Η καρδιά της Πολεμικής Αεροπορίας χτύπησε χθες στην Αλεξανδρούπολη, όπου τα F-16 της ομάδας «ΖΕΥΣ» πρόσφεραν στο κοινό μια εντυπωσιακή αεροπορική επίδειξη στο πλαίσιο του εορτασμού του Προστάτη της, Αρχαγγέλου Μιχαήλ.
Ανάμεσα στους πιλότους που συμμετείχαν ήταν και ο Σμηναγός Δημήτρης Γκρορίδης, Εβρίτης από τον Κυπρίνο και τις Μεταξάδες, μέλος της επίλεκτης ομάδας επιδείξεων της Πολεμικής Αεροπορίας.
Η επίδειξη πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης 6 Νοεμβρίου 2025, στην παραλιακή ζώνη κάτω από τον Φάρο, όπου κάτοικοι και επισκέπτες της πόλης σήκωσαν το βλέμμα ψηλά για να απολαύσουν ένα θέαμα που πραγματικά «έκοψε την ανάσα».
Μιλώντας νωρίτερα στο ΡΑΔΙΟ ΕΒΡΟΣ και στην εκπομπή «Πρωινή Περιπολία», ο Σμηναγός Γκρορίδης είχε περιγράψει τι θα παρακολουθούσε το κοινό: «Το F-16 θα πραγματοποιήσει για περίπου δέκα λεπτά εντυπωσιακούς ελιγμούς μπροστά στον κόσμο, επιδεικνύοντας την ισχύ και τις ικανότητές του. Είναι κάτι πρωτόγνωρο για τους Εβρίτες και για την πόλη της Αλεξανδρούπολης».
Μετά την επιτυχημένη επίδειξη, ο Εβρίτης πιλότος δεν έκρυψε τη συγκίνησή του:
«Κατάγομαι από τον Κυπρίνο και τις Μεταξάδες και μένω στην Αλεξανδρούπολη. Ήταν ξεχωριστό για μένα, συγκίνηση σίγουρα γιατί ήταν εκεί η οικογένειά μου, οι φίλοι μου, οι γονείς μου – και περηφάνεια για τον τόπο μου».
Η ομάδα «ΖΕΥΣ», σύμβολο δύναμης, ακρίβειας και αφοσίωσης, συνεχίζει τις εμφανίσεις της σε όλη την Ελλάδα, μεταφέροντας το μήνυμα της Πολεμικής Αεροπορίας: προσήλωση στο καθήκον, προσφορά στον πολίτη, περηφάνια για την πατρίδα.
Όπως εξήγησε ο Σμηναγός, η ομάδα επιχειρεί «ανεξαρτήτως καιρικών συνθηκών», δείχνοντας την ετοιμότητα και τον επαγγελματισμό των στελεχών της. «Η ανταπόκριση του κόσμου είναι μεγάλη και αυτό μας γεμίζει δύναμη», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Χθες, ο ουρανός της Αλεξανδρούπολης έγινε σκηνή υπερηφάνειας και συγκίνησης, με τον Δημήτρη Γκρορίδη να πετά πάνω από τον τόπο του και να θυμίζει πως ο Έβρος συνεχίζει να προσφέρει στην πατρίδα ανθρώπους που τιμούν τη στολή και το καθήκον.
Δείτε φωτογραφίες του Δημήτρη Αλεξούδη:































