Τετάρτη, 11 Φεβρουαρίου, 2026
5.9 C
Alexandroupoli
ΑρχικήΕιδήσειςvideoΟ καθηγητής Διεθνούς Δικαίου Άγγελος Συρίγος στην ΔΕΛΤΑ Τηλεόραση (βίντεο)

Ο καθηγητής Διεθνούς Δικαίου Άγγελος Συρίγος στην ΔΕΛΤΑ Τηλεόραση (βίντεο)

«Ουσιαστικής σημασίας για την Ευρωπαϊκή Ένωση η διασύνδεση της Αλεξανδρούπολης με τον Πύργο, τη Βάρνα, την Κωνστάντζα και την Οδησσό»

Στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΔΕΛΤΑ τηλεόρασης Θράκης, φιλοξενήθηκε ο καθηγητής Διεθνούς Δικαίου Άγγελος Συρίγος, από τον δημοσιογράφο Σάκη Σταυρίδη, με αφορμή τα όσα ακούγονται το τελευταίο διάστημα για την Αλεξανδρούπολη, που χαρακτηρίζεται ενεργειακός και γεωστρατηγικός διάδρομος που μπορεί να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο τόσο σε εθνικό όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο.

Ο κ. Συρίγος μίλησε για το μεγάλο έργο της διασύνδεσης της Αλεξανδρούπολης, με τον Πύργο, τη Βάρνα, την Κωνστάντζα της Ρουμανίας και την Οδησσό, που θα έχει δρόμο, σιδηρόδρομο, με δυνατότητα μεταφορά αγωγών και καλωδίων.

«Εάν γίνει αυτό το έργο, τότε το να μεταφέρει κάποιος τα εμπορεύματά του από την περιοχή του Ευξείνου Πόντου, θα είναι πολύ πιο σύντομη και πιο ασφαλές από το να το κάνει μέσω των στενών (του Βοσπόρου)» εξήγησε.

Παράλληλα επεσήμανε πως θα δημιουργηθούν θέσεις εργασίας στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης και το στοίχημα θα είναι ένα φορτίο από εδώ να βρίσκεται στην Οδυσσό σε 10-12 ώρες.

«Το έργο αυτό χρειάζεται ευρωπαϊκή χρηματοδότηση. Αυτή τη στιγμή κυριαρχούν στην Ευρώπη δύο πράγματα. Να έχουμε στενές σχέσεις με την Ουκρανία και να είμαστε αυτάρκεις, να μην εξαρτόμαστε από άλλα κράτη. Ένας τέτοιος άξονας που αποφεύγει τα στενά είναι κάτι που αν το παρουσιάσουμε σωστά η Ευρωπαϊκή Ένωση θα το υιοθετήσει και θα το χρηματοδοτήσει» τόνισε.

Δείτε όλα όσα ειπώθηκαν:

Ακολουθήστε το evros24.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τον Έβρο, την Θράκη και την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο evros24

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ evros24.gr

Δημοφιλέστερα

«Κόκκινος» συναγερμός στον Έβρο – Στα 6,5 μέτρα η στάθμη του ποταμού λόγω πλημμυρών από Βουλγαρία

Σε κατάσταση «κόκκινου» συναγερμού βρίσκεται ο ποταμός Έβρος, μετά τις πλημμύρες στη Βουλγαρία που...

Hellenic Train: Καταργεί τα επιβατικά δρομολόγια Αλεξανδρούπολη-Ορμένιο και Αλεξανδρούπολη-Ορεστιάδα

Από αυτό το Σάββατο 31 Ιανουαρίου, και μέχρι νεωτέρας, καταργούνται τα δρομολόγια των αμαξοστοιχιών...

Φυλάκιση 6 ετών και 11 μηνών στον Βούλγαρο οδηγό για το τροχαίο στα διόδια Ιάσμου

Το Τριμελές Εφετείο Θράκης καταδίκασε σε φυλάκιση έξι ετών και έντεκα μηνών, χωρίς ανασταλτικό...

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Εθνική Οδό Κομοτηνής – Σαπών – Αλεξανδρούπολης λόγω διέλευσης βαρέων οχημάτων

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις τίθενται σε ισχύ στην Εθνική Οδό Κομοτηνής – Σαπών – Αλεξανδρούπολης,...

Παρόμοια