Ο Αντώνης Σρόιτερ και η «Αυτοψία» στα σύνορα του Έβρου (δείτε την εκπομπή)

Οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί συνεχίζουν να κρατούνται στις φυλακές υψίστης ασφαλείας στην Αδριανούπολη και ο πυρετός των διαβουλεύσεων μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας έχει χτυπήσει κόκκινο. Η κάμερα της εκπομπής «Αυτοψία» ταξίδεψε 919 χιλιόμετρα από την Αθήνα, και ήρθε στα σύνορα του Έβρου.

Στις Καστανιές του Έβρου, ο Αντώνης Σρόιτερ περπάτησε στο μονοπάτι όπου συνελήφθησαν από τους Τούρκους ο Δημήτρης Κούκλατζης και ο ανθυπολοχαγός Άγγελος Μητρετώδης. Σπαρακτική ήταν η έκκληση των γονιών των δύο στρατιωτικών που περιμένουν να τους ξανασφίξουν στην αγκαλιά τους. Μετρούν ώρες περιμένοντας ένα καλό νέο από την Τουρκία και προσπαθούν ακόμη να καταλάβουν πώς τα παιδιά τους βρέθηκαν στο τουρκικό έδαφος σε μία διαδρομή που γνώριζαν τόσο καλά και την είχαν περπατήσει με όλες τις καιρικές συνθήκες.

Η σύλληψη των δύο Ελλήνων στρατιωτικών δεν είναι το μοναδικό περιστατικό που συμβαίνει κοντά στα σύνορα. Ντόπιοι βοσκοί και ψαράδες διηγήθηκαν στον Αντώνη Σρόιτερ άγνωστες ιστορίες με τους ίδιους να βρίσκονται πολλές φορές αντιμέτωποι με τα όπλα των Τούρκων.

Χορηγούμενη

Η «Αυτοψία», με τον Αντώνη Σρόιτερ, προβλήθηκε χθες Πέμπτη 15 Μαρτίου, στις 23:50, στον Alpha.