fbpx
10.9 C
Alexandroupoli
Πέμπτη, 1 Δεκεμβρίου, 2022

Λάθη που κάνουν όλες οι μαμάδες με το πρώτο τους παιδί

- Χορηγούμενη-

Είναι το πρώτο σας παιδί; Τότε όλοι πρέπει να πλύνουν τα χεράκια τους με απολυμαντικό χεριών πριν καν το πλησιάσουν!

Το θυμάστε αυτό το στάδιο; Θυμάστε την περίοδο εκείνη που αν ήταν στο χέρι σας θα κλείνατε το μωρό σας σε γυάλα; Συνήθως οι μητέρες όταν αποκτούν δεύτερο ή τρίτο παιδί χαλαρώνουν και βλέπουν ξεκάθαρα τις διαφορές για το πώς χειρίζονταν παρόμοιες καταστάσεις του πρώτου με τα υπόλοιπα παιδιά. Με αυτό εννοούμε πώς κάθε αρχή και δύσκολη και το άγχος του πρωτάρη είναι ασφαλώς μεγαλύτερό!

Το πρώτο παιδί μαθαίνει στις μητέρες πράγματα και μαζί με αυτό ζουν κι εκείνες πρωτόγνωρες καταστάσεις. Έχει την προσοχή όλων 24 ώρες το 24ωρο και οι γονείς επικεντρώνονται στην ανατροφή του γιατί ας το παραδεχτούμε: όσο περισσότερα είναι τα παιδιά, τόσο περισσότερο κουρασμένοι είναι και οι γονείς.

Για όλα τα πρώτα παιδιά εκεί έξω λοιπόν, παρόλο που οι προθέσεις των γονιών ήταν οι καλύτερες, έχουν γίνει κάποια λάθη. Ζητούμε συγνώμη εκ των υστέρων, αλλά έτσι είναι η ζωή!

Πανικοβάλλονται με το πρώτο χτύπημα

Τα μωρά θέλουν να ανιχνεύουν τα πάντα και δεν κάθονται λεπτό ήσυχα. Είναι επόμενο λοιπόν να χτυπούν τα κεφαλάκια τους ξανά και ξανά. Στην αρχή φαίνεται τρομακτικό αλλά έρχεται η στιγμή που και οι πιο αγχωμένοι γονείς συνειδητοποιούν ότι είναι βέβαιο πώς τα παιδιά θα πέφτουν ξανά και ξανά.

Μανιωδώς αναρωτιούνται αν είναι καλές μητέρες

Όταν μια γυναίκα γίνεται για πρώτη φορά μαμά δεν υπάρχει κάποιος συγκεκριμένος κανόνας στο κεφάλι της ή μια συγκεκριμένη συνταγή που θέλει να ακολουθήσει. Έτσι χωρίς να το καταλαβαίνει συγκρίνει διαρκώς τον εαυτό της με άλλες μαμάδες και κάπως έτσι δημιουργούνται οι ανασφάλειες. Ξαφνικά έχει την εντύπωση ότι δεν είναι αρκετά καλή μαμά ή ότι το μωρό γίνεται θύμα του δικού της άγχους. Είναι μέρος του προγράμματος και ένα λάθος που αργά η γρήγορα θα διορθωθεί με την εμπειρία.

Σε καμιά περίπτωση δεν θέλουν να αφήσουν το μωρό μόνο

Το πρώτο παιδί παίρνει κάθε δευτερόλεπτο της προσοχής της μαμάς του, τόσο που πραγματικά δεν το αφήνουν ποτέ μόνο του ούτε καν για να παίξει! Αλλά είναι εντάξει. Κι αυτό το στάδιο είναι επίσης μέρος του προγράμματος. Μην ξεχνάμε άλλωστε πως όλα τα μωράκια είναι τόσο χαριτωμένα, πόσο μάλλον όταν είναι και δικό σου, που είναι αδύνατον να το αφήσεις μόνο και να μην αναρωτηθείς «Μα πώς δημιούργησα εγώ ένα τέτοιο μικρό θαύμα;». Μην ξεχνάμε επίσης πώς ο τεχνολογικός εξοπλισμός που είναι διαθέσιμος στις μέρες μας – τηλέφωνο, κάμερα, βίντεο – θα αποτυπώσει το παραμικρό, ακόμα και την ανάσα του μωρού!

Είναι τα πρώτα γενέθλια; Ας αδειάσουμε τον τραπεζικό λογαριασμό!

Τα πρώτα γενέθλια είναι πραγματικά μια γιορτή για τους γονείς! Είναι τόσο περήφανοι και χαρούμενοι που θέλουν να φωνάξουν σε όλους “Κοιτάξτε τι δημιουργήσαμε!”. Αλλά το πρώτο πάρτι για τα γενέθλια μπορεί να γίνει αρκετά περίπλοκο και ακριβό! Είναι κάτι για το οποίο, αν κάνετε δεύτερο, τρίτο ή τέταρτο παιδί, μπορεί να αισθάνεστε τύψεις αλλά βαθιά μέσα στην καρδιά σας θα ξέρετε ότι το κάνατε με μεγάλη χαρά και αγάπη.

- Χορηγούμενη-

Ακολουθήστε μας και στο Instagram

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ evros24.gr

Διαβασε και αυτο