fbpx
12.9 C
Alexandroupoli
Πέμπτη, 22 Φεβρουαρίου, 2024

“Οι εργαζόμενοι του Δήμου Σαμοθράκης προσφέρουν ευσυνείδητα και υπεύθυνα τις υπηρεσίες τους στους δημότες του νησιού”

- Χορηγούμενη-

Στη 18η/29-10-2023 συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σαμοθράκης, αλλά και πρόσφατα σε ραδιοφωνική συνέντευξη, ακούσαμε το Δήμαρχο Σαμοθράκης να αποποιείται πλήρως των ευθυνών του ως Δήμαρχος, αποδίδοντας όλες τις ευθύνες για λάθη και παραλείψεις του Δήμου επί θητείας του, στους εργαζομένους. Ακούσαμε να λέγεται από τον Δήμαρχο ότι η καθυστέρηση των βεβαιωτικών καταλόγων ύδρευσης και η μη έκδοση λογαριασμών οφείλεται σε υπαιτιότητα της οικονομικής υπηρεσίας  και ότι ενώ έχουν γίνει κανονικά  οι μετρήσεις  από αρμόδιο ιδιώτη εργολάβο και τα στοιχεία δόθηκαν  στην Οικονομική Υπηρεσία, εντούτοις δε βγήκαν λογαριασμοί (αναφέροντας επακριβώς ότι για τη μη έκδοση λογαριασμών και βεβαιωτικών καταλόγων ευθύνεται η Οικονομική Υπηρεσία του Δήμου Σαμοθράκης και ότι υπεύθυνη είναι η Προϊσταμένη).

Συνέχισε επανειλημμένα ο Δήμαρχος να «κατακεραυνώνει» και να κατηγορεί τους υπαλλήλους λέγοντας ότι το θέμα είναι καθαρά υπαλληλικό και ας καθίσουν οι υπάλληλοι να κάνουν τη δουλειά τους. Πως όμως αποδεικνύεται ότι δεν την κάνουν; Πως είναι δυνατόν να λέγονται από ένα Δήμαρχο αυτά τα λόγια;

Είναι πολύ βολικό και εύκολο να αναφέρεις ότι για όλα τα θετικά ευθύνεται η Δημοτική Αρχή και για όλα τα αρνητικά οι εργαζόμενοι. “Κάποιοι πρέπει να αναλογιστούν ότι η δράση δεν πηγάζει από τη σκέψη και την υπεροψία, αλλά από την ετοιμότητα για ανάληψη ευθύνης και υπευθυνότητας”.

Η αλήθεια όμως είναι διαφορετική και αποδεικνύεται και με έγγραφα προς  διευθέτηση των στοιχείων και ύβρεων που με περισσή ευκολία αναφέρει ο Δήμαρχος Σαμοθράκης. Η Προϊσταμένη της Οικονομικής Υπηρεσίας εκτός από τις διαρκείς οχλήσεις και ενημερώσεις  προς τη Δημοτική Αρχή για το προαναφερόμενο πρόβλημα με την ύδρευση έστειλε τα με αρ. Πρωτ.: 3666/2-8-2022, 5810/12-12-2022,1880/11-5-2023, 4308/20-10-2023, έγγραφα, στα οποία τονίζει την ΑΜΕΣΗ και ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΗ ΑΝΑΓΚΗ βεβαίωσης εσόδων και έκδοσης λογαριασμών ύδρευσης, το μεγάλο θέμα  εισπραξιμότητας στο Δήμο και το πρόβλημα το ότι δεν προσκομίστηκαν στην οικονομική υπηρεσία όλες οι ενδείξεις από τα παλιά υδρόμετρα αυτών που αντικαταστάθηκαν από τα καινούργια(προσκομίστηκαν λιγοστές ενδείξεις με πάρα πολλά κενά ) με αποτέλεσμα να μην υπάρχει δυνατότητα έκδοσης βεβαιωτικού καταλόγου και  στις 1-3-2022 ενημέρωσε για όλα αυτά τα προβλήματα  και το Δημοτικό Συμβούλιο τονίζοντας και επισημαίνοντας επανειλημμένα την αναγκαιότητα να ελεγχθούν και να εξεταστούν οι ενστάσεις των πολιτών που έχουν συσσωρευτεί και αφορούν λογαριασμούς του έτους 2020 με τις χρεώσεις που προέκυψαν από τη  λανθασμένη καταγραφή των υδρομέτρων. Επιπλέον τόνιζε ότι έπρεπε να ληφθεί άμεσα και επιτακτικά απόφαση και να δοθεί λύση στις ενστάσεις των δημοτών ώστε να πληρώσουν αυτό που τους αναλογεί, να ξεμπλοκάρουν τα ΑΦΜ τους , να βεβαιωθούν άμεσα χρηματικοί κατάλογοι ύδρευσης για να μην έχει απώλεια εσόδων ο Δήμος.

Δυστυχώς όμως μέχρι και σήμερα η Διοίκηση δεν φρόντισε ώστε να λυθούν αυτά  τα προβλήματα, με αποτέλεσμα  οι ενστάσεις των πολιτών να μην έχουν ακόμη  εξεταστεί, ούτε  οι μετρήσεις των υδρομέτρων να έχουν γίνει ενώ η οικονομική υπηρεσία δεν έχει μέχρι σήμερα καμία απολύτως ενημέρωση. Αποτέλεσμα αυτών είναι να μην υπάρχει δυνατότητα έκδοσης λογαριασμών.  Οι εναπομείναντες εργαζόμενοι του Δήμου Σαμοθράκης προσφέρουν ευσυνείδητα και υπεύθυνα τις υπηρεσίες τους στους δημότες του νησιού και κανείς δεν μπορεί να τους κατηγορεί και να τους διασύρει.

Η Δημοτική Αρχή Σαμοθράκης  αντί να συνεργαστεί και να ακούσει τις απόψεις και προτάσεις των εργαζομένων, ώστε να παρέχονται καλύτερες και περισσότερες υπηρεσίες στους ωφελούμενους δημότες, αυταρχικά και με αλαζονεία αποποιείται πλήρως των ευθυνών της επιρρίπτοντας τις όποιες ευθύνες λειτουργίας του Δήμου στους εργαζομένους.

Ως Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Αλεξανδρούπολης εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράσταση και αλληλεγγύη στους εργαζομένους-μέλη μας του Δήμου Σαμοθράκης, σε μια εποχή που οι εργαζόμενοι του νησιού, ελλείψει προσωπικού, δίνουν όλο τους το είναι για να κρατήσουν “όρθιες” τις υπηρεσίες του Δήμου. Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να  υπονομεύει το έργο των εργαζομένων, ούτε να παίζουν με την υπόληψη και την προσωπικότητά τους.

ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

   Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                    Η ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ                          ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ                                ΧΡΥΣΟΥΛΑ ΓΚΑΙΤΑΤΖΗ

- Χορηγούμενη-

Ακολουθήστε μας και στο Instagram

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ evros24.gr

Διαβασε και αυτο