Ν. Γκαρά: “Η στήριξη μικρομεσαίων επιχειρήσεων ανάσα σωτηρίας και για τις επιχειρήσεις της Θράκης” (βίντεο)

Στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομίας για την ίδρυση της Αναπτυξιακής Τράπεζας και το πλαίσιο νόμου περί στρατηγικών επενδύσεων συμπεριλαμβάνεται διάταξη, η οποία προβλέπει την ενίσχυση, σε μορφή επιχορήγησης, για την κάλυψη λειτουργικών δαπανών μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων, οι οποίες δραστηριοποιούνται στην Παραμεθόριο και σε λιγότερο ανεπτυγμένες περιοχές.

Η Νατάσα Γκαρά κατά την τοποθέτηση στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου, όπου ξεκίνησε ήδη η συζήτηση για το νομοσχέδιο, υπογράμμισε πως είναι η πρώτη φορά που νομοθετείται ένα τέτοιο πλαίσιο ενισχύσεων σε υφιστάμενες επιχειρήσεις.

Προσπάθειες του παρελθόντος, όπως η επιδότηση του κόστους εργασίας 12%, δεν απέφεραν τα αναμενόμενα αποτελέσματα για τις επιχειρήσεις, γιατί λειτουργούσαν σε ένα απροσδιόριστο καθεστώς.

Σε δηλώσεις στο evros 24.gr τόνισε πως είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τις επιχειρήσεις της Θράκης, ότι η ενίσχυση που προβλέπεται, συνδέεται με το μισθολογικό κόστος, άρα με την υποστήριξη και ενίσχυση της εργασίας.

Η ενίσχυση αυτή μπορεί να αγγίξει και τις 200.000€ σε δύο έτη από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

Δείτε αναλυτικά της δηλώσεις της Νατάσας Γκαρά: