Δευτέρα, 22 Σεπτεμβρίου, 2025
22.9 C
Alexandroupoli
ΑρχικήΕιδήσειςΥγειαΜπορούν να προκαλέσουν καρκίνο του δέρματος τα τατουάζ;

Μπορούν να προκαλέσουν καρκίνο του δέρματος τα τατουάζ;

Η μόδα των τατουάζ εξαπλώνεται σταθερά τα τελευταία χρόνια και δεν είναι λίγοι αυτοί που εκφράζουν φόβους για τη συμβολή τους στην ανάπτυξη καρκίνου του δέρματος. Πολλά από τα μελάνια που χρησιμοποιούνται στα τατουάζ, είναι κατασκευασμένα από μέταλλα.

Για παράδειγμα το μπλε μελάνι είναι κατασκευασμένο από κοβάλτιο και αλουμίνιο και το κόκκινο περιέχει θειούχο υδράργυρο.

Αυτό σε συνδυασμό με το γεγονός ότι ένα τατουάζ μπορεί να τραυματίσει το δέρμα, ενισχύουν την υποψία για εμφάνιση καρκίνου του δέρματος μετά από την εφαρμογή της δερματοστιξίας.

Σύμφωνα με δηλώσεις του Ariel Ostad, βοηθού καθηγητή κλινικής δερματολογίας στο NYU, στους New York Times, το τατουάζ είναι απίθανο να προκαλέσει οποιαδήποτε βλάβη, καθώς περιορίζεται στα μακροφάγα κύτταρα του δέρματος, των οποίων η «δουλειά» είναι να απορροφούν ξένα υλικά.

Ο ίδιος επισημαίνει ότι είναι πιθανότερο οι περιπτώσεις καρκίνων του δέρματος σε άτομα που έχουν υποβληθεί σε δερματοστιξία, να έχουν ξεκινήσει από κάποια κρεατοελιά η οποία δεν ήταν εμφανής κάτω από τα χρώματα του τατουάζ.

Ο Δρ Ariel Ostad δεν είναι κατηγορηματικός στο αν τα τατουάζ συνδέονται με την έναρξη καρκίνου του δέρματος. Κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά εάν ένας καρκίνος του δέρματος οφείλεται απλώς στη δερματοστιξία ή στην ύπαρξη μιας «ύπουλης» κρεατοελιάς.

Ακολουθήστε το evros24.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τον Έβρο, την Θράκη και την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο evros24

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ evros24.gr

Δημοφιλέστερα

Muay Thai: Παγκόσμιος πρωταθλητής ο Σωκράτης Πουρσελάτζε από την Αλεξανδρούπολη!

Την 1η θέση και το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε ο Σωκράτης Πουρσελάτζε, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα...

Αλεξανδρούπολη: «Θα συνεχίσεις να με αγαπάς, μαμά;» – Σοκάρουν τα λόγια του 5χρονου μετά τον βιασμό

Ανατριχίλα προκαλούν οι λεπτομέρειες του φρικιαστικού συμβάντος που σημειώθηκε πριν από περίπου ένα χρόνο...

Θανατηφόρο τροχαίο στην Καβάλα: Νεκρός 28χρονος συνεπιβάτης από τη σύγκρουση δύο οχημάτων

Την 20-9-2025 το απόγευμα, στην επαρχιακή οδό Νέας Περάμου - Ελευθερών, Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που...

Παρόμοια