fbpx
11.9 C
Alexandroupoli
Κυριακή, 2 Απριλίου, 2023

“ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΜΑΣ”: “Να διεκδικήσουμε μόνιμη λειτουργία των δρομολογίων της ΤΡΑΙΝΟΣΕ στη γραμμή Δίκαια – Αλεξανδρούπολη – Θεσσαλονίκη – Αθήνα”

- Χορηγούμενη-

Τα μέτρα για τον περιορισμό της διάδοσης του κορονοιού covid-19, επηρέασαν όπως ήταν αναμενόμενο και την λειτουργία της τοπικής αυτοδιοίκησης, όπως και την άσκηση καθηκόντων των αιρετών που την υπηρετούν.

Οι συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου γίνονται “δια περιφοράς”. Τρόπος ασφαλής αλλά όχι παραγωγικός.
Η Αυτόνομη Κίνηση Πολιτών για τον Δήμο Ορεστιάδας “ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΜΑΣ” στην προσπάθεια που κάνει, ώστε η πανδημία να μην αποτελεί άλλοθι για αδιαφορία και παθητική στάση από κανέναν, μαζί με τις θέσεις και τις ψήφους των δημοτικών της συμβούλων για την συνεδρίαση στη 1/12/2020, έθεσε και τα εξής ζητήματα, που θεωρούμε πως χρήζουν άμεσων ενεργειών.

1) Κε Δήμαρχε, πολλές φορές έχει αναφερθεί στο δημοτικό συμβούλιο, η αγανάκτηση του επιβατικού κοινού για την μη εκτέλεση των δρομολογίων του ΟΣΕ, ενώ είναι γνωστή και η τραγική κατάσταση του σιδηροδρομικού δικτύου της Β. Ελλάδας, συνέπειας της συνεχόμενης απαξίωσης του ΟΣΕ.

Τον μήνα που διανύουμε λήγει η σύμβαση μεταξύ του δημοσίου και της ΤΡΑΙΝΟΣΕ για τις Υπηρεσίες Γενικού Οικονομικού Συμφέροντος (ΥΓΟΣ), που είχε υπογραφεί τον Ιούνιο του 2011. Ανανεώθηκε τον Δεκέμβριο του 2015 και τροποποιήθηκε δύο χρόνια αργότερα (2017), ώστε να καθοριστούν οι δαπάνες που αναγνωρίζονται για τα επιδοτούμενα δρομολόγια.

Θεωρούμε πως είναι τεράστια ευκαιρία για τον νομό μας, να εκμεταλλευτούμε την συγκυρία και να επιδιώξουμε την πύκνωση και μόνιμη λειτουργία των δρομολογίων της ΤΡΑΙΝΟΣΕ στη γραμμή ΔΙΚΑΙΑ – ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ – ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΑΘΗΝΑ, όπως και τον εκσυγχρονισμό της σιδηροδρομικής γραμμής σε όλο το δίκτυο του νομού.

Η μετακίνηση κοινού με τρένο, που προσφέρει την μεγαλύτερη ασφάλεια από κάθε άλλο μέσο και έχει τις δυνατότητες, να γίνει πολύ πιο φιλική προς το περιβάλλον, δεν πρέπει να μας αφήνει αδιάφορους. Σας καλούμε να πάρετε πρωτοβουλίες (μετά την ενημέρωση των επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων) για τη δημιουργία ενός κοινού μετώπου με τους δήμους Διδυμότειχου & Σουφλίου, για την διεκδίκηση της ένταξης των δρομολογίων ΔΙΚΑΙΑ – ΑΛΕΞΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ στη νέα σύμβαση ΥΓΟΣ μεταξύ πολιτείας και ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Η μεμψιμοιρία και το χτύπημα στην πλάτη, δεν αξίζει, ούτε καλύπτει τις ανάγκες των κατοίκων του Έβρου. Οφείλουμε να διεκδικήσουμε με σθένος, αυτό που μας αξίζει.

2) Καθημερινά γινόμαστε αποδέκτες παραπόνων και αναφορών από την εκπαιδευτική κοινότητα και γονείς πως υπάρχουν προβλήματα στην τηλεκπαίδευση των μαθητών και πως πολλοί μαθητές, δεν έχουν τα μέσα για να παρακολουθήσουν τα μαθήματα (υπολογιστή, tablet, smartphone, wifi κλπ).

Πρέπει άμεσα να συγκεντρωθούν και να καταγραφούν όλες οι ανάγκες των μαθητών και των εκπαιδευτικών του δήμου.
Ως πρόεδρος της ΠΕΔ-ΑΜΘ, μέλος της ΚΕΔΕ και Δήμαρχος της Ορεστιάδας, σας καλούμε να προβείτε σε άμεσες ενέργειες ώστε να υπάρχει άμεση χρηματοδότηση των δήμων για να καλύψει τις ανάγκες των μαθητών και των εκπαιδευτικών.
Οφείλουμε να εξασφαλίσουμε ισότιμη πρόσβαση στην εκπαίδευση σε όλους τους μαθητές, χωρίς ταξικούς και κοινωνικούς διαχωρισμούς.

- Χορηγούμενη-

Ακολουθήστε μας και στο Instagram

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ evros24.gr

Διαβασε και αυτο