Παρασκευή, 18 Ιουλίου, 2025
26.9 C
Alexandroupoli
ΑρχικήΕιδήσειςΑυτοδιοικησηΜε θετικό πρόσημο ολοκληρώθηκε η συνάντηση του Δημάρχου Αλεξανδρούπολης Γ. Ζαμπούκη με...

Με θετικό πρόσημο ολοκληρώθηκε η συνάντηση του Δημάρχου Αλεξανδρούπολης Γ. Ζαμπούκη με τον Πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ Αθ. Ζηλιασκόπουλο για τη δημιουργία εισόδου-εξόδου Δικέλλων μέσω της Εγνατίας οδού

Συνάντηση εργασίας με τον Πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ Αθανάσιο Ζηλιασκόπουλο είχε στην Αθήνα την Τρίτη 25.10.2022 ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Γιάννης Ζαμπούκης με κύριο θέμα συζήτησης τη δημιουργία εισόδου-εξόδου των Δικέλλων μέσω της Εγνατίας Οδού.

Κατά τη συνάντηση ο δήμαρχος επισήμανε την άμεση αναγκαιότητα της υλοποίησης του έργου διάνοιξης και κατασκευής εισόδου-εξόδου Δικέλλων μέσω της Εγνατίας οδού, απαριθμώντας όλους εκείνους τους λόγους που επιτείνουν τη δημιουργία της.

Ειδικότερα, ο δήμαρχος περιέγραψε την ιδιαιτερότητα του οδικού δικτύου στην εν λόγω περιοχή, όπου απουσιάζουν σημαντικές υποδομές, και που ιδιαίτερα κατά τη θερινή περίοδο αδυνατεί να εξυπηρετήσει τον πολύ μεγάλο κυκλοφοριακό φόρτο. Τόνισε μάλιστα ότι σε περίπτωση πυρκαγιάς ελλοχεύει ο κίνδυνος απώλειας ανθρώπινων ζωών και ολοσχερούς καταστροφής της ευρύτερης παραλιακής περιοχής της Αλεξανδρούπολης, υπογραμμίζοντας ότι η δημιουργία εισόδου-εξόδου των Δικέλλων μέσω της Εγνατίας οδού, είναι κυριολεκτικά ζωτικής σημασίας, ειδικά σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, καθώς είναι τεχνικά ο μοναδικός τρόπος ώστε να υπάρξει η δυνατότητα έγκαιρης, ταχείας και ασφαλούς εκτόνωσης του κυκλοφοριακού φόρτου.

Υπενθυμίζεται ότι στις 04.10.2022 είχε προηγηθεί τεχνική συνάντηση μεταξύ του Δημάρχου Αλεξανδρούπολης Γιάννη Ζαμπούκη και του Διευθύνοντος Συμβούλου της «Εγνατία Οδός Α.Ε.» κ. Κουτσούκου. Στη συνάντηση αυτή υπήρξε συναίνεση της εταιρείας για την έγκριση της μελέτης εισόδου εξόδου Δικέλλων, εφόσον επιτραπεί από το ΤΑΙΠΕΔ ως κύριο μέτοχο της «Εγνατία Οδός Α.Ε.» και δώσει την άδεια για την κατασκευή της εισόδου-εξόδου Δικέλλων από και προς την Αλεξανδρούπολη.

Η συνάντηση έκλεισε με θετικό πρόσημο και με τη δέσμευση από τον κ. Ζηλιασκόπουλο ότι άμεσα θα εξεταστεί το ζήτημα από τις υπηρεσίες του ΤΑΙΠΕΔ προς επίλυσή του.

Ακολουθήστε το evros24.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τον Έβρο, την Θράκη και την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο evros24

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ evros24.gr

Δημοφιλέστερα

Μέχρι και μπακλαβάδες κατάσχεσαν οι ελεγκτές στους Κήπους

Για ένα ακόμα τρίμηνο (Απριλίου-Ιουνίου), οι έλεγχοι της ΑΑΔΕ στα τελωνεία της χώρας “έβγαλαν”...

Τέσσερις νέες στρατιωτικές βάσεις στην Ελλάδα ετοιμάζουν οι ΗΠΑ: Σε ποια νησιά θα δημιουργηθούν

Σε σημαντική ενίσχυση της στρατιωτικής τους παρουσίας στην Ελλάδα ετοιμάζονται να προχωρήσουν οι Ηνωμένες...

Εορτασμός Αγίας Μαρίνας στο Διδυμότειχο

Με την προσήκουσα ευλάβεια το χριστεπώνυμο πλήρωμα της τοπικής μας Εκκλησίας προσήλθε επι τη...

Οδός Δικέλλων – Μεσημβρίας: Διασώζεται στο παρά 5, ο δρόμος «φάντασμα»

Τη διαδικασία νομιμοποίησης της παραλιακής οδού Δικέλλων – Μεσημβρίας ξεκινά η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης,...

Παρόμοια