Πέμπτη, 21 Αυγούστου, 2025
23.9 C
Alexandroupoli
ΑρχικήΕιδήσειςvideoΝτοκιμαντέρ για τη δήθεν νεκρή Μαρία στον Έβρο -Από τα fake news...

Ντοκιμαντέρ για τη δήθεν νεκρή Μαρία στον Έβρο -Από τα fake news στην δικαίωση της Ελλάδας

Ένα ντοκιμαντέρ που αποκαλύπτει την αλληλουχία fake news, προπαγάνδας και δυσφήμησης της χώρας μας για την περίφημη υπόθεση της δήθεν νεκρής μικρής Μαρίας στον Έβρο κυκλοφόρησε το editor.gr.

Το ντοκιμαντέρ υπενθυμίζει όλους όσοι μιλούσαν για την υπόθεση των «38» του Έβρου, όσους εντός και εκτός Ελλάδος κατηγόρησαν την χώρα μας για ολιγωρία, παρά την άμεση διάψευση των γεγονότων από την ελληνική πολιτεία. Στο εν λόγω απόσπασμα το νήμα πιάνεται από την πρώτη στιγμή της δημοσίευσης της είδησης όταν μια ΜΚΟ ενημέρωσε της αρχές για εγκλωβισμένους μετανάστες σε νησίδα, σε συνοριακή γραμμή στον Έβρο με την Τουρκία. Από εκεί την στιγμή και ύστερα η Ελλάδα δέχθηκε μια ακατάσχετη επίθεση από ΜΜΕ, ΜΚΟ, βουλευτές και ευρωβουλευτές της Αριστεράς που είχαν ως αποτέλεσμα την δυσφήμιση της χώρας μας.

Ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Νότης Μηταράκης από τις αρχές Σεπτεμβρίου είχε αποκαλύψει στην Βουλή τα fake news και τις αναντιστοιχίες στην συγκεκριμένη υπόθεση.

Ωστόσο θα έπρεπε να περάσει καιρός και μετά από ενδελεχή δημοσιογραφική έρευνα εγχωρίων αλλά και ξένων ΜΜΕ απεδείχθη ότι όχι μόνο δεν υπήρχε νεκρή 5χρονη Μαρία, όχι μόνο οι 38 δεν βρίσκονταν σε ελληνικό έδαφος, αλλά όπως φάνηκε και από την πορεία της Μπαϊντά η οποία τελικά βρέθηκε στην Γερμανία, επρόκειτο για και κατασκευασμένη υπόθεση.

Δείτε απόσπασμα από το ντοκιμαντέρ στο παρακάτω βίντεο

Ακολουθήστε το evros24.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τον Έβρο, την Θράκη και την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο evros24

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ evros24.gr

Δημοφιλέστερα

Εξαφάνιση του Χυτούδη – Περούδη Χαράλαμπου – Χρυσοβαλάντη στην Αθήνα

Ο Χυτούδης – Περούδης Χαράλαμπος – Χρυσοβαλάντης, 37 ετών, εξαφανίστηκε στην περιοχή της πλατείας...

Αλεξανδρούπολη: Διακοπή κυκλοφορίας λόγω πυρκαγιάς σε διαμέρισμα στην ανατολική είσοδο -video

Στις 02:00 τα ξημερώματα της Τετάρτης, ξέσπασε φωτιά σε διαμέρισμα πρώτου ορόφου στην ανατολική...

Αλεξανδρούπολη: Εγκαταλείφθηκε το εμβληματικό έργο τηλεθέρμανσης Φερών – 10 εκατ. ευρώ για άλλα έργα

Την υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Αλεξανδρούπολης και της εταιρείας «ΤΑΡ AG» ενέκρινε...

ΑΡΧΗ: «Τηλεθέρμανση Φερών – 4 ψέματα και 1 αλήθεια»

Μία από τις «πιο μαύρες σελίδες» στην αυτοδιοικητική ιστορία του τόπου χαρακτηρίζει η παράταξη...

Παρόμοια