Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ ΑΜΘ: «Καλωσορίζουμε» σήμερα Τρίτη, τον Πρωθυπουργό στην Κομοτηνή διαδηλώνοντας

Συλλαλητήριο κατά των συνεχιζόμενων μνημονιακών πολιτικών λιτότητας της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και της ψευδεπίγραφης ανάπτυξής τους

Τα Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ της Περιφέρειάς μας, αποφασίσαμε την πραγματοποίηση συλλαλητηρίου κατά των συνεχιζόμενων μνημονιακών πολιτικών λιτότητας,  ενόψει της ομιλίας του Πρωθυπουργού κ. Αλέξη Τσίπρα, στο Περιφερειακό Συνέδριο για την Ανάπτυξη της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, που πραγματοποιεί η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στις 13 & 14 Νοέμβρη στην Κομοτηνή (Ξενοδοχείο Chris & Eve).

Καλούμε τους εργαζόμενους στο Δημόσιο Τομέα, τους Κοινωνικούς και Συνδικαλιστικούς φορείς, αλλά και τους πολίτες της Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, την Τρίτη 14 Νοεμβρίου 2017 και ώρα 18:30 στην Κομοτηνή (τόπος προσυγκέντρωσης έναντι του Δασαρχείου Ροδόπης), να συμμετέχουν στο Συλλαλητήριο, προκειμένου να εκφράσουμε τη διαμαρτυρία μας για τις πολιτικές λιτότητας και ταυτόχρονα για την συνεχή απαξίωση και υποβάθμιση της ακριτικής περιοχής μας. 

Η Κυβέρνηση μιλάει για τέλος των μνημονίων και ανάπτυξη, ενώ αυτό που ζούμε είναι η συνέχιση και η όξυνση των μνημονιακών πολιτικών λιτότητας, που οδηγούν το Λαό σε ακόμη μεγαλύτερη εξαθλίωση και απόγνωση.

Αφού λοιπόν οδήγησαν έναν ολόκληρο Λαό στην καταστροφή για να σώσουν τις Τράπεζές τους (όπως παραδέχτηκε ο ίδιος ο Ντάϊσεμπλουμ), μας ζητούν νέες θυσίες, προκειμένου το κεφάλαιο να κερδοσκοπήσει ξανά σε βάρος του Λαού.

Εάν λοιπόν θεωρούν ως ανάπτυξη τα υπερκέρδη του ξένου και ντόπιου κεφαλαίου, εις βάρος της Δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας, εις βάρος των εργασιακών, μισθολογικών και συνταξιοδοτικών συνθηκών και εις βάρος των κοινωνικών αγαθών, εις βάρος του Ελληνικού Λαού που έχει ήδη εξαθλιωθεί, τους διαμηνύουμε ότι η ανάπτυξη αυτή είναι ψευδεπίγραφη και τους την επιστρέφουμε.

Δεν είμαστε αντίθετοι όταν μας καλούν σε διάλογο. Για αυτό και καταθέσαμε τις προτάσεις μας για τα έντονα προβλήματα που έχει η Δημόσια Διοίκηση της περιοχής μας. Όμως για τα αυτονόητα ούτε παρακαλούμε, ούτε εκλιπαρούμε: τα απαιτούμε! Διότι δεν τα απαιτούμε για τον εαυτό μας, αλλά για την κοινωνία που υπηρετούμε. Μια κοινωνία που ενώ «φυλάει Θερμοπύλες», παρά τις συνεχείς διακηρύξεις, είναι η πιο φτωχή της Ελλάδας και από τις πιο φτωχές της Ευρώπης!

Πως μπορούν να μιλάνε για ανάπτυξη, όταν την ίδια στιγμή  διακυβεύεται το πρώτιστο βασικό αγαθό της υγείας, με τα νοσοκομεία μας να έχουν τραγικές ελλείψεις σε ανθρώπινο δυναμικό και υλικοτεχνική υποδομή; Ποια ανάπτυξη εννοούν όταν κλείνουν σχολεία; Όταν ερημώνονται χωριά; Και ποια ανάπτυξη  εννοούν,  όταν για όποια τοπική πολιτική και αν αποφασιστεί, είναι πολύ δύσκολο να υλοποιηθεί, λόγω των τεράστιων ελλείψεων σε ανθρώπινο δυναμικό σε κρίσιμες Υπηρεσίες;

Για ποια ανάπτυξη  μιλούν όταν ο αγροτικός και κτηνοτροφικός κόσμος δεν μπορεί πια να επιβιώσει; Όταν τα εργοστάσια κλείνουν το ένα μετά το άλλο και μεταφέρονται σε γειτονικές χώρες;  Όταν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις παλεύουν να επιβιώσουν, έχοντας άνισο ανταγωνισμό από τις γειτονικές χώρες; Όταν μπαίνουν νέα διόδια σε μια ακριτική περιοχή με τόσα προβλήματα, που πασχίζει εδώ και δεκαετίες να άρει την απομόνωσή της από την υπόλοιπη Χώρα;

Συνεπώς η ανάπτυξη στην οποία αναφέρονται όχι μόνο δεν αφορά τον Λαό και τις τοπικές κοινωνίες μας, αλλά αποβλέπει σε νέο πλιάτσικο της περιοχής μας προκειμένου να έχει κέρδη το κεφάλαιο. Μια τέτοια ανάπτυξη είναι εις βάρος του τόπου μας και των τοπικών μας κοινωνιών.

Είναι λοιπόν προφανές ότι η πρωτοβουλία αυτή της Κυβέρνησης είναι καθαρά επικοινωνιακή, καθώς αποσκοπεί στη νομιμοποίηση προειλημμένων αποφάσεων που αφορούν την επιβολή νέων μνημονιακών πολιτικών, προς όφελος του ξένου και ντόπιου κεφαλαίου και εις βάρος  του Λαού.

ΟΧΙ στην φτωχοποίηση και την εξαθλίωση του Ελληνικού Λαού!

ΟΧΙ στο ξεπούλημα της Χώρας και των τόπων μας!

ΟΧΙ στην ψευδεπίγραφη «Ανάπτυξή» τους!

 

Για τα Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Αν. Μακεδονίας & Θράκης

 

1 .  ΔΡΑΜΑΣ:               Πανίδης Απόστολος

2 .  ΕΒΡΟΥ:                   Τσίρτσης Παναγιώτης

3 .  ΚΑΒΑΛΑΣ:            Ιωαννίδης Τάσος

4 .  ΡΟΔΟΠΗΣ:            Τριανταφυλλόπουλος Γιώργος