fbpx
7.9 C
Alexandroupoli
Σάββατο, 4 Φεβρουαρίου, 2023

Ντ. Μπακογιάννη για το στρατόπεδο στον Προβατώνα: «Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας – η βασική αλλαγή είναι διοικητικής φύσης» (βίντεο)

- Χορηγούμενη-

Το πλήθος κόσμου που συγκεντρώθηκε σήμερα το πρωί μπροστά από το Επιμελητήριο Έβρου για να διαμαρτυρηθεί για τις φήμες περί κατάργησης της 7ης Ταξιαρχίας Πεζικού στον Προβατώνα καθησύχασε η πρόεδρος της Διακομματικής Επιτροπής για την Ανάπτυξη της Θράκης, Ντόρα Μπακογιάννη.

Η Ντόρα Μπακογιάννη

Ειδικότερα, η κα Μπακογιάννη βρέθηκε στην περιοχή στο πλαίσιο τριήμερης επίσκεψής της, στη διάρκεια της οποίας θα ενημερωθεί από κοντά για τα προβλήματα της Θράκης. Την πρόεδρο της Διακομματικής προϋπάντησε, μεταξύ άλλων, και ο Αντιδήμαρχος Σουφλίου, Δημήτρης Δαρούσης, ο οποίος υπογράμμισε πόσο μεγάλο πλήγμα τόσο σε τοπικό όσο και εθνικό επίπεδο θα ήταν η κατάργηση της 7ης Ταξιαρχίας Πεζικού και το κλείσιμο του στρατοπέδου στον Προβατώνα. Η κα Μπακογιάννη, με τη σειρά της, καθυσήχασε ότι κανένα στρατόπεδο δε θα κλείσει, και πως όλες οι αλλαγές στη δομή είναι διοικητής φύσεως. Επιπλέον, γνωστοποίησε ότι εντός ενός δεκαπενθήμερου θα επισκεφτεί τον Έβρο ο αρχηγός του ΓΕΕΘΑ καθώς και ο υπουργός Αμύνης Ελλάδος, οι οποίοι και θα εξηγήσουν αναλυτικότερα την κατάσταση. 

«Περισσότερα από 30 χιλιόμετρα συνοριακής γραμμής φυλάσσονται από την 7η Ταξιαρχία»

«Βρισκόμαστε σήμερα εδώ, έχει μαζευτεί κόσμος από την περιοχή του Τυχερού για να διαμαρτυρηθεί σε αυτό το οποίο έχει σχεδιάσει να κάνει το Υπουργείο Αμύνης, δηλαδή να καταργήσει την 7η Ταξιαρχία Πεζικού, η οποία εδρεύει στον Προβατώνα. Είναι μια από τις μεγαλύτερες Ταξιαρχίες του Νομού, είναι ένα σύγχρονο στρατόπεδο με σύγχρονες εγκαταστάσεις, με πάνω από 1000 στελέχη, τα οποία αυτή τη στιγμή φυλάνε όλη την ευρύτερη περιοχή του Τυχερού» δήλωσε εμφατικά ο κ. Δαρούσης, σημειώνοντας πως η ζώνη ευθύνης είναι από την Κορνοφωλιά μέχρι τη Γεμιστή, δηλαδή περισσότερα από 30 χιλιόμετρα συνοριακής γραμμής φυλάσσονται από την 7η Ταξιαρχία.

Ο Δημήτρης Δαρούσης

«Πάνω από 200 άτομα επιχείρησαν να εισέλθουν στην Ελλάδα μέσω του Τυχερού εχθές»

«Αν αποχωρήσουν από εκεί τα στελέχη και μεταφερθούν στην ταξιαρχία Σουφλίου ή Φερών, δημιουργείται πρόβλημα ασφάλειας στην περιοχή. Υπάρχει μεγάλο θέμα με τους λαθρομετανάστες – χθες το πρωί, πάνω από 200 άτομα επιχείρησαν να περάσουν από την περιοχή του Τυχερού στο ποτάμι, να εισέλθουν στην Ελλάδα, και λόγω της άμεσης επέμβασης της 7ης Ταξιαρχίας απετράπη αυτό, περάσαν μόνο 13 άτομα που συνελήφθησαν και τα υπόλοιπα έφυγαν πίσω μετά την παρέμβαση της αστυνομίας» γνωστοποίησε ο κ. Δαρούσης.

«Μας γεννά πολλά ερωτήματα το γεγονός ότι είναι το πιο σύγχρονο στρατόπεδο στο Νομό και επιλέγεται να υποβαθμιστεί και να καταργηθεί, αυτό δε θα το επιτρέψει η τοπική κοινωνία – είναι ένα ζήτημα που αφορά όλο τον Έβρο και όλη την Ελλάδα» επεσήμανε στη συνέχεια ο ίδιος, εξηγώντας πως σκοπός τους ήταν να μιλήσουν με την κα Μπακογιάννη, η οποία ήρθε να μιλήσει για την ανάπτυξη του Έβρου και της Θράκης – «κάτι το οποίο έρχεται σε αντίθεση με αυτό που επιλέγουν να κάνουν οι στρατιωτικοί μας και του υπουργείο, δηλαδή να υποβαθμίσουν μια μονάδα που πέρα από την εθνική ασφάλεια ενισχύει την τοπική οικονομία» τόνισε ο Αντιδήμαρχος.

«Το Τυχερό δέχεται συνεχώς πλήγματα»

«Το Τυχερό δέχεται συνεχώς πλήγματα, πρέπει να σταματήσουν αυτοί που βάζουν συνεχώς πλώρη να διαλύσουν τον κεντρικό και νότιο Έβρο – θα μας βρουν μπροστά τους σε οτιδήποτε σχεδιάζουν να κάνουν στον Προβατώνα και το στρατόπεδο. Να επισημάνουμε ότι σε περίπτωση που αδειάσει το στρατόπεδο, όλες οι εγκαταστάσεις, όλα τα κτίρια και όλα τα οικόπεδα ανήκουν στο Δ. Σουφλίου – στην παλιά Κοινότητα Προβατώνα που τα έδωσε για να γίνει το στρατόπεδο. Όταν καταργηθεί, όλα ανήκουν στο Δήμο» κατέληξε ο κ. Δαρούσης. 

«Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας – θα το αποδείξω με νούμερα και ονόματα»

Με τη σειρά της, η κα Μπακογιάννη δήλωσε πως θα δεχθεί μία μια ομάδα 9 ανθρώπων για να συζητήσουν το ζήτημα. «Δεν υπάρχει οποιοσδήποτε λόγος να έχετε την οποιαδήποτε ανησυχία – τα στρατόπεδα μένουν, ενισχύονται με κόσμο, θα έρθει περισσότερος κόσμος, παίρνουμε 15.000 οπλίτες – η συντριπτική πλειοψηφία θα έρθει στον Έβρο, άρα θα έρθουν και στο δικό σας στρατόπεδο. Άρα δεν υπάρχει καμία ανησυχία, θα το αποδείξω με νούμερα και ονόματα» επεσήμανε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι αυτή  η κυβέρνηση στηρίζει τον Έβρο με όλες τις δυνάμεις. «Το απέδειξε, και αυτή τη στιγμή συνεχίζει να κάνει το ίδιο με μεγαλύτερη ένταση» υπογράμμισε. 

«Η βασική αλλαγή στη δομή είναι διοικητικής φύσεως»

«Ούτε εσείς ούτε εγώ είμαστε οι μεγάλοι ειδικοί για τη νέα διοίκηση και τη νέα δομή του στρατού. Εμπιστευόμαστε τις ένοπλες δυνάμεις μας και τις εισηγήσεις τους. Η βασική αλλαγή στη δομή είναι διοικητικής φύσεως, πλην, ορισμένων μονάδων πράγματι, που βρισκόντουσαν στην Πελοπόννησο και σε άλλα μέρη που αυτή τη στιγμή δεν έχουν προτεραιότητα και οι οποίες έρχονται στον Έβρο. Σας διαβεβαιώνω» ολοκλήρωσε η κα Μπακογιάννη. 

- Χορηγούμενη-

Ακολουθήστε μας και στο Instagram

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ evros24.gr

Διαβασε και αυτο