ΑρχικήΕιδήσειςΕλλαδαΜωβ μέδουσες: Πού «κινούνται» το τελευταίο 10ήμερο

Μωβ μέδουσες: Πού «κινούνται» το τελευταίο 10ήμερο

Οι μωβ μέδουσες φέτος, προκάλεσαν πονοκέφαλο σε πολλούς λουόμενους. Το Ελληνικό Παρατηρητήριο Βιοποικιλότητας προχωρά στην εβδομαδιαία ενημέρωσή του για την παρουσία τους. Με βάση, λοιπόν, τις καταγραφές του τελευταίου δεκαήμερου στην πλατφόρμα του iNaturalist, παρατηρείται ένας σταθερός αριθμός από καταγραφές των μωβ μεδουσών (Pelagia noctiluca) και τις περισσότερες φορές μεμονωμένα άτομα, επιτρέποντας έτσι στους κολυμβητές να κολυμπήσουν.

Όπως σημειώνει ακόμη, την εβδομάδα 22/8-28/8, έχοντας φύγει τα μελτέμια (βόρειοι άνεμοι) που επικράτησαν εδώ και 1.5 μήνα, υπάρχει πιθανότητα να ξαναεμφανιστούν σε μερικά σημεία οι μωβ μέδουσες. Κι αυτό γιατί εξαρτάται και από τα τοπικά θαλάσσια ρεύματα της εκάστοτε περιοχής για το πού θα μετακινηθούν οι μέδουσες.

Το Ελληνικό Παρατηρητήριο Βιοποικιλότητας τονίζει παράλληλα πως είναι σημαντικό να μη βγάζουμε από τη θάλασσα τους θαλάσσιους οργανισμούς που βρίσκουμε, καταδικάζοντας τους πολλές φορές στον θάνατο και στην καταστροφή της θαλάσσιας βιοποικιλότητας μιας περιοχής.

Ακολουθήστε το evros24.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τον Έβρο, την Θράκη και την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο evros24

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ evros24.gr

Δημοφιλέστερα

Παρόμοια