29.9 C
Alexandroupoli
Τετάρτη, 10 Αυγούστου, 2022

Λαϊκή Συσπείρωση Αλεξανδρούπολης: Επίσκεψη στην Παλαγία

- Χορηγούμενη-

Αντιπροσωπεία υποψήφιων δημοτικών και περιφερειακών συμβούλων της Λαϊκής Συσπείρωσης Αλεξανδρούπολης με επικεφαλής τον Σάββα Δευτεραίο πραγματοποίησε επίσκεψη στην Παλαγία και ο υποψήφιος δήμαρχος μίλησε στο καφενείο του οικισμού.

Για πολλή ώρα ακολούθησε πλούσια και ζωντανή συζήτηση γύρω από ζητήματα όχι μόνο της Τοπικής Διοίκησης και της πολιτικής επικαιρότητας αλλά και γύρω από τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι.

Ο οικισμός υδροδοτείται όχι από το δίκτυο αλλά από γεωτρήσεις με νερό γεμάτο άλατα παρότι οι κάτοικοι πληρώνουν όπως και οι υπόλοιπες περιοχές αλλά και ο Δήμος διαθέτει υδροταμιευτήρα που μπορεί να καλύψει τις ανάγκες τους.

Συζητήθηκε επίσης η κακή κατάσταση της πλατείας του χωριού που παρότι έχει 2.500 κατοίκους η Δημοτική αρχή επέλεξε να κάνει παρεμβάσεις πολλών χιλιάδων ευρώ σε πολύ μικρότερα χωριά. Ο επικίνδυνος δρόμος που συνδέει τον οικισμό με την πόλη, η έλλειψη πεζοδρομίων, η ανεπαρκής συγκοινωνία, τα προβλήματα του Δημοτικού σχολείου, των νεκροταφείων κλπ.

Οι κάτοικοι θεωρούν πως η Δημοτική αρχή δεν ασχολείται με τα καθημερινά προβλήματά τους αλλά έχει άλλες προτεραιότητες για την περιοχή και εξέφρασαν αγωνία για την εγκατάλειψη των οικισμών και των μικρών χωριών του Δήμου.

Από την πλευρά της Λαϊκής Συσπείρωσης επισημάνθηκε ότι όλα τα προβλήματα έχουν τη ρίζα τους στην εφαρμοζόμενη αντιλαϊκή πολιτική την οποία εφαρμόζει η Δημοτική αρχή και στηρίζουν όλες οι άλλες παρατάξεις του Δημ. Συμβουλίου αλλά και οι υποψήφιοι δήμαρχοι.

Ο Σάββας Δευτεραίος ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους για τα δημοτικά τέλη, τον υπέρογκο δανεισμό του Δήμου, τη δυνατότητα της δημοτικής αρχής να προχωρά σε πλειστηριασμούς για χρέη πάνω από 500 ευρώ, για τα απορρίμματα και την πρόσφατη απόφαση του ΔΣ να αγοράζουν οι πολίτες τις σακούλες των σκουπιδιών τους στο πλαίσιο της ανταποδοτικότητας και επιχειρηματικότητας που αποτελούν βασικές αρχές της εφαρμοζόμενης πολιτικής.

Υποχρέωση κάθε δημοτικής αρχής, πέρα από την καθημερινότητα, είναι να παλεύει μαζί με τους εργαζόμενους για την επίλυση των προβλημάτων τους. Ο υποψήφιος δήμαρχος κάλεσε τους δημότες να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους και να μην περιμένουν τη λύση των προβλημάτων τους από εκείνους που τα δημιουργούν.

Η ενίσχυση της Λαϊκής Συσπείρωσης σημαίνει ότι οι λαϊκές οικογένειες από καλύτερες θέσεις, έχοντας έναν ισχυρότερο σύμμαχο, θα μπορούν να διεκδικούν και να πετυχαίνουν την κάλυψη των δικών τους καθημερινών αναγκών.

Τέλος απηύθυνε κάλεσμα να αντιμετωπίσουν με το ίδιο ενιαίο πολιτικό κριτήριο τις κάλπες ευρωεκλογών, δημοτικών και περιφερειακών και να υπερψηφίσουν τα ψηφοδέλτια που στηρίζει το ΚΚΕ ως βασική προϋπόθεση για να δυναμώσει ο αγώνας ανατροπής της αντιλαϊκής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την υπεράσπιση των λαϊκών συμφερόντων..

- Χορηγούμενη-

Ακολουθήστε μας και στο Instagram

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ evros24.gr

Διαβασε και αυτο

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ