σύνταξη-βίντεο: Χρυσούλα Σαμουρίδου

Πηγή: ΕΡΤ ΟΡεστιάδας

Ακολουθήστε το evros24.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τον Έβρο, την Θράκη και την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο evros24

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ evros24.gr

Δημοφιλέστερα

Δεκαπενταύγουστος στον Απαλό: Διήμερο πανηγύρι με χορό, μουσική και τον Μάκη Δημάκη

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Απαλού «Ο Φάρος» προσκαλεί όλους σε ένα διήμερο γλέντι για τον...

Ανακατατάξεις στη διοικητική πυραμίδα του Δήμου Αλεξανδρούπολης – Πληροφορίες για αλλαγές σε Αντιδημάρχους και Προέδρους

Σύμφωνα με πληροφορίες που κυκλοφορούν τις τελευταίες ώρες, ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης προχωρά σε σημαντικές...

Μερομήνια 2025-2026: Πιθανότητα για “λευκά Χριστούγεννα” – Ζεστή Πρωτοχρονιά

Τα παραδοσιακά μερομήνια, που αποτελούν μια εμπειρική μέθοδο πρόγνωσης του καιρού και καταγράφονται τον...

Εσπερινός και λιτάνευση της εικόνας της Παναγιάς στην Κοσμοσώτειρα Φερών

Πλήθος κόσμου παρευρέθηκε χθες το απόγευμα στον Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό που τελέστηκε στον προαύλιο...

Παρόμοια