ΑρχικήΕιδήσειςΑυτοδιοικησηΜαθητές του 3ου Δημοτικού Αλεξανδρούπολης με τον Δήμαρχο για τη φιλοζωία

Μαθητές του 3ου Δημοτικού Αλεξανδρούπολης με τον Δήμαρχο για τη φιλοζωία

Με ιδιαίτερη χαρά υποδέχτηκε ο Γιάννης Ζαμπούκης στο γραφείο του τους μαθητές και τις μαθήτριες της Α΄ και Β΄ τάξης του 3ου Δημοτικού Σχολείου Αλεξανδρούπολης, την Τρίτη 17 Μαρτίου 2026, στο πλαίσιο της δράσης «Ενεργός Πολίτης».

Το κεντρικό θέμα της συνάντησης ήταν η φιλοζωία, με τα παιδιά να συμμετέχουν ενεργά, να κάνουν ερωτήσεις και να μοιράζονται τις σκέψεις και τις εμπειρίες τους σχετικά με τα ζώα. Ο Δήμαρχος τους εξήγησε με απλό και κατανοητό τρόπο τη λειτουργία του καταφυγίου αδέσποτων ζώων, τη σημασία του τσιπαρίσματος, των εμβολιασμών και των στειρώσεων, καθώς και τις ευθύνες που συνοδεύουν την υιοθεσία και τη φροντίδα ενός ζώου.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στις εκδηλώσεις υιοθεσίας που διοργανώνει ο Δήμος Αλεξανδρούπολης, στις ταΐστρες και ποτίστρες που έχουν τοποθετηθεί σε διάφορα σημεία και στο δίκτυο εθελοντών που στηρίζει αυτές τις πρωτοβουλίες.

Η συνάντηση έκλεισε με μια ξεχωριστή στιγμή: τα παιδιά παρουσίασαν ένα τραγούδι που έγραψαν οι ίδιοι, αφιερωμένο στα ζώα, το οποίο διάβασαν στον Δήμαρχο, αποσπώντας θερμό χειροκρότημα. Όπως υποσχέθηκαν, πολύ σύντομα το τραγούδι θα αποκτήσει μελωδία, ενισχύοντας το μήνυμα αγάπης και φροντίδας προς τα ζώα.

Ακολουθήστε το evros24.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τον Έβρο, την Θράκη και την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο evros24

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ evros24.gr

Δημοφιλέστερα

Αλεξανδρούπολη: Έφυγε από τη ζωή ο Σάββας Τραμουντάνης

Την τελευταία του πνοή άφησε ο Σάββας Τραμουντάνης, στην ηλικία των 65 ετών, ο...

Ξεκινά η παραχώρηση του αεροδρομίου Αλεξανδρούπολης – Εντός διμήνου οι διαδικασίες

Εντός των επόμενων δύο μηνών αναμένεται να ξεκινήσει η διαδικασία παραχώρησης του αεροδρομίου της...

Σκληρή καθημερινότητα πλοιοσυνοδού: Η Όλγα Βρεττοπούλου μιλά για τη ζωή στη θάλασσα και την οικογένεια

Η Όλγα Βρεττοπούλου, αλεξανδρουπολίτισσα και μονογονέας μητέρα επτά παιδιών, μίλησε χθες Τετάρτη 18 Μαρτίου,...

Αλέξης Τσίπρας από την Αλεξανδρούπολη: «Η επόμενη μέρα δεν θα έρθει από μόνη της, θα τη χτίσουμε μαζί»

Με φόντο τις έντονες γεωπολιτικές εξελίξεις των τελευταίων ημερών, αλλά και τα ζητήματα που...

Παρόμοια