fbpx
23.9 C
Alexandroupoli
Δευτέρα, 20 Σεπτεμβρίου, 2021

Μήνυμα Προέδρου Ε.Ε.Σ. για τα 143 χρόνια δράσης του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού

10 Ιουνίου 1877 - 10 Ιουνίου 2020

- Χορηγούμενη-

Αγαπητοί  Ερυθροσταυρίτες και αγαπητές Ερυθροσταυρίτισσες.

- Χορηγούμενη-1

Συμπληρώνονται, σήμερα, 143 χρόνια δράσης και λειτουργίας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

Είμαστε υπερήφανοι που η χώρα μας πιστή στον κλασικό Ελληνικό ανθρωπισμό στήριξε και εξακολουθεί να στηρίζει τις δομές της, με κεντρικό άξονα τον ανθρωπισμό. Το 1864 υιοθετήθηκαν οι Συμβάσεις της Γενεύης και τελικά στις 10 Ιουνίου του 1877, η Ελλάδα συγκαταλέγεται στην μεγάλη οικογένεια του Ερυθρού Σταυρού.

Με σεβασμό και ευγένεια, με ανιδιοτελή κίνητρα και αισθήματα φιλαλληλίας ξεκινά το ταξίδι της λαμπροφόρου πανανθρώπινης σταυροφορίας ανθρωπισμού. Με πίστη στην ιερότητα της ζωής οδεύουμε όχι μόνο για να επιδείξουμε το τεράστιο έργο που επιτελέστηκε, αλλά και να το μεγεθύνουμε.

Σήμερα, με την περιρρέουσα σχετικότητα και με την επιζήτηση της ολοκλήρωσης μέσα από τεχνητές – υλικές αξιώσεις, εμείς καλούμαστε να αναστηλώσουμε το ανθρωπιστικό ιδανικό και την ανθρωπιστική κοινωνία.

Όλοι μαζί, εθελοντές, διοίκηση και έμμισθο προσωπικό, με εσωτερική ποιότητα και ωριμότητα, γεφυρώνουμε τον ιδεαλισμό του ανθρωπισμού με την αληθινή ανάγκη.

Υπερβαίνοντας την υλική νοοτροπία, με ευγένεια συναισθημάτων και υψηλοφροσύνη, επιδιώκουμε και ευελπιστούμε να δημιουργήσουμε ένα μεγάλο δίκτυο αλληλεγγύης.

Αναλαμβάνουμε πρωτοβουλίες, μέσα από την πληθώρα των προκλήσεων που καθημερινά γεννιούνται, για να εξυπηρετήσουμε και να προάγουμε το κοινό συμφέρον.

Επιδιώκουμε την ουσιαστική και στοχευμένη αντιμετώπιση των προβλημάτων, έχοντας πάντα σαν πυξίδα μας την διευρυμένη προσφορά σε όλες τις κοινωνικές ομάδες. Επικουρικά, μα πάντα με συνέπεια και επαγγελματισμό, στηρίζουμε τις δομές  του Ελληνικού Κράτους αποδεικνύοντας ότι ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός είναι στενά συνυφασμένος με την ιστορία του Έθνους μας. 

Επιχειρούμε, με υψηλού επιπέδου παρεχόμενες υπηρεσίες, πρωτίστως επιστημονικές, αλλά και εναρμονισμένες πλήρως με τις νέες τεχνολογίες και τα νέα δεδομένα. Εκσυγχρονίζουμε τις δομές μας, μα πάνω από όλα εργαζόμαστε «με καρδία», γιατί η αγάπη είναι κυρίως πράξη.

Με αφορμή, λοιπόν, την συμπλήρωση των 143 χρόνων λειτουργίας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, σας καλώ όλους, με πλήρη εμπιστοσύνη στις θεμελιώδεις μας αξίες, να επαναπροσδιορίσουμε τις προτεραιότητές μας και να αγωνιστούμε, όλοι μαζί, για να αποδώσουμε, στο μέγεθος που τους αναλογούν, την υψηλή συνείδηση των ανθρωπιστικών αξιών.

Με ερυθροσταυρικούς χαιρετισμούς,

Dr. Αντώνιος Αυγερινός

Πρόεδρος Ε.Ε.Σ.

Φαρμακοποιός, Υποστράτηγος ε.α.

- Χορηγούμενη-

Ακολουθήστε μας και στο Instagram

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ evros24.gr

Διαβασε και αυτο

Open Farm Days 2021: Τα αγροκτήματα ανοίγουν τις πόρτες τους

Το Σαββατοκύριακο 25 & 26 Σεπτεμβρίου πάνω από 50 επισκέψιμα αγροκτήματα και επιχειρήσεις αγροτουρισμού σε όλες τις περιφέρειες της χώρας, ανοίγουν τις πύλες τους και προσκαλούν επισκέπτες όλων των...

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ