fbpx
20.9 C
Alexandroupoli
Δευτέρα, 29 Μαΐου, 2023

Οι Φοιτητικοί Σύλλογοι της Αλεξανδρούπολης συμμετέχουν στην αυριανή απεργιακή συγκέντρωση

- Χορηγούμενη-

Χαιρετίζουμε τα μεγαλειώδη συλλαλητήρια με συμμετοχή εκατοντάδων εργαζομένων, λαού και νεολαίας που πλημμύρισαν τους δρόμους της πόλης μας και όλης της χώρας! Το αποδείξαμε: έχουμε δύναμη, δεν τους συγχωρούμε, δεν ξεχνάμε! Ένα τεράστιο ανθρώπινο ποτάμι με μαθητές, φοιτητές και εργαζόμενους γέμισε την Αλεξανδρούπολη με συνθήματα οργής και καταδίκης του εγκλήματος στα Τέμπη που ήχησαν σχεδόν σε κάθε γειτονιά της πόλης. Γεμίσαμε όλοι με δύναμη για τη συνέχεια στον αγώνα που έχουμε μπροστά μας, για να μην συγκαλυφθεί το έγκλημα και να πάρουμε εκδίκηση για όλους τους νεκρούς.

Όλοι οι φοιτητές και οι φοιτήτριες εκφράσαμε και εκφράζουμε την θλίψη μας, αλλά κυρίως την οργή μας για το προδιαγεγραμμένο έγκλημα στα Τέμπη,για τους ανθρώπους, τους συμφοιτητές μας που χάθηκαν τόσο άδικα. Οργή γιατί το 2023 υπήρχαν όλα τα μέσα να αποτραπεί η σύγκρουση. Το κόστος τοποθέτησης ηλεκτρονικών συστημάτων ελέγχου ανέρχεται σε περίπου 50.000 ευρώ και ενώ η εταιρία μετρούσε κέρδη 150 εκατομμυρίων, επιδοτούνταν σε ετήσια βάση από το κράτος με 50 εκατομμύρια, δεν τοποθετήθηκαν ποτέ! Οργή γιατί οι εργαζόμενοι στους σιδηροδρόμους επανειλημμένα είχαν προειδοποιήσει με την τελευταία τους ανακοίνωση στις 7 Φλεβάρη, μόλις 20 ημέρες πριν το έγκλημα, να καταλήγει «Δεν θα περιμένουμε το δυστύχημα που έρχεται για να τους δούμε να χύνουν κροκοδείλια δάκρυα κάνοντας διαπιστώσεις».

Ακούστηκε δυνατά το ΩΣ ΕΔΩ! Για το έγκλημα αυτό υπάρχουν ένοχοι! Κυβερνήσεις, κράτος, ο επιχειρηματικός όμιλος της Hellenic Train. Όλοι αυτοί που λογαριάζουν την ανθρώπινη ζωή ως κόστος όταν γεμίζουν με εκατομμύρια τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς. ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ – Νέα Δημοκρατία, το έγκλημα αυτό έχει ιστορία βροντοφώναξαν αυτές τις μέρες χιλιάδες φοιτητές σε όλη την Ελλάδα! Όλες οι έως τώρα κυβερνήσεις – και η σημερινή – προώθησαν βήμα-βήμα τη στρατηγική της απελευθέρωσης των μεταφορών, της ιδιωτικοποίησης, το κομμάτιασμα το σιδηρόδρομου για να πουληθεί σε εταιρίες, την τραγική υποχρηματοδότηση στις υποδομές, χωρίς καν σε λειτουργία ηλεκτρονικά συστήματα ασφαλείας, που διαμόρφωσε τις απάνθρωπες συνθήκες δουλειάς χωρίς σταθερή εργασία, με ελαστικές σχέσεις, με εντατικοποίηση, με τεράστια υποστελέχωση.  Μας γεμίζει οργή η προσπάθεια να συγκαλυφθούν οι πραγματικές αιτίες. Η προσπάθεια να τα φορτώσουν όλα στο “ανθρώπινο λάθος” προκαλεί τη απλή λογική! Όλοι τους ξέρανε, όλοι τους γνώριζαν και τώρα κάνουν τους ανήξερους. Τους βαρεθήκαμε! Χορτάσαμε σωτήρες και τις υποσχέσεις των κυβερνήσεων, τώρα θα μιλήσουμε εμείς!


Ξέρουμε καλά ότι η ίδια πολιτική που λογαριάζει το κέρδος πάνω από τις ζωές μας είναι που προχωράει και το χτύπημα στις σπουδές και τα πτυχία, υποβαθμίζει τα μορφωτικά μας δικαιώματα! Είναι η πολιτική της σημερινής και όλων των κυβερνήσεων, των κατευθύνσεων της ΕΕ που υποτάσσονται στις ανάγκες των επιχειρηματικών ομίλων! Τέτοια είναι και η εξέλιξη που σχετίζεται με την επαναφορά της συζήτησης για την αναθεώρηση του άρθρου 16 από την κυβέρνηση της ΝΔ, σε συνέχεια και του νόμου για την ισοτίμηση των πτυχίων μας με τα ιδιωτικά κολλέγια που θέσπισε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Δεν θα τους περάσει! Με τους Συλλόγους μας, δυναμώνουμε τον αγώνα, οργανώνουμε την απάντηση μας!

Τώρα δεν είναι ώρα σιωπής, είναι ώρα αγώνα!

Σύλλογοι Φοιτητών:

Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης

Τμήματος Επιστημών της Εκπαίδευσης στην Προσχολική Αγωγή

Τμήματος Μοριακής Βιολογίας και Γενετικής

- Χορηγούμενη-

Ακολουθήστε μας και στο Instagram

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ evros24.gr

Διαβασε και αυτο

Εθελοντικός καθαρισμός της παραλίας Απαλού

Χθες Κυριακή, 28/5/2023, πραγματοποιήθηκε η εθελοντική Δράση Καθαρισμού της παραλίας Απαλού, που διοργάνωσε το τμήμα Επικοινωνίας & Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης του ΔΕΣΦΑ, σε συνεργασία...