fbpx
18 C
Alexandroupoli
Σάββατο, 26 Σεπτεμβρίου, 2020

Λαϊκή Συσπείρωση: Η πληθυσμιακή αιμορραγία του Δήμου Ορεστιάδας συνεχίζεται

- Χορηγούμενη-

Ηχηρό SOS, για το μέλλον της περιοχής μας, εκπέμπουν τα στοιχεία του 2019 που δείχνουν ότι ραγδαία η πληθυσμιακή αιμορραγία του Δήμου Ορεστιάδας συνεχίζεται και η κατάσταση πια κρίνεται άκρως ανησυχητική.

Πιο συγκεκριμένα το 2019 είχαμε:
250 γεννήσεις
680 θανάτους
136 εγγραφές στα δημοτολόγια από μεταδημοτεύσεις
256 διαγραφές από τα δημοτολόγια
550 άτομα η συνολική μείωση, χωρίς να υπολογίζουμε την μετανάστευση των νέων.

Η τραγική αυτή εξέλιξη επηρεάζει δραματικά ολόκληρη την κοινωνική και οικονομική ζωή του τόπου μας. Η ύπαιθρος ερημώνει, τα σχολεία κλείνουν, οι νέοι μας οδηγούνται στους δρόμους της μετανάστευσης, οι υπηρεσίες υποβαθμίζονται ή και κλείνουν. Παντού η εικόνα της εγκατάλειψης.

- Χορηγούμενη-

Στον σημερινό τρόπο ανάπτυξης, που τον χαρακτηρίζει η αναρχία στην παραγωγή και η ανισομετρία στην ανάπτυξη, πλήττονται ιδιαίτερα οι αγροτικές περιοχές, οι περιοχές που βρίσκονται μακριά από τα αστικά κέντρα. Κοντά σ’ αυτά πρέπει να προστίθεται και η αντιαγροτική πολιτική της ΕΕ και όλων των ελληνικών κυβερνήσεων, που κατέστρεψε κυριολεκτικά τα βασικά όπλα της περιοχής μας που ήταν η γεωργία και η κτηνοτροφία για να παραδοθεί η γη, η παραγωγή, η μεταποίηση, η εμπορία, το χρυσοφόρο κύκλωμα της διατροφής σε λίγους επιχειρηματικούς ομίλους.

Τεράστιες όμως είναι οι ευθύνες όλων των κυβερνήσεων και των παραγόντων της τοπικής διοίκησης, που ψηφίζουν και στηρίζουν αυτές τις πολιτικές. Τα δάκρυά τους μπροστά στα συντρίμμια αυτών των πολιτικών είναι κροκοδείλια – υποκριτικά. Ειδικότερα για τα περιστατικά κλεισίματος καταστημάτων ΕΛΤΑ και τραπεζών, είναι πραγματικά πρόκληση στη νοημοσύνη μας η προσπάθεια βουλευτών και παραγόντων της περιοχής να παρουσιαστούν ότι αγωνίζονται για τον τόπο, τη στιγμή που με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, στήριξαν την “απελευθέρωση” των ταχυδρομείων και τη “θωράκιση” των τραπεζών εις βάρος των υπαλλήλων τους και γενικά του λαού.

Η Λαϊκή Συσπείρωση Ορεστιάδας θεωρεί ότι η κατάσταση βρίσκεται σε οριακό σημείο. Χρειάζεται εδώ και τώρα ξεσηκωμός. Να διεκδικήσουμε μέτρα που θα περιορίσουν την ακατάσχετη πληθυσμιακή αιμορραγία, γιατί αύριο θα είναι αργά.

Χρειάζεται τώρα οι αγρότες, οι εργαζόμενοι, να συγκροτήσουν τη δικιά τους Λαϊκή Συμμαχία, να συμπορευτούν με το συνεπές ταξικό εργατικό κίνημα στον αγώνα για έναν άλλο δρόμο ανάπτυξης, έξω από την ΕΕ, όπου τα μέσα παραγωγής θα είναι κοινωνική ιδιοκτησία, το κράτος θα μπορεί να σχεδιάζει, να παίρνει επενδυτικές πρωτοβουλίες, να ενισχύει δράσεις, να αξιοποιεί τα πλεονεκτήματα της περιοχής, να προστατεύει την ντόπια παραγωγή.

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ
ΔΗΜΟΥ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ

- Χορηγούμενη-

Ακολουθήστε μας και στο Instagram

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ evros24.gr

 

Διαβασε και αυτο

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ

Ντ. Μπακογιάννη για το στρατόπεδο στον Προβατώνα: «Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας – η βασική αλλαγή είναι διοικητικής φύσης» (βίντεο)

Το πλήθος κόσμου που συγκεντρώθηκε σήμερα το πρωί μπροστά από το Επιμελητήριο Έβρου για να διαμαρτυρηθεί για τις φήμες περί κατάργησης της 7ης Ταξιαρχίας Πεζικού στον Προβατώνα καθυσήχασε η πρόεδρος της Διακομματικής Επιτροπής για την Ανάπτυξη της Θράκης, Ντόρα Μπακογιάννη.

Ντ. Μπακογιάννη από Αλεξανδρούπολη: «Η Διακομματική σκοπεύει σε 6 μήνες να έχει ένα πόρισμα υποστηριζόμενο από όλες τις πολιτικές δυνάμεις» (βίντεο)

Για τα οικονομικά και θεσμικά ζητήματα της Θράκης αλλά και του Έβρου ειδικότερα συζήτησε σήμερα με θεσμικούς φορείς της περιοχής η πρόεδρος της Διακομματικής Επιτροπής για την Ανάπτυξη της Θράκης, Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία βρέθηκε στην Αλεξανδρούπολη στο πλαίσιο τριήμερης επίσκεψής της στην περιφέρεια.
- Χορηγούμενη -
error: Content is protected !!