Το Σάββατο 14 και την Κυριακή 15 Απριλίου διεξήχθησαν στην Αλεξανδρούπολη και στο Κλειστό Δημοτικό Κολυμβητήριο «Δημοσθένης Μιχαλεντζάκης» οι Διεθνείς Κολυμβητικοί Αγώνες «Φάρος – Έλενα Σαΐρη 2018».

Οι αγώνες, κατά γενική ομολογία όλων των συμμετεχόντων και παραβρισκόμενων, στέφτηκαν με απόλυτη οργανωτική και αγωνιστική επιτυχία. Ο Όμιλος Φίλων Θαλάσσης Αλεξανδρούπολης σε συνεργασία με τον Ναυταθλητικό Όμιλο Αλεξανδρούπολης απέδειξαν ότι η πόλη είναι έτοιμη να αναλάβει μεγάλες διεθνείς οργανώσεις, γιατί διαθέτει όλα όσα απαιτούνται: 1. Καταπληκτικές εγκαταστάσεις, 2. Έναν από τους αρτιότερους ηλεκτρονικούς εξοπλισμούς, 3. Την απαραίτητη τεχνογνωσία και εμπειρία 4. Την κατάλληλη ξενοδοχειακή υποδομή και 5. Το απαραίτητο εκπαιδευμένο ανθρώπινο δυναμικό που μπορεί να φέρει σε πέρας αγώνες υψηλών προδιαγραφών.

Η συμμετοχή Ελλήνων αθλητών με επιδόσεις εθνικών ρεκόρ και η συμμετοχή της Εθνικής Ομάδας της Τουρκίας που δήλωσαν 100% ικανοποιημένοι από όλα τα παραπάνω έχουν ανεβάσει κατά πολύ το επίπεδο διοργάνωσης που μπορούμε να προσφέρουμε.

Χορηγούμενη

Φυσικά η απόλυτη επιτυχία των αγώνων οφείλεται σε μια συνεργασία πολλών ανθρώπων και φορέων με πρώτους τους 80 περίπου εθελοντές που ασχολήθηκαν με την οργάνωση και διεξαγωγή των αγώνων. Στους χορηγούς των αγώνων που με τις χορηγίες τους αθλοθετήθηκαν έπαθλα και μετάλλια. Στο Δήμο και στους εργαζόμενους του κολυμβητηρίου που ήταν όλες τις μέρες αρωγοί στην διεξαγωγή των αγώνων. Στις ομάδες που ανταποκρίθηκαν φέρνοντας τους καλύτερους προπονητές και αθλητές τους. Στους χορηγούς επικοινωνίας που έκαναν γνωστούς τους αγώνες και τα αποτελέσματά τους και τέλος στα διοικητικά συμβούλια των δύο συλλόγων που ανέλαβαν το σχεδιασμό, την οργάνωση και την διεξαγωγή των αγώνων.

Αισθανόμαστε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε όλους του παρακάτω, έναν έναν ξεχωριστά για την επιτυχία μας.

Πρώτα τους παραβρισκόμενους στην τελετή έναρξης:

Το δήμαρχο Αλεξανδρούπολης Λαμπάκη Ευάγγελο, τους αντιδημάρχους κ. Βαταμίδη Ιωάννη, Γκοτσίδη Κωνσταντίνο και Γερακόπουλο Χρήστο, το Βουλευτή Έβρου της ΝΔ Δημοσχάκη Αναστάσιο, τον εκπρόσωπο του Βουλευτή Έβρου του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Ρίζου και υπεύθυνου αθλητισμού και τέλος τους εκπροσώπους των στρατιωτικών αρχών και των σωμάτων ασφαλείας.

Ιδιαίτερη μνεία στους εργαζόμενους του ΕΚΑΒ που και τις δυο μέρες ήταν παρόντες εντός και εντός αγωνιστικού χώρου για να προσφέρουν τη βοήθεια τους μαζί με τον γιατρό των αγώνων.

Σε όλους όσοι με οποιονδήποτε τρόπο βοήθησαν στο να γίνουν αυτοί οι αγώνες :

Δήμο Αλεξανδρούπολης , Εμπορικό Επιμελητήριο, Rananda Plaza Thraki, Όμιλο Υφαντή κ. Γκοτσίδη Χρήστο, Ανθοπωλείο Γιαγλής, Κατάστημα ηλεκτρικών ειδών ΣΕΡΑΦΕΙΜΙΔΗ , ΚΤΕΛ ΕΒΡΟΥ Τours, Πανεμπορική Αφοι Χ. Χατζημιχαήλ & ΣΙΑ.ΟΕ, Ballon Planet , Αμπέλου Τέχνης, Ιχθυοπωλείο Μεσόγειος , Κρεοπωλείο Τσολακίδης Αντώνιος, Expressions Nicolas, Μεζεδοπωλείο Γιαλός , ABAKAS Κρεοφαγείον , α&κ διαφημιστική , TRIVA IKE , Welcare M. Νικολαίδης & ΣΙΑ Ο.Ε. , Wet Spot , Chevalsports , Chicken Story , SoHo , Εν Σώματι, Ταβέρνα Μύλος, Θέα Θάλασσα , Τσορμπατζίδης Νικόλαος Είδη Υγιεινής, ta panta OLA, Τσαλταμπασίδης Γαβριήλ , Καραμανίδης Ηλίας , Μουσουνάκης Νικόλαος , Μαυρόπουλος Ιωάννης, Καραστρατίδης Δημήτριος, ΚΙΝΑΛΟΠΟΥΛΟΣ Ο.Ε., Κιραμάρης Παναγιώτης και το Κυλικείο του Κολυμβητηρίου .

Στις ομάδες που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα:

ΔΕΛΦΙΝΙΑ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ, ΠΑΝΣΕΡΑΪΚΟΣ, OEA.NAB, CSCA SOFIA, JPK MLADOST 91 PLOVDIV, ΕΘΝΙΚΗ ΤΟΥΡΚΙΑΣ, ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ, ΠΑΟΚ, ΕΟΦΠΦ, ΓΛΑΥΚΟΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ, SCTRAYANASTARA ZAGORA, AE ΤΡΙΚΑΛΩΝ, ΚΟ ΑΞΩΝ, Ν.Ο. ΚΑΒΑΛΑΣ, Ν.Ο. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ, Ο.Φ.ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, ΑΡΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, ΝΗΡΕΑΣ ΟΡΕΣΤΙΑΔΟΣ, ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ, Ν.Ε.ΡΟΔΟΠΗΣ, Ο.Κ. ΝΑΟΥΣΑΣ, Ο.Θ.Α.ΚΑΒΑΛΑΣ, ΑΕ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ, Κ.Ο. ΔΡΑΜΑΣ, Ο.Φ.Θ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ, BELMEKEN, ΗΡΑΚΛΗΣ, ΑΣΤΕΡΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ.

Τέλος ένα μεγάλο «ευχαριστώ» στους χορηγούς επικοινωνίας το ραδιοφωνικό σταθμό NRG 98,5, το τηλεοπτικό κανάλι ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ την ιστοσελίδα evros24.gr , σε όλους τους εθελοντές των αγώνων , στον φίλο Βάϊο Χάρμπα που πάντα μας βοηθά με τα στατιστικά στοιχεία και στον ιδιοκτήτη της κολυμβητικής Ιστοσελίδας SWIMNEWS.GR κ. Σεβαστό Νίκο που ήρθε από την Αθήνα για να καλύψει τους αγώνες.

Από την ακριτική Αλεξανδρούπολη δηλώνουμε παρόντες στα κολυμβητικά δρώμενα της Ελλάδας και όχι σαν κομπάρσοι αλλά σαν πρωταγωνιστές. Και επειδή ο εχθρός του καλού είναι πάντα το καλύτερο περιμένουμε τους επόμενους αγώνες για να αποδείξουμε ότι μπορούμε να βελτιωνόμαστε.