Τρίτη, 3 Φεβρουαρίου, 2026
6.9 C
Alexandroupoli
ΑρχικήΕιδήσειςΑυτοδιοικησηΜαρώνεια - Σάπες: Νέα σελίδα για το Δημοτικό Κατασκηνωτικό Κέντρο Πετρωτών

Μαρώνεια – Σάπες: Νέα σελίδα για το Δημοτικό Κατασκηνωτικό Κέντρο Πετρωτών

Ένας σημαντικός , υψηλής αξίας και αποστολής , τοπικός αναπτυξιακός παράγοντας του Δήμου Μαρωνείας – Σαπών , το κατασκηνωτικό κέντρο Πετρωτών , αποκτάει ξανά μετά από πολλά χρόνια το ρόλο του συγκριτικού πλεονεκτήματος της περιοχής.
Εδώ και μια δεκαετία, με ευθύνη των εκάστοτε διοικήσεων του Δήμου, το κέντρο είχε εγκαταλειφθεί χωρίς κανένα ενδιαφέρον για την προστασία του, με αποτέλεσμα τα πολλαπλά φαινόμενα καταστροφών, βανδαλισμού και κλοπών, που οδήγησαν στην πλήρη απαξίωση του.

Ο Δήμος Μαρωνείας – Σαπών αναγνωρίζοντας τη δυνατότητα το κατασκηνωτικό κέντρο Πετρωτών ν’ αναδειχθεί σε πρωταγωνιστή του κατασκηνωτικού θεσμού στην Π.Α.Μ.Θ ξεκίνησε με συνεργεία του τις διαδικασίες αποκατάστασης των υποδομών και του περιβάλλοντος του ώστε με την ολοκλήρωση των εργασιών να μεταμορφωθεί ξανά σε πρότυπη , αναβαθμισμένη, οργανωμένη κατασκήνωση.

Το κατασκηνωτικό κέντρο Πετρωτών , στη διάρκεια της εύρυθμης λειτουργίας του (1998-2002) είχε συμβάλλει αποφασιστικά στην τουριστική , κοινωνική , πολιτιστική και εκπαιδευτική ανάπτυξη της περιοχής ενώ ιδιαίτερη ήταν η άρτια και υπεύθυνη φιλοξενία παιδιών αποδήμων , κατασκηνωτών από τρίτες χώρες, συλλόγων , σωματείων και οργανώσεων της περιοχής.

Ο Δήμος Μαρωνείας – Σαπών με τις παρεμβάσεις του στοχεύει να κάνει το κατασκηνωτικό κέντρο Πετρωτών στολίδι της Ροδόπης, με ασφαλείς και λειτουργικές κατασκηνωτικές εγκαταστάσεις σ΄ ένα τοπίο ιδιαίτερου φυσικού κάλλους.

Ακολουθήστε το evros24.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τον Έβρο, την Θράκη και την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο evros24

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ evros24.gr

Δημοφιλέστερα

Hellenic Train: Καταργεί τα επιβατικά δρομολόγια Αλεξανδρούπολη-Ορμένιο και Αλεξανδρούπολη-Ορεστιάδα

Από αυτό το Σάββατο 31 Ιανουαρίου, και μέχρι νεωτέρας, καταργούνται τα δρομολόγια των αμαξοστοιχιών...

Και οι Φέρες στο νέο πρόγραμμα μετεγκατάστασης – Έως 10.000 ευρώ για μόνιμη εγκατάσταση

Στο πρόγραμμα «Μετεγκατάσταση» του υπουργείου Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας εντάσσονται πλέον και οι Φέρες...

Κλειστά σχολεία τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου σε οικισμούς του Δήμου Σουφλίου λόγω χιονόπτωσης

Κλειστές θα παραμείνουν τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου 2026 οι σχολικές μονάδες σε οικισμούς του...

Δήμος Ορεστιάδας: Κανονικά η λειτουργία των σχολείων – Σε επιφυλακή λόγω καιρού

Κανονικά θα λειτουργήσουν τα σχολεία στον Δήμο Ορεστιάδας, σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής διαθέσιμα...

Παρόμοια