fbpx
6 C
Alexandroupoli
Τρίτη, 22 Δεκεμβρίου, 2020

Με αυτόν τον τρόπο δε θα μαυρίζουν οι πατάτες όταν τις καθαρίζετε

- Χορηγούμενη-

Η αλήθεια είναι πως όλοι όσοι καθαρίζετε πατάτες, αντιμετωπίζετε το ίδιο πρόβλημα. Μέχρι να τις βάλετε στο τηγάνι, έχουν κιόλας αρχίσει να μαυρίζουν. Βέβαια, αυτό έχει την εξήγησή του.

- Χορηγούμενη-1

Οι πατάτες γίνονται γρήγορα καφέ όταν εκτίθενται στον καθαρό αέρα επειδή είναι γεμάτες με άμυλο. Όταν το άμυλο εκτίθεται στο οξυγόνο, υποβάλλεται σε μια διαδικασία που ονομάζεται οξείδωση, η οποία αφήνει την πατάτα σας με γκριζωπό ή καφέ χρώμα. Είναι 100% βρώσιμες, αλλά λιγότερο ελκυστικές.

Η ευκολότερη (και πιο συνηθισμένη) μέθοδος για να τις προστατεύσετε από το μαύρισμα, είναι η χρήση κρύου νερού. Όταν οι κομμένες πατάτες τοποθετούνται σε νερό ή ακόμη και σε ένα μπολ με παγάκια μέσα στο ψυγείο, η διαδικασία οξείδωσης επιβραδύνεται.

- Χορηγούμενη-

Ακολουθήστε μας και στο Instagram

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ evros24.gr

 

Διαβασε και αυτο

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ