Μενέλαος Μαλτέζος: “Δεν θέλω τα παιδιά μας να ζήσουν αυτά που έζησα εγώ ως παιδί μεταναστών” (βίντεο)

Λίγες μέρες απομένουν μέχρι τις Εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου 2019 και ο Μενέλαος Μαλτέζος υποψήφιος βουλευτής στο νομό Έβρου με το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε στο evros24.gr και στον δημοσιογράφο Σάκη Σταυρίδη για την κρισιμότητα αυτών των εκλογών, αναπτύσσοντας παράλληλα τις πολιτικές του θέσεις.

Όπως είπε, κάθε εκλογική αναμέτρηση είναι κρίσιμη, όμως σ’ αυτή τη φάση οι πολίτες θα έχουν να επιλέξουν ανάμεσα στον Αλέξη Τσίπρα με τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη με την ακροδεξιά πτέρυγα.

Θα πρέπει να σκεφτούν τι παρέλαβε η Κυβέρνηση και τι παραδίδει. Τα άδεια ταμεία, τα προβλήματα ρευστότητας, τις δυσκολίες πληρωμής ακόμα και της μισθοδοσίας του δημοσίου, τα σοβαρά προβλήματα στην υγεία. Και σήμερα παραδίδει την ολοκλήρωση της δημοσιονομικής προσαρμογής, την ανάκτηση της εθνικής κυριαρχίας. “Καταφέραμε τη μείωση της ανεργίας κατά 8%, τη δημιουργία 380.000 θέσεων εργασίας, να έχουμε ένα καθαρό ορίζοντα εξυπηρέτησης του δημοσίου χρέους έως το 2032. Δανειζόμαστε πλέον από τις αγορές” είναι μερικά από τα επιτεύγματα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ στα οποία αναφέρθηκε ο Μενέλαος Μαλτέζος.

Απαντώντας στην ερώτηση του Σάκη Σταυρίδη γι’ αυτό που υποστηρίζει η Νέα Δημοκρατία, ότι δηλαδή ο ΣΥΡΙΖΑ έχει χάσει τη μεσαία τάξη, είπε πως μέσα στο 2010 – 2014 έκλεισαν εκατοντάδες επιχειρήσεις και δημιουργήθηκαν χιλιάδες άνεργοι που δεν είχαν πρόσβαση στο δημόσιο σύστημα υγεία και χάθηκε το 26% του ΑΕΠ. “Απαξιώθηκαν περιουσίες με την εσωτερική υποτίμηση. Κλονίστηκε το χρηματοπιστωτικό σύστημα και αναγκαστήκαμε να ανακεφαλαιοποιήσουμε τις τράπεζες για να μη χαθούν οι καταθέσεις των Ελλήνων πολιτών. Σήμερα έχουμε βρει μια περπατησιά. Ότι είπε ο Αλέξης Τσίπρας στη Θεσσαλονίκη έγινε πράξη. Δόθηκε το επίδομα στέγασης, μειώθηκε ο ΕΝΦΙΑ και λήφθηκαν δεκάδες μέτρα για τα μεσαία στρώματα” σημείωσε.

Ο Μενέλαος Μαλτέζος αναφέρθηκε ακόμα στα προβλήματα που δημιουργήθηκαν από την υπερφορολόγηση επιχειρήσεων και πολιτών με την κατάργηση του αφορολογήτου ορίου και τη διεύρυνση της φορολογικής βάσης, αλλά και στα μέτρα που λήφθηκαν από την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών και την δημιουργία του ΕΦΚΑ.

Όσον αφορά τον ίδιο και την απόφασή του να κατέβει στην εκλογική μάχη των Εθνικών εκλογών διεκδικώντας την ψήφο των Εβριτών με το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ και μάλιστα τώρα που δημοσκοπικά εμφανίζεται αδύναμος, ο Μενέλαος Μαλτέζος είπε πως αυτό ήταν μια φυσική κατάληξη. “Από νεαρή ηλικία συμμετείχα στην πολιτική. Με ενδιέφερε πάντα και μέσα από τους κόλπους της αριστεράς συμμετείχα σε μάχες για το καλό της χώρας. Κρίθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ και αισθάνομαι κι εγώ ότι μπορώ ν’ ανταποκριθώ στα καθήκοντα του βουλευτή” εξήγησε.

Καθ’ όλη την προεκλογική περίοδο συναντά τους πολίτες του νομού Έβρου καθημερινά και ακούει τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Εδώ στον Έβρο ωστόσο έχουμε τα γενικά προβλήματα της χώρας αλλά έχουμε και τα ειδικά. Η μεγάλη ηλικία των κατοίκων που δημιουργεί το δημογραφικό πρόβλημα, ο πρωτογενής τομές, οι πλημμύρες του ποταμού Έβρου και μια σειρά άλλων θεμάτων πιστεύει πως πρέπει να αντιμετωπιστούν άμεσα.

Η συζήτηση με τον Μενέλαο Μαλτέζο έγινε στον Πλατανότοπο Μαΐστρου, ένας τόπος που του έφερε μνήμες από τα παιδικά του χρόνια αφού εκεί πήγαινε τις εκδρομές του με το 5ο Δημοτικό Σχολείο, εκεί απολάμβανε ένα παγωτό “Βαμβακούλα” και διασκέδαζε στα πανηγύρια της Αγίας Μαρίνας.

Σήμερα αναγνωρισμένος και πετυχημένος επαγγελματίας, γνώστης των οικονομικών θεμάτων που αντιμετωπίζουν επιχειρήσεις και απλοί πολίτες, θέλει να αγωνιστεί για ένα καλύτερο μέλλον όλων των πολιτών του Έβρου.

Στην ερώτηση αν θα ήθελε τα εγγόνια του να μεγαλώσουν σ’ αυτό τον τόπο συγκινήθηκε. “Υπήρξα παιδί μεταναστών και μάλιστα αυτής της γενιάς των μεταναστών που άφηναν πίσω τα παιδιά τους. Θα ήθελα τα εγγόνια μου να μεγαλώσουν εδώ. Δεν θέλω αυτό που έζησα εγώ να το ξαναζήσουν τα παιδιά μας. Θέλω να δημιουργηθούν οι συνθήκες ώστε να σταματήσει η διαρροή εγκεφάλων και η νέα γενιά να παραμείνει στη χώρα μας” κατέληξε.

Δείτε αναλυτικά όλα όσα είπε ο Μενέλαος Μαλτέζος: