fbpx
28 C
Alexandroupoli
Τρίτη, 22 Σεπτεμβρίου, 2020

Μέχρι το Πάσχα τα πρώτα Κέντρα Ενημέρωσης και Υποστήριξης Δανειοληπτών

- Χορηγούμενη-

Στη διενέργεια διαγωνισμού για την ανάπτυξη ηλεκτρονικής εφαρμογής, η οποία θα λειτουργεί υποστηρικτικά στα Κέντρα Ενημέρωσης και Υποστήριξης Δανειοληπτών προχωρά η Ειδική Γραμματεία Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους (ΕΓΔΙΧ). Καταληκτική προθεσμία για την υποβολή των προσφορών είναι η 16η Ιανουαρίου 2017.

Στόχος της ΕΓΔΙΧ είναι να ξεκινήσουν να λειτουργούν μέχρι το Πάσχα τα πρώτα από τα 30 συνολικά ΚΕΥΔ, χωρίς απαραιτήτως να έχει ολοκληρωθεί η διδικτυακή πλατφόρμα.

Στα ΚΕΥΔ θα μπορούν να καταφεύγουν οι ακόλουθες κατηγορίες πληθυσμού:
-Δανειολήπτες οι οποίοι παρουσιάζουν καθυστερήσεις στην πληρωμή των οφειλών τους, όπως αυτό ορίζεται στον Κώδικα Δεοντολογίας των τραπεζών.
– Φυσικά πρόσωπα που υπέβαλαν αίτηση στο Ειρηνοδικείο για υπαγωγή στον νόμο Κατσέλη (νόμος 3869/2010) αλλά δεν ευδοκίμησε.
-Φυσικά πρόσωπα που εμπίπτουν στον πεδίο εφαρμογής του νόμου Κατσέλη και επιλέγουν την εξωδικαστική επίλυση της διαφοράς τους μέσω τουn θεσμού της διαμεσολάβησης του νόμου 3898/2010.
-Όσοι έχουν υποβάλλει αίτηση ενώπιον αρμόδιου Ειρηνοδικείου για την υπαγωγή τους στις διατάξεις του νόμου 3869/2010 και επιλέγουν κατά το διάστημα της εκκρεμοδικίας και έως τη συζήτηση της αίτησης να προβούν σε προδικαστικό συμβιβασμό με τους πιστωτές τους.
-Φυσικά πρόσωπα (επαγγελματίες και έμποροι) που αδυνατούν να αποπληρώσουν τα χρέη τους ή επαπειλείται η περιέλευσή τους σε κατάσταση αδυναμίας πληρωμών.
– Φυσικά πρόσωπα (επαγγελματίες και έμποροι), των οποίων οι αιτήσεις υπαγωγής στις διατάξεις και τις διαδικασίες του Πτωχευτικού Κώδικα ή του Ν. 4307/2014 ή οι οιεσδήποτε άλλες ενέργειες εξωδικαστικού ή προπτωχευτικού συμβιβασμού δεν ευδοκίμησαν και οι οποίοι αναπτύσσουν επαγγελματική δραστηριότητα, η άσκηση της οποίας προϋποθέτει την
εγγραφή του προσώπου σε ειδικό μητρώο,.
– Μικρές και Μεσαίες επιχειρήσεις, που δεν έχουν λυθεί ούτε παύσει τις εργασίες τους, ενώ δεν έχουν καταδικασθεί οι εκπρόσωποι αυτών για φοροδιαφυγή εις βάρος του Δημοσίου, και έχουν οφειλές από επιχειρηματικά δάνεια προς τις τράπεζες σε καθυστέρηση, οι οποίες ενδεχόμενα υπέβαλαν αίτηση υπαγωγής τους στα πλαίσια των διαδικασιών του Πτωχευτικού Κώδικα ή του Ν. 4307/2014, οι αιτήσεις αυτές δεν ευδοκίμησαν και επιθυμούν τη ρύθμιση των οφειλών τους.
-Εν δυνάμει δανειολήπτες, φυσικά και νομικά πρόσωπα, που επιθυμούν να λάβουν γνώση του πλαισίου δανεισμού τους, των δυνατοτήτων εξυπηρέτησης και αποπληρωμής του, των υποχρεώσεων προσωπικών και επιχειρηματικών που η λήψη του δανείου συνεπάγεται, καθώς και το σύνολο των νομικών και οικονομικών επιπτώσεων που θα ακολουθήσουν τον δανεισμό.

- Χορηγούμενη-

Ακολουθήστε μας και στο Instagram

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ evros24.gr

 

Διαβασε και αυτο

Μ. Χρυσοχοΐδης για το Φράχτη: «Μέχρι το Δεκέμβριο θα έχουν αποζημιωθεί...

Μέχρι το Δεκέμβριο του 2020 θα έχουν αποζημιωθεί οι αγρότες των οποίων οι εκτάσεις απαλλοτριώθηκαν για την κατασκευή και επέκταση του φράχτη του Έβρου, σύμφωνα με τα λεγόμενα του υπουργού Προστασίας του Πολίτης, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, ο οποίος βρέθηκε σήμερα το πρωί στην περιοχή των Φερών και μίλησε με τους τοπικούς φορείς και αγρότες.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ

Αχαρτογράφητος Έβρος: Τα Πετρωτά (φώτο+βίντεο)

Τα Πετρωτά είναι χωριό του Νομού Έβρου και ανήκουν διοικητικά στο Δήμο Ορεστιάδας. Δημιουργήθηκαν γύρω στο 1530 από Έλληνες που μετακόμισαν εκεί από την Ήπειρο και τη Μάλτα ενώ στη δεκαετία του 1970 μεγάλο μέρος των κατοίκων από τα Πετρωτά μετανάστευσαν στη Δυτική Ευρώπη. Σήμερα, το χωριό έχει περί τους 120 κατοίκους.
- Χορηγούμενη -