fbpx
28 C
Alexandroupoli
Σάββατο, 8 Αυγούστου, 2020

«Λαϊκή Συσπείρωση»: «Όχι στην κατάχρηση των δημοσίων χώρων, όχι σε εισιτήριο στο αστικό ΚΤΕΛ, όχι στον επί πληρωμή μαζικό αθλητισμό» (βίντεο)

- Χορηγούμενη-

Για μια πληθώρα ζητημάτων που ήρθαν στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο της Αλεξανδρούπολης έκανε λόγο ο επικεφαλής της παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση», Σάββας Δευτεραίος και η δημοτική σύμβουλος, Νίκη Δραμανίδου.

Ειδικότερα, αναφέρθηκαν στην επιλεκτικότητα με την οποία η δημοτική αρχή επιτρέπει σε ορισμένες επιχειρήσεις να λειτουργούν εντός 50 μέτρων από μία σχολική αυλή ενώ το απαγορεύει σε άλλες, στην πιθανότητα να υπάρξει εισιτήριο 0,40 ευρώ στην αστική συγκοινωνία της πόλης καθώς και στη δυνατότητα επαναφοράς αλλά κοστολόγησης με 12 ευρώ το μήνα του μαζικού αθλητισμού.

«Στην πρώτη συνεδρίαση που κάναμε, μετά την άρση των μέτρων, μπήκαν διάφορα ζητήματα όπως οι ελεύθεροι χώροι και η απρόσκοπτη πρόσβαση από τον κόσμο. Αυτό είναι ένα γεγονός που δε μπορεί να υπάρξει αυτή την εποχή, με το άπλωμα των τραπεζιών και εμπορευμάτων. Δε σημαίνει ότι είμαστε αντίθετα στα μαγαζιά – αυτό που έχουμε πει είναι μια δέσμη τουλάχιστον επτά μέτρων που ζητούσαμε  να εφαρμοστούν άμεσα από το Δήμο, με πρώτο και κυριότερο τη διακοπή των δημοτικών τελών που θα μπορούσαν να διακοπούν μέχρι τις 31/12/2020. Και αν και εφόσον δε θα υπήρχε νέο κρούσμα» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Δευτεραίος.

- Χορηγούμενη-

«Τίποτα από αυτά δεν έχει γίνει, έχουν υπάρξει κάποιες ελαφρύνσεις, και βέβαια καταλήψεις χώρων που έρχονται ως αντιστάθμισμα σε αυτή τη λαίλαπα του κορωνοίού που έχει ρημάξει τα μαγαζιά και τους επαγγελματίες. Δε σέβονται ούτε καν τα 50 μέτρα από τα σχολεία – στο χώρο εδώ δραστηριοποιούνταν τρεις πλανόδιοι πωλητές, στους οποίους απαγορεύτηκε να πουλάνε τα προϊόντα τους καθώς βρίσκονταν 50 μέτρα από την αυλή του 5ου Νηπιαγωγείου. Για αυτούς ίσχυσε αλλά για άλλες επιχειρήσεις και δραστηριότητες φαίνεται ότι δεν ισχύει» επεσήμανε στη συνέχεια, τονίζοντας ότι με διάλογο, συζήτηση και καλή πρόθεση λύνονται όλα.

«Διαδικασίες του στυλ “σημειώνω το όνομά σου για να κάτσεις καλά”, που το εφάρμοσε ο δήμαρχος αυτό, στους γονείς που είχαν επισκεφτεί το γραφείο του ή του στυλ “μη λες λόγια πάνω από το μπόι σου” και άλλες τέτοιες εκφράσεις δημαρχιακής αλαζονείας μας αφήνουν παγερά αδιάφορους και θα τις καταγγέλλουμε όπου βρισκόμαστε» σημείωσε αμέσως μετά.

Ο Σάββας Δευτεραίος

Εισιτήριο στο αστικό ΚΤΕΛ

«Επίσης σημαντικό ζήτημα ήταν το αστικό ΚΤΕΛ, που απ’ ότι φαίνεται θα πληρώνουμε πολλά χιλιάρικα, ανάλογα με το αν υπάρχει εισιτήριο 0,40 ευρώ – θα μου πείτε σιγά τα 0,40 ευρώ, ναι, 0,40 ευρώ το εισιτήριο και 150 χιλιάδες ευρώ που θα δίνουμε ζεστό χρήμα από τις τσέπες των δημοτών, καταλαβαίνετε ότι φτάνουμε σε ένα δυσθεώρητο ποσό της τάξης των 250 χιλιάδων το χρόνο για να λειτουργεί η αστική συγκοινωνία» κατέληξε ο κ. Δευτεραίος.

Ο μαζικός αθλητισμός

Σύμφωνα με την κα Δραμανίδου, ένα άλλο πρόβλημα που απασχόλησε το ΔΣ ήταν το πρόγραμμα μαζικού αθλητισμού, που μετά από πολλά χρόνια που το είχε διακόψει η προηγούμενη δημοτική αρχή η τωρινή προσπαθεί να το επαναλειτουργήσει.

H Νίκη Δραμανίδου

«Είναι αυτονόητο ότι όλοι συμφωνούμε σε τέτοια προγράμματα αλλά η συζήτηση σκάλωσε στην ανταποδοτικότητα του προγράμματος – για εμάς ο μαζικός αθλητισμός δεν έχει σχέση ούτε με πρωταθλητισμό ούτε με το σημαδιακό αθλητισμό, είναι αθλητισμός που γίνεται για διάφορες ηλικιακές ομάδες, από μικρά παιδιά μέχρι ηλικιωμένους και ειδικές κατηγορίες, και στόχο έχει (και αυτή είναι η ανταπόδοση του προγράμματος) να κερδίζει σε ευεξία, σε υγεία, σε άθληση» γνωστοποίησε.

«Η δημοτική αρχή έχει άλλη αντίληψη, άλλωστε το είπε και ο δήμαρχος: “αν δεν πληρώνει κανείς, δε μπορεί να εκτιμήσει και τις παρεχόμενες υπηρεσίες”. Για αυτό η πρόταση ήταν να πληρώνει κάθε συμμετέχοντας 12 ευρώ το μήνα – δηλαδή περίπου όσα θα πλήρωνε κανείς σε ένα ιδιωτικό γυμναστήριο – δε θα πρέπει να πληρώνει κανείς τίποτα» ολοκλήρωσε η κα Δραμανίδου.

- Χορηγούμενη-

 

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ evros24.gr

 

Avatar
Νικήτας Διαμαντόπουλοςhttps://www.evros24.gr/author/nikitas/
Απόφοιτος Τμήματος Δημοσιογραφίας και Μ.Μ.Ε., Α.Π.Θ. MA στη Δημοσιογραφία και Νέα Μέσα Επικοινωνίας, Α.Π.Θ. Ερευνητής στην ΕΣΗΕΜ-Θ

Διαβασε και αυτο

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ

Αλεξανδρούπολη: Πλήθος κόσμου στην κορύφωση της Εβδομάδας Εμπορίου 2020 – τηρήθηκαν τα απαραίτητα μέτρα προστασίας (βίντεο)

Με μέριμνα για την τήρηση όλων των απαραίτητων μέτρων για την αποφυγή διασποράς του COVID-19 κορυφώθηκε εχθές, Πέμπτη 6 Αυγούστου, η Εβδομάδα Εμπορίου 2020 στην Αλεξανδρούπολη, που διοργανώθηκε από τον Εμπορικό Σύλλογο της πόλης. Στόχος αυτής ήταν, μεταξύ άλλων, μέσω των μεγάλων εκπτώσεων στα καταστήματα να «ανακουφιστεί» έστω και λίγο η τοπική αγορά.
- Χορηγούμενη -