Καθημερινή «μάχη» με τα χιόνια που ξεπερνούν σε πολλά σημεία και το 1,5 μέτρο, δίνουν στον ακριτικό Έβρο οι άνθρωποι της  “Εβροφάρμα” προκειμένου να μην μείνουν χωρίς τροφοδοσία φρέσκου γάλακτος τα δεκάδες αποκλεισμένα χωριά του νομού.

Κι όλα αυτά παρά τις τρομερά αντίξοες συνθήκες που επικρατούν εδώ και μια βδομάδα με αποτέλεσμα να κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης τις τελευταίες μέρες η περιοχή, μετά τις συνεχείς χιονοπτώσεις και τις πολικές θερμοκρασίες οι οποίες βρίσκονται μόνιμα κάτω από τους -5 και φτάνουν στους -15 βαθμούς.

Χορηγούμενη


Αν και η κυκλοφορία είναι αδύνατη ακόμα και με αντιολισθητικές αλυσίδες οι συνεργάτες της “Εβροφάρμα” καταφέρνουν να φτάνουν σε όλα τα χωριά του Έβρου και τις Θράκης και να εφοδιάσουν τους αποκλεισμένους κατοίκους κυρίως με φρέσκο γάλα και άλλα γαλακτοκομικά προϊόντα (τυρί, γιαούρτι), όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες που ανεβάζουν στα social media οι ίδιοι.

Φροντίζουν επίσης, πολλές φορές ρισκάροντας ακόμα και να αποκλειστούν στα χιόνια ώστε να παραλαμβάνουν από τους κτηνοτρόφους με τους οποίους συνεργάζονται την παραγωγή του γάλακτος τους και να την μεταφέρουν για επεξεργασία στο εργοστάσιο που βρίσκεται στο Διδυμότειχο.

Ακόμα και αυτό μάλιστα έχει καλυφθεί από χιόνι που ξεπερνά το 1,5 μέτρο, αλλά καταβάλλονται προσπάθειες απ’ όλους να λειτουργεί κανονικά και να μην παραμείνει χωρίς τροφοδοσία ο ακριτικός νομός που δοκιμάζεται πολύ άσχημα από τις άγριες εδώ και μια βδομάδα χιονοπτώσεις και τις πολικές θερμοκρασίες.