Δευτέρα, 7 Ιουλίου, 2025
30.9 C
Alexandroupoli
ΑρχικήΕιδήσειςΑυτοδιοικησηΛαϊκή Συσπείρωση δήμου Αλεξανδρούπολης: Το Πάρκο Αλτιναλμάζη να μείνει στο λαό της...

Λαϊκή Συσπείρωση δήμου Αλεξανδρούπολης: Το Πάρκο Αλτιναλμάζη να μείνει στο λαό της πόλης

Το 2003 όταν αποφασίζεται η μεταφορά του στρατοπέδου ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ παραδίδεται η χρήση του από το στρατό στο δήμο για χρήση πάρκου. Σε τέτοιες περιπτώσεις το 50% αποδίδεται στους δήμους.

Το 2008 λόγω παρέλευσης μεγάλου χρονικού διαστήματος ο στρατός ακύρωσε τη σύμβαση γιατί δεν είχαν ακόμη εγκριθεί οι προβλεπόμενες από τη σύμβαση πολεοδομικές μελέτες στα τρία στρατόπεδα «Παρμενίων», «Ζήση», «Ιωάννου».

Το 2009 συμφωνεί εκ νέου ο Δήμος στην πολεοδόμηση των 3 στρατοπέδων.

Το 2011 επικαιροποιεί το Δημοτικό Συμβούλιο τη νέα συμφωνία συμπεριλαμβάνοντας εκτός του πάρκου 32 στρέμματα σχολική στέγη και 17 στρέμματα αθλητικές εγκαταστάσεις. Έτσι ο Δήμος διατηρεί το δικαίωμα χρήσης σε ολόκληρο το στρατόπεδο ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ για κοινόχρηστους και κοινωφελείς χώρους. Ταυτόχρονα ο Δήμος παραιτείται από το 50% που δικαιούνταν από το στρατόπεδο ΖΗΣΗ. Με νέα συμφωνία με το στρατό  το 2012 παραχωρείται προσωρινά ως 31/12/2020 ο ΠΑΡΜΕΝΙΩΝΑΣ με τις παραπάνω χρήσεις που εγκρίθηκαν από το Δημ. Συμβούλιο.

Σήμερα μετά από ένα χρόνο κι ενώ έχει κατασκευαστεί υπαίθριο θέατρο και αναψυκτήριο  ο στρατός ζητάει πίσω το στρατόπεδο με πρόσχημα τη μη ολοκλήρωση της πολεοδόμησης ΖΗΣΗ, ΙΩΑΝΝΟΥ. Εναλλακτικά προτείνει ενοίκιο χρήσης, που όπως διαρρέεται φτάνει τα 2 έως 3.000.000. Να σημειώσουμε ότι υπάρχει Υπηρεσία του Στρατού που χειρίζεται αυτά τα θέματα για να «προσδώσει εμπορική αξία στα ακίνητα των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων μέσω μιας διαφανούς, ταχείας και δημιουργικής διαχείρισης» όπως   διαφημίζει σαν άλλο REAL ESTATE η σχετική ιστοσελίδα όπου κανείς μπορεί να δει ποια μπορεί να είναι η τύχη ανάλογων εκτάσεων.

Οι δημοτικές αρχές διαδέχονται η μια την άλλη χωρίς να προχωρούν στο σχεδιασμό της σχολικής στέγης, αθλητικών εγκαταστάσεων και πάρκου. Ανησυχούμε γιατί η πόλη μετατρέπεται σε ΝΑΤΟικό ορμητήριο, στρατόπεδα, δρόμοι, λιμάνι, αεροδρόμιο, υποδομές παραχωρούνται για πολεμικούς σκοπούς. Σήμερα με ευθύνη της δημοτικής αρχής αγνοούμε την εξέλιξη των συζητήσεων με το στρατό. Η υπόθεση βρίσκεται στα χέρια του λαού της πόλης.

Στηρίζουμε την κινητοποίηση φορέων της πόλης την Κυριακή 20 Φλεβάρη 2022, ώρα 11πμ, στην είσοδο του Πάρκου Αλτιναλμάζη και ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ την άμεση απόδοση στο λαό της Αλεξανδρούπολης όλης της έκτασης του Πάρκου Αλτιναλμάζη (πρώην στρατοπέδου ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ)  για να καλυφθούν οι οξυμένες ανάγκες σε χώρους πρασίνου, αθλητικών εγκαταστάσεων- φυσικής δραστηριότητας και σχολική στέγη.

«Για  πράσινο-αναψυχή-εκπαίδευση- πολιτισμό δώστε το πάρκο στο λαό»

Ακολουθήστε το evros24.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τον Έβρο, την Θράκη και την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο evros24

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ evros24.gr

Δημοφιλέστερα

Ορεστιάδα: Αυτοκτόνησε 21χρονος

Ένας νέος άνθρωπος, μόλις 21 ετών, έβαλε τέρμα στη ζωή του σήμερα στην Ορεστιάδα....

Με 36.000 ευρώ τον χρόνο θα νοικιάσει το πάρκινγκ πίσω από τον ΟΣΕ ο Δήμος Αλεξανδρούπολης

Με το ποσό των 36.000 ευρώ το μήνα θα νοικιάσει ο Δήμος Αλεξανδρούπολης, από...

Ξάνθη: Νεκροί εντοπίστηκαν δύο 16χρονοι που αγνοούνταν

Νεκροί εντοπίστηκαν δύο 16χρονοι, τα ίχνη των οποίων είχαν χαθεί στην Ξάνθη από το...

ΣΟΚ στην Ξάνθη: Άνδρας έπεσε στο κενό από τρίτο όροφο οικοδομής στη Στοά Νούση

Στο κενό βρέθηκε άνδρας το πρωί της Δευτέρας (07/07) στην Ξάνθη, στη Στοά του...

Παρόμοια