Πέμπτη, 4 Σεπτεμβρίου, 2025
29.9 C
Alexandroupoli
ΑρχικήΕιδήσειςΚοινωνιαO Σταυριανός Κιναλόπουλος παρουσίασε το βιβλίο του «Παλέρμο, Έπεσε η Νύχτα» στην...

O Σταυριανός Κιναλόπουλος παρουσίασε το βιβλίο του «Παλέρμο, Έπεσε η Νύχτα» στην Αθήνα

O Σταυριανός Κιναλόπουλος συστήθηκε στο αναγνωστικό κοινό, το Νοέμβριο του 2011, μέσα από το πρώτο του βιβλίο με τίτλο «Ασανσέρ», το οποίο βραβεύτηκε από το Διεθνές Ινστιτούτο Θεάτρου της UNESCO (I.T.I). Έχει εκδώσει και ανεβάσει στο θέατρο άλλα τέσσερα έργα, «Κι απόψε ένα τρένο έχασα», «Τρία Κάππα», «Ορνιθόρυγχος» και «Τικ-Τακ Ακριβώς» και να σημειώσουμε ότι κατάγεται από την Αλεξανδρούπολη.

Το «Παλέρμο, Έπεσε η Νύχτα» είναι το δεύτερο προσωπικό του αστυνομικό μυθιστόρημα και αποτελεί τη δεύτερη περιπέτεια, της ντετέκτιβ Άρτεμης Ζαφείρη – μια συνέχεια του πρώτου του μυθιστορήματος με τίτλο «ΚΙΧ», το οποίο χαρακτηρίστηκε ως παγκόσμια αστυνομική καινοτομία.

Το βράδυ της Τρίτης, στο νέο φουαγιέ του Θεάτρου Παλλάς, πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του ολοκαίνουριου βιβλίου του, με πλήθος κόσμου να δίνει το «παρών». Την εκδήλωση παρουσίασε η δημοσιογράφος Αφροδίτη Γραμμέλη, ενώ στο τέλος της βραδιάς η Σοφία Κουρτίδου ερμήνευσε ένα ιταλικό νανούρισμα. Μάλιστα, αποσπάσματα διάβασε οι ηθοποιοί: Κατερίνα Λέχου, Μαριάννα Τουμασάτου, Γιώργος Χρανιώτης και Μάρω Κοντού.

«Παλέρμο, Έπεσε η Νύχτα»

Xριστούγεννα 1972. Κορυφή του Ολύμπου. Ο Ελληνοϊταλός Διόνυσος Κολλίνι καλεί τους συγγενείς του για την αναβίωση ενός σικελικού εθίμου. Του αστυνομικού παιχνιδιού χαρτιών «έπεσε η νύχτα στο Παλέρμο», με αφηγητή του παιχνιδιού τον μπάτλερ και πιστό του φίλο. Στο τραπέζι του σαλονιού, υπό τη μουσική του Ριγκολέττο του Βέρντι, η τράπουλα μοιράζεται. Τα απλά χαρτιά είναι τα θύματα. Ο βαλές καρδιά ο δολοφόνος. Και ο άσσος μπαστούνι ο μαφιόζος, δηλαδή ο μόνος που γνωρίζει τον δολοφόνο. «Έπεσε η νύχτα στο Παλέρμο. Κλείστε τα μάτια. Ο δολοφόνος σηκώνει το χέρι. Ο μαφιόζος τα ανοίγει και βλέπει ποιος είναι ο δολοφόνος. Τα κλείνει. Μόλις χτυπήσω το χέρι μου, ανοίγετε όλοι τα μάτια και το παιχνίδι ξεκινά». Μπαμ! Αντί για το χέρι του αφηγητή, χτυπάει το κεφάλι ενός εκ των παιχτών στο τραπέζι… Νεκρός. Από την παλάμη του γλιστρά ο άσσος μπαστούνι. Στο όρος των θεών φτάνει η κόρη του Αλέξανδρου Ζαφείρη -διασημότερου Έλληνα ντεντέκτιβ- Άρτεμις. Αντιμέτωπη με ένα μυστήριο που συνέβη μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα, μπροστά στα μάτια όλων. Στα κλειστά μάτια. Όλοι οι ύποπτοι ήταν παρόντες στον φόνο και όλοι θύματα του γεγονότος. Όχι όλοι. Κάποιος κρατούσε τον βαλέ καρδιά.

Φωτογραφίες: Πέτρος Χόντος

Ακολουθήστε το evros24.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τον Έβρο, την Θράκη και την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο evros24

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ evros24.gr

Δημοφιλέστερα

Δράση της Τροχαίας Δράμας στο πλαίσιο της Εκστρατείας «Μηδενικής ανοχής στη μη χρήση κράνους»

Τη Δευτέρα 1 Σεπτεμβρίου 2025 στις 09:00 π.μ., στη Δράμα επί της οδού Πατριάρχου...

Διδυμότειχο: Δύο παιδιά κατέληξαν στο νοσοκομείο μετά από πιθανή δηλητηρίαση με φυτοφάρμακο

Συναγερμός σήμανε το μεσημέρι της Πέμπτης στο Διδυμότειχο, όταν δύο παιδιά περίπου τεσσάρων ετών...

Γεωργιάδης: Ακύρωσε την επίσκεψή του στο νοσοκομείο Δράμας – «Αν πάω θα με πυροβολήσουν»

Η προγραμματισμένη επίσκεψη του Υπουργού Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη, στο Γενικό Νοσοκομείο Δράμας, ακυρώθηκε έπειτα...

Τι λέει το Λιμενικό για το σοβαρό επεισόδιο με πυροβολισμούς μεταξύ τουρκικών και ελληνικών αλιευτικών

Ανακοίνωση με αφορμή όσα είδαν το φως της δημοσιότητας περί δραστηριοποίησης τουρκικών αλιευτικών σκαφών...

Παρόμοια