Παρασκευή, 15 Αυγούστου, 2025
23.9 C
Alexandroupoli
ΑρχικήΕιδήσειςΓενικαΟι Συνοριοφύλακες του Έβρου ανακατασκεύασαν το εκκλησάκι της Παναγιάς της Φιδούσας στα...

Οι Συνοριοφύλακες του Έβρου ανακατασκεύασαν το εκκλησάκι της Παναγιάς της Φιδούσας στα Αμπέλια Τυχερού

Με ανάρτησή του στην προσωπική του σελίδα στο fb ο πρόεδρος των συνοριοφυλάκων Έβρου Χρυσοβαλάντης Γιαλαμάς γνωστοποιεί την ανακατασκευή που πραγματοποιήθηκε στο εκκλησάκι της Παναγιάς της Φιδούσας στα Αμπέλι Τυχερού.

Αναλυτικά γράφει:

“Η Παναγιά μας πάντα να μας έχει κάτω υπό την Σκεπή Της. Με μεγάλη μας χαρά ανακοινώνουμε ότι το εκκλησάκι της Παναγίας της Φιδούσας στα Αμπέλια Τυχερού έχει πλέον ανακατασκευαστεί.

Το γνώριμο σε όλους μας εκκλησάκι είχε αρχικά στηθεί από τον συνάδελφο μας Μουμτζίδη Νικόλαο μετά από τροχαίο ατύχημα που είχε στο σημείο ανήμερα της Παναγίας το 2001 και παρά την σοβαρότητα του τροχαίου γλίτωσε μόνο με επιφανειακά τραύματα.

Όλα αυτά τα χρόνια όλοι μας φροντίζαμε το μικρό εκκλησάκι. Δυστυχώς όμως στις 16 Νοεμβρίου 2019 μας περίμενε μια δυσάρεστη έκπληξη. Το εκκλησάκι της Παναγίας βρέθηκε κατεστραμμένο από αγνώστους.

Μετά από ενέργειες της Ένωσης Συνοριακών Φυλάκων Ν.Έβρου,συγκεντρώθηκαν αρκετές δωρεές και προχωρήσαμε στην ανακατασκευή του ώστε να μπορέσουμε και φέτος να ανάψουμε το καντηλάκι του τον Δεκαπενταύγουστο.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλα τα μέλη μας και κυρίως τον Συνάδελφο Δαρουση Αθανάσιο για την βοήθεια του στις εργασίες καθώς και τον κύριο Καραΐσκο Κωνσταντίνο που με τις δωρεές τους μας βοήθησαν να στήσουμε ξανά το εκκλησάκι της Παναγίας της Φιδούσας”.

Ακολουθήστε το evros24.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τον Έβρο, την Θράκη και την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο evros24

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ evros24.gr

Δημοφιλέστερα

«Το Τυχερό γιορτάζει!!!»

Στα πλαίσια εορτασμού του Αγίου Ιωάννη του Προδρόμου θα διοργανωθεί για μια ακόμη φορά...

Μερομήνια 2025-2026: Πιθανότητα για “λευκά Χριστούγεννα” – Ζεστή Πρωτοχρονιά

Τα παραδοσιακά μερομήνια, που αποτελούν μια εμπειρική μέθοδο πρόγνωσης του καιρού και καταγράφονται τον...

Φέρες: Πρόγραμμα Ακολουθιών για την Κοίμηση της Θεοτόκου

Η πόλη των Φερών ετοιμάζεται να τιμήσει με λαμπρότητα τη μεγάλη εορτή της Κοιμήσεως...

Δεκαπενταύγουστος στον Απαλό: Διήμερο πανηγύρι με χορό, μουσική και τον Μάκη Δημάκη

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Απαλού «Ο Φάρος» προσκαλεί όλους σε ένα διήμερο γλέντι για τον...

Παρόμοια