fbpx
16.9 C
Alexandroupoli
Τετάρτη, 29 Νοεμβρίου, 2023

Μητρόπολη Μαρωνείας και Κομοτηνής: Χορήγηση γαμήλιων βοηθημάτων Μακρυγιαννείου Ιδρύματος

- Χορηγούμενη-

Η Εκτελεστική Επιτροπή του Μακρυγιάννειου Ιδρύματος, που εδρεύει στην Κομοτηνή προκηρύσσει για το έτος 2022 τη χορήγηση πέντε (5) γαμήλιων βοηθημάτων ποσού 2000 ευρώ καθενός, για υποψήφιες νέες που είναι :

α) θυγατέρες ορφανές ή και μη, ή να είναι θυγατέρες οικονομικά αδυνάτων και εντίμων γονέων, ορθοδόξων Ελλήνων, προερχομένων ή καταγομένων και των δύο ή του ενός εξ αυτών , από την Ανατολική Θράκη και εγκατεστημένων οπουδήποτε της Ελλάδος

β) να είναι πρόσωπα ηθικώς άμεμπτα και να προσέρχονται εις πρώτου γάμου κοινωνία και

γ) να είναι ιθαγενείας Ελληνικής και ηλικίας 17 έως 50 ετών και Χριστιανές Ορθόδοξες.

Το ποσό κάθε βοηθήματος θα κατατεθεί στον λογαριασμό της κάθε νέας στην Εθνική Τράπεζα της Ελλάδας και θα καταβληθεί μόνο και εφόσον τελεσθεί ο γάμος της εντός 5ετίας από την ημερομηνία της απόφασης χορήγησής του.

Κάθε ενδιαφερόμενη μπορεί να υποβάλλει από τη δημοσίευση της προκήρυξης αυτής στον Τύπο και μέχρι 30/11/2022 στα γραφεία του Μακρυγιάννειου Ιδρύματος τα εξής δικαιολογητικά :

Ενυπόγραφη αίτηση της ενδιαφερόμενης. Στη αίτηση πρέπει υποχρεωτικά να αναφέρονται πόσα είναι τα συντηρούμενα από τον πατέρα ή τη μητέρα (σε περίπτωση χηρείας) ανήλικα και μη εργαζόμενα μέλη της οικογένειάς της, αν εργάζεται η ίδια καθώς επίσης και η διεύθυνση κατοικίας της, ο αριθμός του Δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητας., η Δ.Ο.Υ , το Α.Φ.Μ και το τηλέφωνό της.
Πιστοποιητικό Γεννήσεως της ενδιαφερόμενης από το Δήμο που είναι εγγεγραμμένη στο οποίο να σημειώνεται η Ελληνική Ιθαγένεια.
Φωτοτυπία Αστυνομικής ταυτότητας της ενδιαφερόμενης.
Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης της ίδιας και των γονέων της.
Βεβαίωση του εφημέριου της ενορίας της για την μη τέλεση θρησκευτικού γάμου, των καλών της ηθών καθώς και ότι οι γονείς της και η ίδια είναι Χριστιανοί Ορθόδοξοι.
Πιστοποιητικό ποινικού μητρώου
Τρεις (3) βεβαιώσεις Ελλήνων πολιτών ως μαρτύρων ή Πολιτιστικών Συλλόγων Προσφύγων Αν. Θράκης που να βεβαιώνουν για την καταγωγή της υποψήφιας από την Ανατολική Θράκη ( από γονείς ή παππούδες), όπου θα δηλώνεται και ο τόπος καταγωγής. Η καταγωγή των γονέων της ( του ενός ή και των δύο) να εξηγείται αναλυτικά π.χ. ο πατέρας της μητέρας της λεγόταν (ονοματεπώνυμο) και καταγόταν από το χωριό (όνομα χωριού) της Αν. Θράκης. Η υπογραφή των μαρτύρων πρέπει να είναι θεωρημένη για το γνήσιό της από Δημοτική Αρχή, Αστυνομία ή ΚΕΠ.
Φωτοαντίγραφο του εκκαθαριστικού της Εφορίας 2022 (χρήση 2021) και του φορολογικού εντύπου Ε9 των γονέων της και της ίδιας (σε περίπτωση που έχει εισόδημα ή περιουσία).
Ιδιόγραφη εξουσιοδότηση της υποψήφιας με την οποία εξουσιοδοτεί το Μακρυγιάννειο Ίδρυμα να καταθέσει στον τραπεζικό λογαριασμό της στην Εθνική Τράπεζα της Ελλάδας. Η εξουσιοδότηση να είναι θεωρημένη για το γνήσιο της υπογραφής της Δημοτική Αρχή, Αστυνομία ή ΚΕΠ.
Σε περίπτωση μεγάλης συμμετοχής υποψηφίων θα γίνει κλήρωση μεταξύ τους ενώπιον συμβολαιογράφου αφού προηγουμένως ληφθεί υπόψη η οικογενειακή κατάσταση καθεμιάς (κατά κύριο λόγο αν είναι ορφανή) και η οικονομική κατάσταση καθεμιάς (της ίδιας και των γονέων της συνολικά να είναι κάτω από το όριο που θα ορίσει η Ε.Ε με απόφασή της). Το αποτέλεσμα της κλήρωσης θα κοινοποιηθεί στις υποψήφιες από την Ε.Ε του Μακρυγιάννειου Ιδρύματος.

Όλα τα δικαιολογητικά πρέπει να σταλούν στο Μακρυγιάννειο Ίδρυμα ταχυδρομικά και συστημένα μέσα στην παραπάνω προθεσμία (30/11/2022). Η λήξη της προθεσμίας αποδεικνύεται από τη σφραγίδα του ταχυδρομείου ή της εταιρείας ταχυμεταφοράς στο φάκελο. Δεν θα γίνουν δεκτές υποψηφιότητες που δεν θα σταλούν ταχυδρομικά.

Ο Πρόεδρος-Δ/ντής του Μακρυγιάννειου Ιδρύματος.

ΚΩΝ/ΝΟΣ ΝΙΚ. ΒΑΡΒΑΤΟΣ

- Χορηγούμενη-

Ακολουθήστε μας και στο Instagram

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ evros24.gr

Διαβασε και αυτο

Έβρος: Συνελήφθησαν 2 διακινητές με 12 μη νόμιμους μετανάστες

Συνελήφθησαν χθες (28-11-2023) σε περιοχές του Έβρου, από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, δύο διακινητές εκ των οποίων ένας αλλοδαπός και ένας ημεδαπός, οι...