Ο Γιώργος Τουρατζής και το Umami Festival στον NRG 98.5

Στο Ramada Plaza Thraki στην Aλεξανδρούπολη 21 και 22 Απριλίου 2018

Έπειτα από το τα επιτυχημένα φεστιβάλ οίνου και γαστρονομίας το 2017 σε Αλεξανδρούπολη και Λάρισα, η TU events τηρώντας την υπόσχεση της στο οινόφιλο κοινό, διοργανώνει το 2ο Umami Festival THRACE ‘18, στο Ramada Plaza Thraki στην Aλεξανδρούπολη 21 & 22 Απριλίου 2018.

 

Ο Γιώργος Τουρατζής μίλησε για τη διοργώναση του Umami Festival στην Ιωάννα Κοέντα και το ραδιόφωνο του NRG 98.5, καλώντας τους πολίτες της περιοχής να το παρακολουθήσουν και να έχουν έτσι την ευκαιρία να απολαύσουν μοναδικές γαστρονομικές εμπειρίες.

Χορηγούμενη

Ακούστε τι είπε:

Το Πρόγραμμα
Παρασκευή 20 Απριλίου
20.00 : Δείπνο οινοπαραγωγών / Αποσταγματοποιών
Παράλληλες εκδηλώσεις σε συνεργαζόμενες επιχειρήσεις της πόλης

Σάββατο 21 Απριλίου
13.00 – 21.00 : Επίσκεψη κοινού στο φεστιβάλ
17.00 – 18.30 : Μasterclass Ελαιολάδου (Ηλίας Μαμαλάκης / Παύλος Γεωργιάδης)
21.00 : Γαστρονομικό & οινικό δείπνο με προσκεκλημένο σεφ τον Χρόνη Δαμαλά και Γιάννη Καρακάση MW σε μοναδικούς συνδιασμούς κρασιών.
Παράλληλες εκδηλώσεις σε συνεργαζόμενες επιχειρήσεις της πόλης

Κυριακή 22 Απριλίου
10.30 – 11.30 : Παρουσίαση CEVI “Η πανευρωπαϊκή ομοσπονδία ανεξάρτητων παραγωγών έρχεται από την Γαλλία για να παρουσιάσει το πρόγραμμα της, σε ανεξάρτητους παραγωγούς οινοπαραγωγούς & παραγωγούς γαστρονομικών προϊόντων.”
12.30 – 14.30 : Masterclass “Οι καλύτεροι συνδυασμοί κρασιού με dry aged κρέατα”. (Νίκος Κεχαγιάς / Γιάννης Καρακάσης MW / Στάθης Ευσταθίου)
14.00 – 17.00 : Μεσημεριανό γεύμα με το «ΜΕΖΕΝ» από τον Βόλο. Μεσημεριανό με ιδιαίτερους μεζέδες και κορυφαία τσίπουρα.
13.00 – 21.00 : Επίσκεψη κοινού στο φεστιβάλ
17.30 – 19.00 : Masterclass: Ιδιαίτερα τυριά δίπλα σε οίνους & αποσταγμάτα (Ηλίας Μαμαλάκης / Νικόλας Γιαννόπουλος Sommelier)
19.00 – 20.30 : Aficionado Masterclass Γευσιγνωσία Κουβανέζικου πούρου, αποσταγμάτων και premium σοκολάτας (Νικόλας Γιαννόπουλος Dip WSET / Ιδρυτής Oenophorum)

Έκθεση οίνου
Πρόσβαση Ελάτε στις 21 & 22 Απριλίου, από τις 13.00 – 21.00 στο ξενοδοχείο στο Ramada Plaza Thraki στην Aλεξανδρούπολη (4km Αλεξανδρούπολης – Κομοτηνής)

Αγορά εισιτηρίου – Κάντε online κράτηση θέσεων μέσω του tuevents.gr ή προμηθευτείτε στην είσοδο το εισιτήριο σας και παραλάβετε ένα ειδικό ποτήρι κρασιού και το βιβλιαράκι σημειώσεων.

Τύποι εισιτηρίων
Μονοήμερο πάσο: 10€ – Κάντε κράτηση
Σας δίνει μονοήμερη πρόσβαση στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του ξενοδοχείου που βρίσκονται οι οινοπαραγωγοί & οι εκθέτες γαστρονομικών προϊόντων. Το εισιτήριο είναι ατομικό.
Διήμερο πάσο: 16€ – Κάντε κράτηση
Σας δίνει διήμερη πρόσβαση στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του ξενοδοχείου που βρίσκονται οι οινοπαραγωγοί & οι εκθέτες γαστρονομικών προϊόντων. Το εισιτήριο είναι ατομικό.
VIP Pass: 135€ – Κάντε κράτηση
Σας δίνει διήμερη πρόσβαση στο φεστιβάλ. Πρόσβαση σε ΟΛΑ τα Masterclass του φεστιβάλ, συνολικά 4 (Ελαιολάδου,Dry aged κρεάτων & οίνου, Cheese & Wine, Πούρο, απόσταγμα και σοκολάτα) με εξασφαλισμένη θέση στη πρώτη σειρά των masterclass. Δωρεάν παροχή φαγητού στο TU Canteen. Person of Contact: Απευθείας επικοινωνία με άτομο της TU team για οτιδήποτε σχετικό με το φεστιβάλ & τις παράλληλες δράσεις. Το εισιτήριο είναι ατομικό.(Για ειδικές τιμές σε φοιτητικές ομάδες, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας στο [email protected])

Είσοδος στο χώρο του φεστιβάλ οίνου
Εισέλθετε με το ποτήρι σας στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του ξενοδοχείου που βρίσκονται οι οινοπαραγωγοί & εκθέτες γαστρονομικών προϊόντων.

Τα προϊόντα γαστρονομίας
Στο φουαγιέ του ξενοδοχείου θα έχετε την ευκαιρία να γνωρίσετε και να δοκιμάσετε αλλά και να αγοράσετε ιδιαίτερα προϊόντα σχετικά με την εστίαση.

Η γευστική δοκιμή κρασιού
Πλησιάζετε τους πάγκους των οινοπαραγωγών ώστε να σας σερβίρουν την μερίδα γευστικής δοκιμής. Τα απαραίτητα πτυελοδοχεία σε κάθε πάγκο θα υπάρχουν ώστε να αδειάσετε τα ποτήρια σας ή την μερίδα δοκιμής που γευτήκατε.

Tips: Δεν είναι υποχρεωτικό να πίνετε κάθε κρασί που δοκιμάζετε! Προτιμήστε να δοκιμάζετε μεθοδικά και να κρατάτε σημειώσεις από τα κρασιά που σας άρεσαν.

Δοκιμάζετε καθώς μαθαίνετε περισσότερα γι’ αυτό που με τόσο κόπο και μεράκι παράγεται. Κρασί και γαστρονομία, συγκεντρωμένα στον ίδιο χώρο για ένα μοναδικό Umami διήμερο. Οι παραγωγοί θα είναι πίσω από τους πάγκους και με ιδιαίτερη χαρά θα απαντούν στις ερωτήσεις σας!

Masterclass – Παράλληλες εκδηλώσεις – Δείπνο
Αν ενδιαφέρεστε για κάποιο από τα ιδιαίτερα masterclass που θα πραγματοποιηθούν στο ξενοδοχείο, μέσα στα πλαίσια του Umami Festival Thrace ‘18, παρακαλούμε ενημερωθείτε:
Masterclass: Το ελαιόλαδο και τα μυστικά του

Σάββατο 21/04 17:00-18:30
Κόστος: 25€ – Κάντε κράτηση
Ηλία Μαμαλάκης – Παύλος Γεωργιάδη
Ο Ηλίας Μαμαλάκης, μαζί με τον καινοτόμο παραγωγό Παύλο Γεωργιάδη μας ξεναγούν στο μαγικό κόσμο του ελαιολάδου και μας μυούν στα απόκρυφα μυστικά του ελαιολάδου με σημείο αναφοράς τις ιδιαίτερες ελληνικές ποικιλίες. Το εισιτήριο σας εξασφαλίζει και ΔΩΡΕΑΝ ημερήσια πρόσβαση σε όλους τους χώρους του φεστιβάλ. – Διαβάστε περισσότερα
Masterclass: Οι καλύτεροι συνδυασμοί κρασιού με dry aged κρέατα

Κυριακή 22/04 12:30 – 14:30
Κόστος: 40€ – Κάντε κράτηση
Νίκο Κεχαγιάς – Γιάννης Καρακάσης – Στάθης Ευσταθίου
Ο Master of Wine Γιάννης Καρακάσης κάνει τους καλύτερους συνδυασμούς εκλεκτών κρασιών με τον Master των ιδιαίτερων dry age σιτεμάτων, τον “αρτίστα” κρεοπώλη Νίκο Κεχαγιά και τις δημιουργίες του Στάθη Ευσταθίου. Οι παρευρισκόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν τεχνικές σιτέματος, να δουν από κοντά τα ιδιαίτερα κρέατα και φυσικά να τα δοκιμάσουν μαζί με τα ιδανικά κρασιά. Το εισιτήριο σας εξασφαλίζει και ΔΩΡΕΑΝ ημερήσια πρόσβαση σε όλους τους χώρους του φεστιβάλ. – Διαβάστε περισσότερα
Mastreclass: Ιδιαίτερα τυριά δίπλα σε οίνους και αποστάγματα

Κυριακή 22/04 17:30-19:00
Κόστος: 30€ – Κάντε κράτηση
Ηλίας Μαμαλάκης – Νικόλας Γιαννόπουλος
Ένα κορυφαίο masterclass με παρουσιαστή τον Ηλία Μαμαλάκη & Νικόλα Γιαννόπουλο DipWSET. Μία πρωτόγνωρη γευστική εμπειρία όπου ο Ηλίας Μαμαλάκης ,σε ένα πολύ ιδιαίτερο γευσιγνωστικό σεμινάριο, αναλύει τους καλύτερους συνδυασμούς εκλεκτών τυριών, ενώ ο βραβευμένος οινοχόος συνδυάζει ξεχωριστά αφρώδη κρασιά και ελληνικά αποστάγματα! Το εισιτήριο σας εξασφαλίζει και ΔΩΡΕΑΝ ημερήσια πρόσβαση σε όλους τους χώρους του φεστιβάλ. – Διαβάστε περισσότερα
Masterclass: Πούρο, απόσταγμα και premium σοκολάτα

Κυριακή 22/04 19:00 – 20:30
Κόστος: 40€ – Κάντε κράτηση
Νικόλας Γιαννόπουλος Ένα “Aficionado masterclass” έρχεται στο Umami Festival Thrace ’18. Ξεναγηθείτε στον ιδιαίτερο κόσμο του premium καπνού, δίπλα σε ξεχωριστά αποστάγματα και εκλεκτά είδη σοκολάτας με τον βραβευμένο sommelier Νικόλα Γιαννόπουλο. Το εισιτήριο σας εξασφαλίζει και ΔΩΡΕΑΝ ημερήσια πρόσβαση σε όλους τους χώρους του φεστιβάλ. – Διαβάστε περισσότερα

Παράλληλες εκδηλώσεις – Δείπνο
Δείπνο με Χ. Δαμαλά & Γ. Καρακάση MW
Σάββατο 21/04 21:00
Κόστος: 70€ – Κάντε κράτηση
Ο πολυβραβευμένος chef Χρόνης Δαμαλάς με τον Master of Wine Γιάννη Καρακάση μας παρουσιάζουν ένα μοναδικό concept. Ανεβάζουμε το πήχη για άλλη μια φορά παρουσιάζοντας μια γευστική εμπειρία που θα μείνει αξέχαστη. Η τιμή είναι ανα άτομο και περιλαμβάνει όλα τα κρασιά. – Διαβάστε περισσότερα
Γεύμα για το ΜΕΖΕΝ

Κυριακή 22/04 14.00 – 17.00
Κόστος: 40€ – Κάντε κράτηση
Επιλέξτε το Κυριακάτικο μεσημεριανό σας γεύμα στις 22 Απριλίου να είναι στα πρότυπα του Βολιότικου τσιπουράδικου και στα πλαίσια του Umami Festival Thrace ’18. Δοκιμάστε δεκάδες διαφορετικά πιάτα, συνδυαστικά με διαφορετικά, επιλεγμένα τσίπουρα. – Διαβάστε περισσότερα

Ραντεβού στο Umami Festival Thrace ‘18 λοιπόν!