fbpx
16 C
Alexandroupoli
Τετάρτη, 27 Μαΐου, 2020

Με αυτόν τον τρόπο δε θα μαυρίζουν οι πατάτες όταν τις καθαρίζετε

- Χορηγούμενη-

Η αλήθεια είναι πως όλοι όσοι καθαρίζετε πατάτες, αντιμετωπίζετε το ίδιο πρόβλημα. Μέχρι να τις βάλετε στο τηγάνι, έχουν κιόλας αρχίσει να μαυρίζουν. Βέβαια, αυτό έχει την εξήγησή του.

Οι πατάτες γίνονται γρήγορα καφέ όταν εκτίθενται στον καθαρό αέρα επειδή είναι γεμάτες με άμυλο. Όταν το άμυλο εκτίθεται στο οξυγόνο, υποβάλλεται σε μια διαδικασία που ονομάζεται οξείδωση, η οποία αφήνει την πατάτα σας με γκριζωπό ή καφέ χρώμα. Είναι 100% βρώσιμες, αλλά λιγότερο ελκυστικές.

Η ευκολότερη (και πιο συνηθισμένη) μέθοδος για να τις προστατεύσετε από το μαύρισμα, είναι η χρήση κρύου νερού. Όταν οι κομμένες πατάτες τοποθετούνται σε νερό ή ακόμη και σε ένα μπολ με παγάκια μέσα στο ψυγείο, η διαδικασία οξείδωσης επιβραδύνεται.

- Χορηγούμενη-

 

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ evros24.gr

 

Διαβασε και αυτο

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ

Κατέφθασε το Άγιο Φως στον Ι.Ν. Αγίου Νικολάου Αλεξανδρούπολης (βίντεο)

Στον Ι.Ν. Αγίου Νικολάου της Αλεξανδρούπολης κατέφθασε σήμερα το μεσημέρι το Άγιο Φως, με το δήμαρχο της πόλης, Ιωάννη Ζαμπούκη, να το παραδίδει στο ιερό του ναού. Το Άγιο Φως μεταφέρθηκε νωρίτερα στο μετόχι του πανάγιου τάφου στην Αθήνα, από όπου και μεταλαμπαδεύτηκε στις άλλες εκκλησίες της χώρας.
- Χορηγούμενη -